Quadrocopter BLADE mQX

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
buki

Re: Quadrocopter BLADE mQX

#121 Příspěvek od buki »

Tsisters píše:Podle mně stačí,aby jeden motorek byl malinko pomalejší a stabilita jde do ... tak že jak už tady bylo napsáno je třeba pořád řídit

Stále to řídí gyro takže o motorku to není.Až vám začne motorek blbnout, již jsem měnil,tak se to projevuje cuknutím kopteru. Jinak i v tom případě si ze stabilitou jednotka v pohodě poradí.
Marek_Km

#122 Příspěvek od Marek_Km »

buki píše:Stále to řídí gyro takže o motorku to není.Až vám začne motorek blbnout, již jsem měnil,tak se to projevuje cuknutím kopteru. Jinak i v tom případě si ze stabilitou jednotka v pohodě poradí.

Myslel jsem si to, že to ta stabilizace nějak vykompenzuje a dík za postřeh a radu. Až to někdy začne cukat, budu vědět proč.
petr64
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od petr64 »

Taxem nevydržel jen číst vlákno a už je doma. Zatím mám problém to vytrimovat - v nule letí dopředu, když pohnu jen o jeden dílek trimu, letí dozadu. Tak nevím - mám DX6i, expa na 20, mod Acro.

dík za tipy

EDIT (čas 1:32): už je to mnohem lepší :) Nestartoval jsem ze zcela vodorovné plochy :lol: stačí trochu sklon a start není kolmo. Že mě to hned nenapadlo. Mno, pak jsem nastavil max. výchylky jen na 30% (a dvojité výchylky na přepínače jen na 15%), expa obojí 50% (s tím si jeětě pohraju) ... paráda, visí mi před nosem :) ... kdyby mě ale někdo viděl, že si s tím hraju u půlnoci na dvoře, tak řekne: "To je magor. Je noc, bosky a v pyžamu tam s čímsi poletoval a modře mu to svítilo".

Nelituju, že sem do toho šel. Dost dobrý na rychlý relax nebo doma když prší, a vo tom to je :)

Mám pls dotazy:
1) Lama - snesla by ta elektronika a motory dvoučlánek? Nebo jít raději cestou aku 2P (větší kapacitu - delší let) místo 2S (vyšší napětí- větší výkon)?

2) Špekuluju o nějakých ledkách na noční lety - druhý aku se mi tam ale moc dávat nechce, i když nějaký CR knoflík a pidi vypínač by se tam schoval.

3) Kolik gramů to uveze, aby to ještě slušně letělo? Nějakou offline pidi kamerku? Nebo - malinké FPV na 5,8 Ghz - kolik tak může vážit nejlehčí kamerka a video TX? A taky další aku :( no myslím, že na to můžu zapomenout.

4) co vy plánujete za vylepšení a inovace?
- prodloužení ramen - větší stabilita?
- nějaké pružnější "nohy" - proti tvrdším přistáním?
- existuje schéma?
- jaký je tam CPU?
- že by se dalo něco dobastlit - chybí mi akcelerometr

5) nic neplánovat a lítat, až se naučím páčkovat heli, pak postavit dospělou tri/quadrokoptéru :)
Marek_Km

#124 Příspěvek od Marek_Km »

Já ho mám taky chvilku, nalítal jsem jen pár baterií. Taky jsem zjistil, že se musí startovat z roviny. Jen jednou se mi zatím stalo, že jsem to spároval a přestože jsem startoval z roviny, tak jeden motor skoro vůbec nejel a bralo to hrubě jedním směrem. Odpojil jsem baterii, znovu spároval a pohoda. Přestože si dávám pozor a zatím jsem poletoval po malé místnosti, tak jsem párkrát bohužel zavadil. Pak jsem zjistil, že konečky vrtulí jsou malinko poohýbané, tak jsem to trochu srovnal a uvidím, co to udělá. Jinak FPV s tímto modelem jsem už na youtube viděl, kdyžtak hodím odkaz. To, kolik to unese, by mě taky zajímalo. Zkusil bych za týden na dovolené to zvednout s kamerkou z auta (černou skříňkou), ale nevím nevím :lol: Jinak fakt super hračka, vůbec nelituju, že jsem to koupil. V DX6 vysílačce se vyznám jen trochu, základy jsem tak nějak pochopil a něco si upravil a zkusil na simu. Když dá někdo tip na různá nastavení, tak by to nebylo špatné.
Stramen

#125 Příspěvek od Stramen »

3) Kolik gramů to uveze, aby to ještě slušně letělo? Nějakou offline pidi kamerku? Nebo - malinké FPV na 5,8 Ghz - kolik tak může vážit nejlehčí kamerka a video TX? A taky další aku :( no myslím, že na to můžu zapomenout.

