Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jameson
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom

#16 Příspěvek od Jameson »

Zlá rada, doska s gyrami to nezvládne, kvôli driftu. Kaptainkuk však sľúbil vydať nový firmware, ktorý túto funkciu doplní, takže stačí počkať. Existujú aj iné dosky, čo to vedia, no v tejto cenovej relácii určite nie - cena je niekde okolo stovky...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Pretorien.cz

#17 Příspěvek od Pretorien.cz »

Diky za reakci. Ja samozrejme pocitam s upgradeem na neco lepsiho. Nicmene jsem novacek a chci se naucit na necem levnem. Proto zacinam s touto deskou. Objednal jsem ryzi Cinu v cene okolo 20.000 Kc pro instalaci kompaktu. Pokud budu sikovny, neco na bazi Nazy by mohlo prijit co nevidet. Jen se drzim pri zemi a nechci udelat svou prvni diru do zeme se strojem za nekolik desitek tisic.
Pretorien.cz

#18 Příspěvek od Pretorien.cz »

Chlapi...ja tada nejsem zadnej odbornik...ale jak koukam na tohle video...

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 0770390afe

...za ty prachy to fakt visi vyborne!
Troll

#19 Příspěvek od Troll »

Nám starším to visí výborně i zadarmo :lol: . Ale musím se přiznat, že jsem to nevydržel ( no nekup to za ty peníze :) ) a taky mám na cestě tuhle desku. Strčím ji do nějakého už zalétaného stroje, no a pak se uvidí jak je na tom HK s tím visením :wink: . Očekávám ale, že to bude dobré, on ten autor zjevně není žádný trouba.
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od MarkAurel »

je tato doska s LCD najvhodnejsia pre zaciatocnika? nakolko ma LCD a staci len vybrat funkcie-tip coptery alebo radsej dosku v2.1 ci v3?

Dakujem za poznatky
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Troll

#21 Příspěvek od Troll »

Jestli je tahle deska nejvhodnějí ze všech pro začátečníka to neumím posoudit, až takový přehled nemám. Ale z toho co znám , bych pro začátečníka doporučil právě tohle. Alespoň z hlediska jednoduchosti ovládání.Není nutno připojovat k PC ( někdy to bývá docela trápení) není nutno přepisovat nic v Arduinu. Existují i ještě primitivnější desky ale vždy je něco za něco. Pro mne je tohle prozatím vítěz. :D Ale jak to létá, to ještě nevím. Prý dobře , uvidíme za čas, mám ji někde na cestě.
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od MarkAurel »

Mam ju na ceste tak som zveedavec ;D
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Pretorien.cz

#23 Příspěvek od Pretorien.cz »

Ja ji mam uz 14 dni doma, ale bohuzel jeste neni do ceho osadit. Balik z hk objednany vice nez pred mesicem stale nedorazil.
tomik33

#24 Příspěvek od tomik33 »

Tak kolega dělal včera první lety s tricoptrem a až na kmitající servo vše ok. Velmi dobře stabilizuje i ve větru. S tím servem nelze nic dělat, proto se musí počkat na upgrade firmware. Jinak na quadrocoptera to je v pohodě.
RC Taranis,HK-450,Flash,Swing,Y-UFO,Quad s HK pilotem,Miniquad s KK2.0 ,několik samokřídel...atd..
jipav

#25 Příspěvek od jipav »

Taky ji mám na cestě, měla přijít už v pátek, ale pošta se někde zadrhla, ale mám už avízo - příjde v pondělí.
Troll

#26 Příspěvek od Troll »

