Hobby King 2,4Ghz

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Hobby King 2,4Ghz

#181 Příspěvek od jyrry »

cabannos píše:....

mozna klasika...
zkus zapnout nejdriv vysilac s plynem naplno, pak zapni prijimac, po pipnuti reglu stahni plyn na nulu. Je tak 90% sance, ze to pak pojede...
jyrry.webnode.cz
cabannos

#182 Příspěvek od cabannos »

Mam baterií Turnigy 1450mAh 3S a nabíječku Equilibrium mini V2, která mi nabízí nabití trojčlánku na 12,6V. Mohu takto nabitou baterií poté použit v Tx HK-T6A? Do teď jsem přerušoval nabíjecí cyklus.
Drondys

#183 Příspěvek od Drondys »

cabannos píše:Mam baterií Turnigy 1450mAh 3S a nabíječku Equilibrium mini V2, která mi nabízí nabití trojčlánku na 12,6V. Mohu takto nabitou baterií poté použit v Tx HK-T6A? Do teď jsem přerušoval nabíjecí cyklus.

Já mám tutéž lipolku a ve stejné vysílačce ji používám bez problému přes rok. Pokud máte obavu pak si dovnitř dejte před vstup napájení na plošňák jednu nebo pár diod do série třeba 1N4007, kterou v GM koupíte cca za kačku viz tento odkaz. Úbytek napětí na jedné této diodě je cca 0,6 až 0,7V. Tím se sníží napětí a navíc je to i ochrana Tx před případným přepólováním napájení, ale je to jen pro klid duše tj. nezbytné to není. :wink:
cabannos

#184 Příspěvek od cabannos »

Prosím vás, máte někdo zkušenosti s kalibrací Tx HK-T6A? Použil jsem SW Digital Radio http://www.sgr.info/usbradio/screens.htm, ale výsledek je rozpačitý. Existuje dalši způsob kalibrace?
cabannos

#185 Příspěvek od cabannos »

cabannos píše:Prosím vás, máte někdo zkušenosti s kalibrací Tx HK-T6A? Použil jsem SW Digital Radio http://www.sgr.info/usbradio/screens.htm, ale výsledek je rozpačitý. Existuje dalši způsob kalibrace?

Třeba se to bude v budoucnu někomu hodit ... Nalezl jsem alternativní SW, se kterým jsem dosáhl lepších výsledků při kalibraci Tx HK-T6A viz.: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1390731 :wink:
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od mbiron »

Je fakt ze tento je o dost lepsi nez original T6Config .
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od mbiron »

Stala se mi takova zvlastni vec, pri nastavovani dle odkazu www.rcgroups.com mi prestaly fungovat Variable A a Variable B. V T6Configuration proste ani nehlesnou ani v tom puvodnim co jsem mel a ani v tomto novem, neznate nekdo odpoved kde by mohl byt zakopany pes?
cabannos

#188 Příspěvek od cabannos »

Není to tím, že máš jiný typu modelu než "Acro"? Pouze tipuji, vysílačku teď nemám doma.
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od mbiron »

Kdepak Acro mam porad, zkousel jsem ruzne mixy a povedlo se mi s tim hnout : nastesti u Bety tyhle dva kanaly nepotrebuju ale jen u simulatoru.
cabannos

#190 Příspěvek od cabannos »

U přijímače pro HK T6A V2 se mi povedlo poškodit anténu. Lze jí zkrátit a připájet zpět? Záleží na délce kablíku a je nutná na konci bužírka?
Drondys

#191 Příspěvek od Drondys »

cabannos píše:U přijímače pro HK T6A V2 se mi povedlo poškodit anténu. Lze jí zkrátit a připájet zpět? Záleží na délce kablíku a je nutná na konci bužírka?

Přečti si téma viz tento odkaz. Probírá se tam sice poškozená anténa u jiného přijímače, ale to podstatné je platné obecně pro 2.4Ghz a najdeš tam tedy informace použitelné i pro tento případ.
bighugo
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od bighugo »

Povedlo se mi to stejné na tomtéž přijímači. Anténku jsem seknul hned za tím "balunem". Vyřešil jsem to odpájením balunu od stínění, odstraněním stínění z konce antény (potřebnou délku jsem si naměřil na jiném kusu tohoto přijímače a bylo to nějakých 27mm), potom jsem to znova provlíknul tím balunem, připájel k němu znovu to stínění a nakonec celé zasmrštil do červené bužírky. Vypadá to úplně jako originál, jen je to o ty cca. 3cm kratší. Vliv na funkčnost nebo dosah nepozoruju žádný. Ale pozor, to stínění na balun je potřeba pájet velmi opatrně a nejlépe potom pro jistotu změřit, jestli nemá kraťas se středovým vodičem. Je to taková docela delikátní piplačka, pokud si člověk nevěří nebo nemá vhodnou páječku, tak bych radši ten balun vynechal, myslím že to bude fungovat v pohodě i bez něj (určitě líp než s kraťasem).
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“