Baterie LiFe

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
vencavw

Baterie LiFe

#1 Příspěvek od vencavw »

Ahoj nemá někdo zkušenost s touhle baterii?
http://www.dealextreme.com/p/18650-rech ... 50mah-1879
Nechtěl bych jí kvůli modelařině, ale do aku vrtačky. Obě baterky mám po smrti a nové nechci protože opravdu moc nevydržely a za cenu dvou baterek bych si mohl koupit jinou značku vrtačky která už vydrží.:-)
V původní baterii je deset kousků NiCD 1,2Ah. Tak jsem si říkal že bych tam dal místo nich ty čtyři kousky těchto baterek. Ale nevím jestli to není blbost?
Jo a nybíjel bych to BC-6kou.
ifin

Re: Baterie LiFe

#2 Příspěvek od ifin »

S touhle baterií zkušenost nemám, ale ve vrtačce mám starý tříčlánek LiPo z heliny. Funguje naprosto v pohodě a nemusím řešit že vrtačka není nabitá, když ji zrovna potřebuji... Servisní konektor mám vyvedený ven a nabíjím to jen přes něj (nějakou setovou nabíječkou). Když s tím dělám, tak mám na servisním konektoru malinkej měřáček pro kontrolu napětí. Samozřejmě točí pomaleji (původně tam bylo NiCd 18V), ale to mě nevadí.

Nebo si tam dej dvě tyhle do serie a máš to za polovinu...
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
nebo něco podobného, co se rozměrově vejde.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
vencavw

#3 Příspěvek od vencavw »

OK díky tak když to jede s LiPolkama tak si myslím že ty LiFečka budou v pohodě, teoreticky LiFe vydrží horší zacházení než LiPo, ale je otázka co je tohle za baterky aby to vůbec mělo něco s LiFe společného!?:-). Ta cena je za dva kousky tak cenově je to skoro na stejno a navíc jsem nenašel žádnou velikost s rozumnou kapacitou která by se mě vešla do obalu té baterky. Takže ty baterie 18650 jsou velikostně úplně idealní.
Ještě počkám jestli je někdo náhodou nemá a asi do toho půjdu.
Drondys

#4 Příspěvek od Drondys »

vencavw píše:..je otázka co je tohle za baterky aby to vůbec mělo něco s LiFe společného!?:-). Ta cena je za dva kousky tak cenově je to skoro na stejno a navíc jsem nenašel žádnou velikost s rozumnou kapacitou která by se mě vešla do obalu té baterky. Takže ty baterie 18650 jsou velikostně úplně idealní. Ještě počkám jestli je někdo náhodou nemá a asi do toho půjdu.

Problém nebývá v tom, že by nešlo o LiFe, ale spíš v tom, že je řada různých LiFe, které nejsou kvalitativně nic moc. Zatím nejlepší jsou údajně originální články A123.
LV
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od LV »

Drondys píše:Zatím nejlepší jsou údajně originální články A123.

To údajne si si mohol mohol odpustiť. Neznalosť ťa ospravedlňuje :mrgreen:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
zdzd

#6 Příspěvek od zdzd »

vencavw píše:Ahoj nemá někdo zkušenost s touhle baterii?
http://www.dealextreme.com/p/18650-rech ... 50mah-1879
Nechtěl bych jí kvůli modelařině, ale do aku vrtačky. Obě baterky mám po smrti a nové nechci protože opravdu moc nevydržely a za cenu dvou baterek bych si mohl koupit jinou značku vrtačky která už vydrží.:-)
V původní baterii je deset kousků NiCD 1,2Ah. Tak jsem si říkal že bych tam dal místo nich ty čtyři kousky těchto baterek. Ale nevím jestli to není blbost?
Jo a nybíjel bych to BC-6kou.

Z DX bych žádné accu nikdy nekupoval. Známý odtud koupil omylem typ, který nepotřeboval. Mně se hodil, tak jsem si je od něj vzal. Článek se jmenoval 1000mAh, v parametrech měl uvedeno "typická kapacita" 500mAh, no a já mu naměřil necelých 300mAh...
iwojima1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od iwojima1 »

presne tento typ som odtial objednal ale modelarskou nabijackou na programe life sa mi ju nepodarilo nabit :( vyhodene peniaze....kup si tie clanky z HK
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
Standa Stuchlý

#8 Příspěvek od Standa Stuchlý »

jyrry
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jyrry »

vencavw píše:.... do aku vrtačky. .....

jsem dal 3s LiIon 1300mAh (bylo tam 8 clanku NiCd) a jede v pohode. Byly vyletane v erech, ale ve vrtacce jim to sedi.
Ted mi prisly LiIon 18650 1600mAh "odnekud z ebay", jsem na ne zvedavy, kdyz si vzpomenu, dam reference. Je jich tam (na ebay) vic, ale vetsinou s vybajenou kapacitou od 2000 do 4000mAh (podle prodejcova smyslu pro humor), tak takove opravdu ne a z DX tuplem ne...
jyrry.webnode.cz
Drondys

#10 Příspěvek od Drondys »

Problém může být v tom, že hotové packy složené z A123 mají jednotlivé články zabalené tj. není vidět jaké jsou uvnitř články. Navíc ani při nákupu jednotlivých článků A123 nemusí být až takový problém vyrobit napodobeninu vzhledově k nerozeznání od originálu.
Standa Stuchlý

#11 Příspěvek od Standa Stuchlý »

Drondys píše:Problém může být v tom, že hotové packy složené z A123 mají jednotlivé články zabalené tj. není vidět jaké jsou uvnitř články. Navíc ani při nákupu jednotlivých článků A123 nemusí být až takový problém vyrobit napodobeninu vzhledově k nerozeznání od originálu.

s tou napodobeninou to nebude až tak zlé. Vždy se v něčem liší, to zatím ještě " ctí " . Jiné logo, jinak rozmístěné popisy, jiná typová čísla, vše ostatní ale dokonale obšlehnuté .
Drondys

#12 Příspěvek od Drondys »

Standa Stuchlý píše:s tou napodobeninou to nebude až tak zlé. Vždy se v něčem liší, to zatím ještě " ctí " . Jiné logo, jinak rozmístěné popisy, jiná typová čísla, vše ostatní ale dokonale obšlehnuté.

To se může změnit a mohou začít přibývat vzhledem nerozeznatelné napodobeniny s tím jak půjdou A123 více na odbyt.
Standa Stuchlý

#13 Příspěvek od Standa Stuchlý »

proto jsem napsal to slovo " zatím "
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“