Foťák/kamera pro modeláře

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Foťák/kamera pro modeláře

#1 Příspěvek od RiMr »

V poslední době se na mě obrací relativně dost lidí s prosbou o radu ohledně "foťákokamery" pro RC. Nestíhám všem odpovědět, ale narazil jsem na novinku od Panasonicu, která se svými parametry, pokud v tom nebude nějaký háček (které ale u Panasonicu nejsou ve zvyku), tváří jako takřka IDEÁLNÍ nezrcadlovka.
Je to opravdu mazec! Objektiv (od Leicy - taky slušnej oddíl :) ) s rozsahem 25-600mm (tedy 24násobný zoom) s KONSTANTNÍ SVĚTELNOSTÍ 2,8 V CELÉM ROZSAHU!!! To je opravdu mazec!
FullHD video s 60fps (u nás asi spíš 50fps) ale při HD (1280x720) už se 120fps (resp. asi 100fps) progresivních! Uvidíme jak to bude s ostřením atd, ale toto Panasonic umí slušně, tak snad toto nebude vyjímka.

A vůbec - podívejte se sami :)
http://www.digimanie.cz/art_doc-FA93667 ... 16564.html
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Foťák/kamera pro modeláře

#2 Příspěvek od TomasC »

Tak to zní VELLLLMI dobře.
pns

#3 Příspěvek od pns »

idelani pro rc? no spis si tam vyspecifikovat pro jaky tip nataceni to je urceno...
Kovboj

#4 Příspěvek od Kovboj »

RiMr píše:Nestíhám všem odpovědět, ale narazil jsem na novinku od Panasonicu, která se svými parametry, pokud v tom nebude nějaký háček (které ale u Panasonicu nejsou ve zvyku), tváří jako takřka IDEÁLNÍ nezrcadlovka.

Nic jako ideální foťák neexistuje ;-) Je to stejně jako ideální letadlo, ideální vysílačka, mobil nebo auto. Někomu může vadit velikost (skoro 600 gramů), někomu zase cena (za tu cenu je "slušný" lowendový set zrcadlovky).
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RiMr »

Hele, vy majstři ověšení těly a objektivy :)
píšu "takřka ideální nezrcadlovka" :wink:
A myslím tím pro lidi, kteří mi psali, nebo pro většinu z nich.

Někomu ta informace prospěje, někoho mine, ale určitě nikoho nezraní :)

Ale negdo frflat mosí, protože to má prostě v povaze, ja?

#6 Příspěvek od pns »

hele ale jako sorry, kdyz napises ideal pro rc, tak nejaky novacek co ma doma 1m eppaka, co si chce natocit z vysky rodne staveni, si to koupi a? az udelaj se stejnymi parametry zarizeni co bude vazit do 100g, rozmery budou polovicni, taktez cena :) tak pak mi to bude pripadat ideal pro rc...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Abu »

Copak RiMr snad nekde psal, ze to je fotak vhodny k vozeni v modelu a porizovani snimku/videa ze vzduchu?
Ctes mezi radky nebo prijimas vlny kosmicke energie?? :wink:

(mimochodem, se 100g fotakem bych fotit z ruky nic nechtel, to by nezvladal ani sebelepsi stabilizator)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Hunger

#8 Příspěvek od Hunger »

Hmmm zrcadlovky digitální kompakty všechno fotí stejně.blbě. Není nad klasickou analogovou fotku. Bohužel teď už se i klasické filmy scanuji a tim se kazí kvalita fotografie. Obdivuju lidi co dají za foťák a objektivy 100 000 machruji že mají nejlepší foťák, ale ani se nepřiblíží kvalitě starého foťáku :D.
"Šmirgl to jistí!"
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RiMr »

...to je TAK OBECNÉ tvrzení, že to nelze vzít jinak , než jako další frflané plácnutí do vody... :wink:

#10 Příspěvek od pns »

Abu píše:Copak RiMr snad nekde psal, ze to je fotak vhodny k vozeni v modelu a porizovani snimku/videa ze vzduchu?
Ctes mezi radky nebo prijimas vlny kosmicke energie?? :wink:

(mimochodem, se 100g fotakem bych fotit z ruky nic nechtel, to by nezvladal ani sebelepsi stabilizator)

proto jsem mu psal aby specifikoval k cemu to je... pro me je heslo "ideal fotokamera pro rc" to, ze si s tim natocim neco ze vzduchu a ne ze si budu natacet rc modely..
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Vigo »

Jo, to vypadá super. Mě ještě víc zaujala nová LX7 http://www.digimanie.cz/art_doc-9C27EE2 ... 6C2B0.html

Mám LX3 a až na absenci rozumného zoomu je to super foťák. Kompaktů jsem měl několik a tenhle je nej. Ultrazoom je ale na modely samozřejmě lepší. Škoda jen těch rozměrů.

2Hunger: Nebudu začínat flame, ale tvoje tvrzení je v dnešní době už nepravdivé a pro 99,9% populace je digitál výhodnější. Zbylá desetina procenta pak fotí na film za jízdy na parním válci :-D (prosím tohle neber nijak vážně, ale ta představa...)
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od TomasC »

pns píše:proto jsem mu psal aby specifikoval k cemu to je..

Mě se to líbí a Z MÉHO pohledu se mi to zdá velmi dobré. Mě se třeba líbí výklopný display. Jsem líný se ohýbat, nebo můžeš udělat fotku přes dav.

Každý nemůže být spokojen, každému se líbí něco jiného. A pokud spokojen není, tak nechť pokračuje samostatně ve výzkumech až dojde k cíli.

Zrcadlovka je super, ale když jedeš na dovolenou a chceš aby tě někdo vyfotil, tak spousta lidí má problém fotit pod kolena, natož s hledáčkem. Aktuální zkušenost.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od RiMr »

...jak "pod kolena"?
Co je to za techniku? :)
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od TomasC »

Napsal jsem to nešťastně..

Necháš si udělat fotku. Máš tam spoustu krásně modré oblohy, ale kolena máš na kraji snímku. Tam nepomůže nic, kromě širokého objektivu. :roll:
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Vigo »

RiMr píše:...jak "pod kolena"?
Co je to za techniku? :)

Tomáš asi myslí focení pod sukní což výklopný display zančně usnadní, pokud nechceš ohýbat hřbet :-D
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“