Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
Funfly

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#571 Příspěvek od Funfly »

No s tím trimováním bych to zase moc nepřeháněl, páč každý vychýlený kormidlo trimem je přidaný odpor vzduchu, tudíž menší klouzavost a to se rovná větší opadání. Éro potřebuje k letu určitou rychlost. Větroně se k optimálnímu klouzavému letu štelujou těžištěm.
Někdy zase je potřeba trimovat aby to letělo rovně, ale to je zase uplně jiná kapitola... :D
Fšechny páčky do zatáčky :o) www.j3d.cz
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#572 Příspěvek od mbiron »

mkyral píše:Díky, chtěl jsem sice zkusit 5,5x4.5, ale asi půjdu rovnou do 6x4. Tu vypilovanou oblast jsi nějak zpevňoval?

S tím stoupáním máš určitě pravdu. Holt se budu se muset naučit stoupat v kruhu. Zatím mi to moc nejde.Neudržím náklon a pak to jde spíše dolů než nahoru :-( Občas se uchyluji ke lsti - udělám půllooping, nahoře letadlo otočím a následuje další looping a to tak dlouho, až jsem dost vysoko :-D

S tím posunem těžiště, zdá se mi, že když jej posunu dopředu, tak jde Beta při plachtění až moc rychle dolů. Musím to potlačovat výškovkou. Možná to bude chtít trochu vytrimovat výškovku nahoru.

Dulezite je vyvazeni pokud ti jde moc dolu pri plachteni tak to chce ubrat na predku a nebo prekontrolovat ze mas vyskovku opravdu v nulove poloze v ose. Ja pokud je idealni pocasi a nefouka vitr tak nemusim na vysilacku vubec sahat a letadlo leti temer v rovnem letu, staci jen male korekce.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
TerriOnne1

#573 Příspěvek od TerriOnne1 »

Ahoj, budouci (doufam) kolegove.
Dnes jsem koupil Betu 1400 jako muj prvni model. Sestavil jsem ji podle navodu, vsechno je ok, ALE! kdyz pripojim akumulator a zapnu ovladac, tak se servo na pravym kridelku snazi samo tocit uplne dozadu. tam ho ta stena zablokuje, ale je sliset jak se snazi to pretlacit a dat se jeste niz. levy kridelko je v pohode a nedela to. a je tam jeste problem ze kdyz s nim chci sam pohnout na druhou stranu tak nejede dal jak za polovici. je to normalni? protoze servo na druhym kridle se pohybuje v pohode i za pulku.
Jo a druhej dotaz. v jaky pozici by melo byt servo kdyz pripajim to tahlo k tomu valecku kdyz je kridelko v rovine s kridlem?
Dekuju moc za odpovedi.
MPX Funcub XL, El Marabu Xl , Great Planes Piper Cub 1900 mm, FrSky Taranis Plus + S8R
xpertvis

#574 Příspěvek od xpertvis »

Pravdepodobne mas zle namontovane to tiahlo na serve, ktore taha kridelkom. vyber servo z kridla, oddel to rameno, pripoj bateriu. servo by sa malo natocit do polohy presne na stred. nehyb packami, trimre vycentruj. mno a ked bude uz servo v stabilnej polohe pak nasad to rameno naspet, aby bolo kolmo na telo serva, do boku serva.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#575 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ježtě dodám že já měl servo přilepené tavnou pistolí takže je potřeba trochu zatáhnout :) a pak doporučuju použít opět tavnou...
TerriOnne1

#576 Příspěvek od TerriOnne1 »

diky moc...hend jak budu mit cas trak to vyskousim, doufam ze to pude, rad bych uz vzlitnul :)...jinak ta bila packa na servu pujde jednoduse vytahnout? nerad bych rozebiral servo a hrabal sev tom :)
MPX Funcub XL, El Marabu Xl , Great Planes Piper Cub 1900 mm, FrSky Taranis Plus + S8R
xpertvis

#577 Příspěvek od xpertvis »

Pravdepodobne tam bude zvrchu prisrobovana malym srobikom. Odsrobujes a jednoducho vytiahnes. Tie packy su vymenitelne.
TerriOnne1

#578 Příspěvek od TerriOnne1 »

Diky moc za rady, servo po male uprave pracuje jak ma :).....posledni problem, ktery brani vzlitnout je dest, ale s tim mi uz asi nikto nepomuze :)
TerriOnne1

#579 Příspěvek od TerriOnne1 »

kamaradi to mi vysvetlete, jak muze nekdo litat s kamerou instalovanou v bete. ja jsem dnes absolvoval svuj prvni let a beta ne a ne vzlitnout.tak jsem vyndal dve tuzkove baterie (ktere jsem tam mel kvuli vyvazovani), jednu jsem urval a druhou tam vratil a pak uz beta vzletla......jak to ale delate, ze vam to uveze, i kdyz malou, ale urcite tezsi nez dve tuzkovky, kameru? jo a je normalni ze sem musel vsechny vypinace na reverse serv na cadetu prepnout nahoru aby to delalo co ma? v navodu ukazovali nastaveni tech vypinacu, ze jenom jeden byl nahore....dekuju moc
TeaPack

#580 Příspěvek od TeaPack »

Letam tuhle kamerku http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _CMOS.html a neni rozdil s ni nebo bez ni. Zkus zvazit model i s tou kamerkou a napis nam, kolik ti Betka dohromady vazi.
Zdenek151

#581 Příspěvek od Zdenek151 »

TerriOnne1 píše:kamaradi to mi vysvetlete, jak muze nekdo litat s kamerou instalovanou v bete. ja jsem dnes absolvoval svuj prvni let a beta ne a ne vzlitnout.tak jsem vyndal dve tuzkove baterie (ktere jsem tam mel kvuli vyvazovani), jednu jsem urval a druhou tam vratil a pak uz beta vzletla......jak to ale delate, ze vam to uveze, i kdyz malou, ale urcite tezsi nez dve tuzkovky, kameru? jo a je normalni ze sem musel vsechny vypinace na reverse serv na cadetu prepnout nahoru aby to delalo co ma? v navodu ukazovali nastaveni tech vypinacu, ze jenom jeden byl nahore....dekuju moc

Ahoj tak to máš někde chybu Beta má i z origo vrtulkou dostatek výkonu
pro let i z kamerou. Mám kameru v Betě a ještě kvůli dovážení dvě desítky matky a jak krásně stoupá

PS máš správně danou vrtulku a řádně dotaženou?
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#582 Příspěvek od Dejfak »

Také to vidím na opačně danou vrtuly nebo směr otáčení.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
TerriOnne1

#583 Příspěvek od TerriOnne1 »

jo vrtuli by jsem mel mit dobre nasazenou, a pri pohledu zezadu se toci doprava, je to spravne? ze zacaku jsem ji mel spatne dotazenou, a i po dotazeni se uvolnovala, ale kvapl jsem na to vterinovy lepidlo a uz se to ani nehne (horsi to bude kdyz to budu chtit vymenit :) ) pro jistotu, by sem ale nekdo ochotnej mohl dat foto spravne nasazeny vrtule.....a jak to je s tema vypinacma na revers serv?..dekuju moc
xpertvis

#584 Příspěvek od xpertvis »

k vypinacom: ked si myslis, ze sa ti vsetko hybe spravne, tak ich neries.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#585 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jeste k tomu reverzu: snad to víš ale pokud dáš knipl výškovky k sobě tak by Beta měla letět, ne opačně...

Bude někde problém protože Beta s APC 6x4 uveze i 1200g a slišel sem že i s GoPro ktera vazi nejakych 200g se da litat s origo vrtuly...
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“