Aby tady bylo i něco konkrétního :) . Tak jsem s touhle deskou udělal pár letů. Zkusil jsem na tricoptéru a quadu. Rolf Bakke umí. :) Ale popořádku. Neexistence návodu je dost nepříjemná, dá se tam nastavit a ovlivnit opravdu hodně věcí. Taky zkazit :lol: Display je sice maličký, ale je podsvícený a velmi dobře se s ním dělá. V předvolbách jsou všechny možné běžné konfigurace motorů, stačí si vybrat . Rověž display ukáže směr otáčení každého motoru a číslo kanálu kam patří. Trochu mi vadí, že to nemá i PPM vstup a tudíž jsou vždy nutné propojovací kablíky s přijímačem pro každý kanál zvlášť. Těch kanálů je pět, pátý slouží na přepínání režimů ( Akro, Level) . Deska umí přímo ukázat směry výchylek na jednotlivých kanálech, kalibraci reglů ( všechny najednou) kalibraci senzorů a spoustu dalších věcí. Byl jsem mile překvapen množstvím možností co jde udělat a ovlivnit. A všechno jde udělat rychle a snadno. Bez PC na letišti. :D Bohužel opravdu hodně chybí návod, na něco jsem ještě vůbec něpřišel jak s tím zacházet. Holt opět musí nastoupit metoda pokus - omyl - poznání. A jak to létá? V režimu Akro je to super, a to v docela slušném větru (2,5 -5m/s) . Přesně to drží nastavený úhel ( náklon, sklon) .Trochu to v turbulenci osciluje (výchylky jsou ale malé, pouhým okem to není vidět, je to jenom slyšet na motorech a samozřejmě vidět na záznamu z kamery). V režimu Level jsem byl docela sklamán, tady teda nic moc. I když musím přiznat, že jsem tento režim ještě vlastně vůbec neladil, když jsem něco zkusil, byl to jenom horší. Takže tady bude muset nastoupit metoda pokusů. Až to pořádně vyzkouším, tak sem něco dám. Předběžný záver je : za ty peníze je to fakt super, sice to nejde nijak dál rozšířit, ale kdo chce jenom tak poletovat, s klidným srdcem doporučuji. :)
Troll

#27 Příspěvek od Troll »

Pokud by měl někdo zájem vidět jak to létá , tak tady je odkaz http://troll427.rajce.idnes.cz/FPV_Quad/#IMAG0563.jpg . Dost foukalo, ale deska se prala statečně :)
jipav

#28 Příspěvek od jipav »

Takže, deska přišla místo v pondělí, až v pátek, ale to jsem byl pryč, takže jsem s tím začal laborovat až dnes. Doladit zisk, to snad půjde, ale nějak mám zatím problém s nastavením "Mixer Editoru" pro jednotlivé motory. Ven s tím jít nemůžu, prší tady, zkouším to na hale, pustil jsem to z ruky a pár vteřin zavisel. Nechci s tím zbytečně mlátit o beton a ničit vrtule, ale vypadá to, že to snad lítat bude. Ze země jsem to taky zvedl, ale mám zatím problém to naladit, abych měl stejně velký výchylky na obě strany. Jak říkáš, metoda pokus - omyl. Před chviličkou se mě ale podařilo stáhnout nějaký manuál, tak ho sem dávám. Snad to někomu pomůže.

"Trolle", napiš mě, jaký máš nastavení jednotlivých motorů v Mixer Editoru, jen tak pro porovnání.

A ještě odkaz na video na Youtube, snad nejlepší, co tam je, co se týče nastavení, to mě ale moc nepomohlo.

http://www.youtube.com/watch?v=U7pWroCxL38

Opravdu, nastavit se tam dá mnoho parametrů a bez počítače, jen tak na letišti. Fakt dobrý.
Přílohy
Manual[1].pdf
(108.1 KiB) Staženo 289 x
jipav

#29 Příspěvek od jipav »

Troll

#30 Příspěvek od Troll »

Super odkazy, moc dík, ušetřil jsi mi dost bádání. :D .Na zisku jsem trochu ubral, on ten můj Quad není moc velký. A ani ho nemám symetrický, motory jsou do obdélníku cca 30x38cm. Je to trochu netypické, ale funguje to dobře. Má to výhodu v daleko lepší orientaci kde je čumák a taky kamera nekouká na vrtule. Rozdílné chování jsem dohnal ve Stick Scalingu. Mám tam jiné hodnoty pro Ail a jiné pro Pitch. Mixer editor máš určitě dobře, jinak by to neletělo. :) Já tam nechal základní hodnoty pro quad, docela mi to vyhovuje. Je to takhle : kanál 1 Ail : -71,Elev 71, Rudder 100. kanál 2 : A 71, El 71,R -100, kanál 3 : A 71, E -71, R 100, kanál 4 A -71, E -71, R -100 . Throttle mám všude 100.
Pro zájemce o tuhle desku: v Mixer editoru je možno určit směr gyrování pro každý motor zvlášť ( pokud chcete, jinak je to přednastaveno pro všechny obvyklé konfigurace motorů) ,a taky pro každou funkci zvlášť ( křidélka, výškovka, směrova) je to jednoduché a přímo geniální řešení, dovoluje to udělat jakoukoli myslitelnou konfuguraci motorů.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“