F45 - Vše o tomto vrtulníčku
-
countryman
Re: F45 - motorky
Teď v podvečer jsem docela rychle po sobě odlítal dvě baterky. Ale po první jsem hned motor vyfoukal kompresorem do studena a po druhé taky. Pravda je, že se motor strašně hřeje, a to mu na životnosti asi nepřidá. Až bude čas, zkusím na něj nalepit tak tři hliníkový žebra. Musím pokoukat po nějakým lepidle na bázi kovu. Nebo je fixnu jen na dvou bodech a mezírku vyplním teplovodivou pastou na procesory. Boudu ale bude chtít trochu upravit
Je fakt, že pokud F-45 dostane člověk do ruky, je po celou výdrž baterky ve vzduchu. Tak to chce lepší chlazení 
Koukal jsem na HK a motor EH200 je už skladem 10+.Tunění zdar
..
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Tak a ide sa na to.
Dnes strata výkonu a potom už len škrkot v hlavnom motore, odlietané má cca 30 letov. A to mi včera prišli dve nové batérie a začala žatva takže za domom budem mať peknú prázdnu rolu
Idem to objednať a uvidíme ako nám krásavec bude potom lietať.
Dnes strata výkonu a potom už len škrkot v hlavnom motore, odlietané má cca 30 letov. A to mi včera prišli dve nové batérie a začala žatva takže za domom budem mať peknú prázdnu rolu
Idem to objednať a uvidíme ako nám krásavec bude potom lietať.
Ešte skôr ako to objednám mám otázku.
EH200 Brushless Outrunner 4100kv - tá oska má 2mm, alebo 2,3mm? V tom popise je to čudne napísané.
Našiel som ešte tento pastorek: Pinion Gear 2.3mm/0.5M 10T, alebo tento 9 zubový Pinion Gear 2.3mm/0.5M 9T bude to pasovať?
EH200 Brushless Outrunner 4100kv - tá oska má 2mm, alebo 2,3mm? V tom popise je to čudne napísané.
Našiel som ešte tento pastorek: Pinion Gear 2.3mm/0.5M 10T, alebo tento 9 zubový Pinion Gear 2.3mm/0.5M 9T bude to pasovať?
pmasarik píše:Ešte skôr ako to objednám mám otázku.
Hřídel motoru EH200 má průměr 2,3mm,takže ti tam ty pastorky půjdou v poho
Akurát pozerám že tie pastorky nemajú skladom. V mojom okolí neviem o žiadnom obchode kde by sa to dalo zohnať. A pri týchto je zase napísaná 2mm dierka.
Nepozná nikto nejaký dobrý obchod na Slovensku kde by takú drobnosť mohli mať?
Nepozná nikto nejaký dobrý obchod na Slovensku kde by takú drobnosť mohli mať?
Zdravím,
jelikož je toto vlákno o motorech na F-45 dovolím si nejaké poznatky.
Zajímaly mně otáčky originial motorů a odběr proudu :
Thro na 100 % :
HLAVNÍ MOTOR
Při 25% na vysílači cca 4A , 1000 ot./min
Při 100 % na vysílači cca 12 A , 1700 ot./min; jak se vybíjela baterka cca 10A otáčky cca stejné.
Průběh jak vidět není vyloženě lineárni.
Kdyby to někdo potřeboval mohu změřit přesněji.
Zadní motor :
Normální (vyrovnané GYRO) cca 2000 ot./min; max výchylka cca 5000 ot.min
odběr cca 0,5-2A
Je zajímavé, že nastavení THRO na 25% nebo na 100% nemělo na max. otačky vliv.
Asi je pouze méně agresivní průběh ,ale max otáčky zůstávají.
Měřeno staticky, heli upnut na desce.
Použite přístroje :
Měření proudu - KAISE SK-7722(bez kontaktní)
Měření otáček - SKF TMOT6(kontaktní i bezkontaktní)
Proud byl měřen přímo na vývodech z baterie.
Otáčky na středu rotorové hřídele a na listech vrtule/2.
Ježí se mi vlasy na hlavě při představě 12A přes ten konektor a kablíky.(Bohužel jsem elektrikář)
Ale jo ,je to pulsní režim a malé vzdálenosti.
Tak to jen pro zajímavost.
jelikož je toto vlákno o motorech na F-45 dovolím si nejaké poznatky.
Zajímaly mně otáčky originial motorů a odběr proudu :
Thro na 100 % :
HLAVNÍ MOTOR
Při 25% na vysílači cca 4A , 1000 ot./min
Při 100 % na vysílači cca 12 A , 1700 ot./min; jak se vybíjela baterka cca 10A otáčky cca stejné.