4) co vy plánujete za vylepšení a inovace?
..........................................................................................
Nejen pro kutila Petra64:
V pohodě utáhne 22 g špiónkameru a zdá se, že by unesl mnohem víc.
Trochu laškuji s myšlenkou na upevnění heliového balonku, nutno ale důkladně promyslet statiku balonu a aerodynamiku koptu a celkovou konstrukci, ale výsledek může být parádní polítání s řiditelnou "vzducholodí"-pokud možno za bezvětří. Pak by ani hmotnost nákladu ani čas nebyla tak limitující. Myslím, že ubyde i rozlámaných ramen, jen pozor na termiku! Zatím je ale mnoho otázek, na př. vyvážení (zřejmě klesající), konstrukční spojení (asi pevné, příp. jednoose výkyvné "na hrazdě"). Chce to vyzkoušet, zatím se spokojím se zavěšením na provázek v těžišti, nejdřív ale pořídit plyn a dobrou vzduchovku!!! :lol:
Marek_Km

#126 Příspěvek od Marek_Km »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tak to by mě nenapadlo. To může být super zábava. :lol:
petr64
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od petr64 »

Půlhodinka poletování (pořídil jsem 2 aku, stídám je) a zase jsme o kousek dál v pilotáži. Už dokážu zhruba letět tam kam chci (návyky z ovládání klasického éra moc nepomáhají :)).

Co mě ale štve dost, to je plyn. Vystoupám, ustálím a po chvilce začne kopťa mírně klesat (vysvětluju si to tím, že aku má malou kapacitu a není tedy dost "tvrdá a tudíž pomalinku klesá proud), ok, tak posunu plyn o jeden dílek - to už je moc a začne stoupat, za chvilku zase klesá. Prostě ji neudržím krásně ve visu. Je to takové pohupování.

Co dělám blbě ?

p.s.Mám DX6i - mod Acro. Co zkusit mód heli ?
snoop69

#128 Příspěvek od snoop69 »

Nemáte typ na hodně malý konektory ze kterých bych udělal redukci , když ty orig nejdou sehnat ? Jak už jsem psal chci si udělat ramena do zásoby , abych při zlomení moch kdykoliv vyměnit díl.
Marek_Km

#129 Příspěvek od Marek_Km »

Tak to já ti teda moc neporadím. Budu to řešit normálně nákupem. Za jeden pár ramen chtějí všude něco kolem 220 Kč. Nějak podrobně jsem to ještě nezkoumal a proto mám dotaz: můžu kterékoliv z ramen dát na kterékoliv místo v koptéře? Je mi jasné, že vrtule se musí dávat jen na to místo, kam patří, motory jsou taky jen provo a levotočivé, takže je jasné, že taky prohodit nepůjdou, tak mě zajímá, když koupím ten pár ramen, jestli je to jen tam, kam patří.
snoop69

#130 Příspěvek od snoop69 »

Přesně jak píšeš , můžeš dát rameno kam chceš. Není to nic jinýho , než 9cm dutý uhlíkový tyčky 3x3mm s protaženým drátkem a na koncích konektory. Já to orig sadou řešil jednou , ale už sme jich s kamarádama co si chtěli zkusit zalítat rozlomili tolik , že sem si koupil metrovou tyčku za 100kč a z toho si řežu náhradní a drát někdy táhnu vrchem a někdy odletuju jeden konektor , protáhnu a zpátky naletuju.
Marek_Km

#131 Příspěvek od Marek_Km »

Tak to potom jo, když je velká spotřeba, tak to takhle vyjde levněji. Jedině zjistit přesný název toho konektoru a pak to dát vyhledat. Snad to půjde sehnat, i když bych se nedivil, kdyby to byla specialitka, aby nepřicházeli o kšeft...
Stramen

#132 Příspěvek od Stramen »

Pro Petra 64 a ostatní, toužící po absolutnu: Nechat viset a "odskočit si na sváču" je nad síly toho prcka. Nechápu princip elektronického gyra, ale žádná inerciální soustava neplní funkci fixace v prostoru vůči nehybnému okolí, ale jen vlastní vodorovné nebo jinak nastavené polohy vyrovnáváním náhodných výchylek (a že jich i v místnosti je!). Zmíněný úbytek napětí baterie logicky vede ke snížení otáček a poklesu modelu. Takže žádné přehnané požadavky.
Marek_Km

#133 Příspěvek od Marek_Km »

Já od toho nečekal nečekané. Je jasné, že daleko větší a daleko dražší koptery budou stabilnější. Já jsem s ním velice spokojen a také překvapený výdrží ve vzduchu - na vysílačce jsem nastavil 12 minut a nalítá to většinou tak o 2 víc (koupil jsem 3ks Hyperionů 550 mAh). Je fakt, že jen v místnosti, takže venku počítám míň, ale i tak je to dlouhý polet.
Edit: jo a jsem taky překvapen malým rozpětím cen náhradních dílů u různých prodejců.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od JirkaA »

petr64 píše:Půlhodinka poletování (pořídil jsem 2 aku, stídám je) a zase jsme o kousek dál v pilotáži. Už dokážu zhruba letět tam kam chci (návyky z ovládání klasického éra moc nepomáhají :)).

Co mě ale štve dost, to je plyn. Vystoupám, ustálím a po chvilce začne kopťa mírně klesat (vysvětluju si to tím, že aku má malou kapacitu a není tedy dost "tvrdá a tudíž pomalinku klesá proud), ok, tak posunu plyn o jeden dílek - to už je moc a začne stoupat, za chvilku zase klesá. Prostě ji neudržím krásně ve visu. Je to takové pohupování.

Co dělám blbě ?

p.s.Mám DX6i - mod Acro. Co zkusit mód heli ?

Tx pro heli nemaji zoubky na plynu. Byva tam moznost vymeny toho aretacniho plisku..
OK2WY
petr64
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od petr64 »

Ono to půjde :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hw9WBBlMZf4[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q4HM3R8Iw30[/youtube]
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“