Průběh jak vidět není vyloženě lineárni.
Kdyby to někdo potřeboval mohu změřit přesněji.
Zadní motor :
Normální (vyrovnané GYRO) cca 2000 ot./min; max výchylka cca 5000 ot.min
odběr cca 0,5-2A
Je zajímavé, že nastavení THRO na 25% nebo na 100% nemělo na max. otačky vliv.
Asi je pouze méně agresivní průběh ,ale max otáčky zůstávají.
Měřeno staticky, heli upnut na desce.
Použite přístroje :
Měření proudu - KAISE SK-7722(bez kontaktní)
Měření otáček - SKF TMOT6(kontaktní i bezkontaktní)
Proud byl měřen přímo na vývodech z baterie.
Otáčky na středu rotorové hřídele a na listech vrtule/2.
Ježí se mi vlasy na hlavě při představě 12A přes ten konektor a kablíky.(Bohužel jsem elektrikář)
Ale jo ,je to pulsní režim a malé vzdálenosti.
Tak to jen pro zajímavost.
Corono,prosim tě kolik mm má tvá zadní vrtule (extreme) na HB a jaký průměr má montážní otvor?Můžeš mi to změřit?Dík 
Dáva píše:...kolik mm má tvá zadní vrtule (extreme)..
.. jaký průměr má montážní otvor?
Vrtule 102 mm
Otvorem prochází hřídel s matkou M2, takže 2mm.
Děkuji ti kolego
.A ještě se zeptám,jaký máš názor na převrtávání montážního otvoru na vrtuli?To je asi prasečina ,netrefí se to viď?Pak to bude vibrovat.
Dáva píše:Děkuji ti kolego.A ještě se zeptám,jaký máš názor na převrtávání montážního otvoru na vrtuli?To je asi prasečina ,netrefí se to viď?Pak to bude vibrovat.
Ale jde to.
Nejlíp je brát vrtáky postupně od menšího až po ten jmenovitej a vrtat jen rukou.
Kolik potřebuješ průněr?
Napíšu o co mi jde.Jelikož HB je velikostně podobný mixér jako F45 a vim,že máš xtreme upgrade ocasu
,tak mě zajímala právě velikost vrtulky protože je přímo na motoru bez převodu.Já teď dělám AC upgrade ocasu a řešim právě vrtuli a unašeč vrtule.Myslel jsem si na vrtuli GWS EP 5X3(127x76mm) ale zdá se mi zbytečně velká.Potom GWS EP 4,5X3(102x76mm) to by se mi líbilo víc- je podobnější té tvé.Vyzjistil jsem,že tyto vrtule gws mají montážní otvor 4mm,takže je zase problém s unašečem,protože unašeč M4/2mm je pouze lepenej a to nechci.Vrtat vrtuli o to moc nestojim právě kůli možným vibracím
.Ale unašeč M5/2mm zas sehnat problém není,tak nevim.Asi mi nic jiného nezbude ,než provrtat montážní otvor o 1mm na 5mm.A nebo pokud máš pruměr hřídele na tvém motorku 2mm,použít ten nástavec a vrtuli extreme.Ale asi by to bylo moc dlouhý co myslíš?
Dáva píše:...nezbude ,než provrtat montážní otvor o 1mm na 5mm....
Otvor ze 4 na 5 bych vzal postupně vrtáky 4,2 - 4,4 - 4,6 - 4,8 a pak podle hřídele napřesno, 4,9 nebo 5,0, popř. šmirgl natočenej na špejli. Vše jen v ruce.
corona píše:Dáva píše:...nezbude ,než provrtat montážní otvor o 1mm na 5mm....
Otvor ze 4 na 5 bych vzal postupně vrtáky 4,2 - 4,4 - 4,6 - 4,8 a pak podle hřídele napřesno, 4,9 nebo 5,0, popř. šmirgl natočenej na špejli. Vše jen v ruce.
Ok pujdu touhle cestou a odvrtám to postupně jak píšeš jen v ruce a uvidim.Dík
Corono ještě mam dotaz.Pro jistotu jsem koupil ještě ty extreme vrtulky jak máš ty(šla by nalepit přímo na hřídel-stejný průměr),ale zjistil jsem že maj opačný ůhel náběhu než origo zadní vrtulka F45.Origo vrtulka točí dozadu.Ale s touhle od extreme by to muselo točit obráceně,takže dopředu.Jinak mi to nedává smysl.Chtěl jsem se Tě zeptat vrtuli máš na pravé straně?Ale točí ti dopředu,viď?Už jsem z toho jelen.