Blade 130 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filip

Re: Blade 130 X

#226 Příspěvek od Filip »

Tak před chvíli jsem se 130kou tvrdě prásknul. Lítal jsem na terase a napral jsem to v plné rychlosti do střechy, odskok, stěna a nakonec betonový chodník. Hold jsem nedal.... :-(
No a výsledek? Nulová škoda, jen malý škrábanec na kabince a toď vše !!! Vesele se lítá dál. Tajže s tím padáním bych to neviděl tak tragicky :-)
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG
RadekCe

#227 Příspěvek od RadekCe »

Filip píše:Tak před chvíli jsem se 130kou tvrdě prásknul. Lítal jsem na terase a napral jsem to v plné rychlosti do střechy, odskok, stěna a nakonec betonový chodník. Hold jsem nedal.... :-(
No a výsledek? Nulová škoda, jen malý škrábanec na kabince a toď vše !!! Vesele se lítá dál. Tajže s tím padáním bych to neviděl tak tragicky :-)
Ale ty jsi neřekl, že sis vytáhl z krabice nový :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Filip

#228 Příspěvek od Filip »

Tak jsem zkusil jednu úplně primitivní úpravu, kterou jsem měl již na MCPX a??? 130ka je absolutně bez vibrací, ani neklepne. Tudíž bych sem tam vibrace přisuzoval vůli v desce cykliky...
Možná nějaký kovový tuning to spraví. Ale takto to funguje naprosto perfektně. Hlavně je třeba dát pozor, aby ty gumičky nebyly natažené, aby serva neměly odpor. Je to jen tak zlehka :-)
Přílohy
IMG_0457.JPG
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG
seltino

#229 Příspěvek od seltino »

Taky přidám trochu vody do mlýna. Dnes jsem rozebral zadní vrtulku a vytáhl jsem zadní osku vrtulky, výsledek bylo zjištění, že tohle soudruzi v Čině nevychytali a oska netvoří písmeno T, ale je pěkně ze křiva, rozdíl na 1cm dlouhé osce v převýšení byl 1-2mm což ve finále dělá hodně.

Obrázek

proto jsem se rozhodl osku narovnat. Hřídel vrtulky zasuneme z boku do svěráku (delší stranu osky), který má hladké sklíčidla bez zubů (abychom nepoškodili hřídel), vezmeme si kovovou tyčinku kterou přiložíme z boku na kratší hřídel hned vedle uchycení k delší osce) a do tyčinky klepneme kladívkem a osky se nám krásně srovnají do písmena T.
tyčinku musíte přiložit co nejblíže ke středu, jinak se může stát, že si zdeformujete užší část hřídele spojující gripy a už ji na ripy nenasadíte.

Obrázek

Obrázek

Po složení musím konstatovat že vibrace na ocasu jsou nyní naprosto minimální.

Také jsem dnes provedl test listí bez výstupků a musím říct, že se mi zdá že snimi má helina více výkonu, nicméně mi s těmito hladkými listy objevily silné vibrace na cyklice, které zmizely až po výměně za listy z výstupky.
nabíjím baterky a provedu experiment, zatížím hladké listy na konci lepící páskou zdali těžiště na konci listu více listy nenapne a nebudou se tolik prohýbat. Pokud to nepomůže jdu do gumičky na cyklice jak psal Filip.
Také jsme otestoval dneska baterku Foxy 320MAh 40/70C a musím říct že mě se baterka do kabinky vleze bez problémů. Je to asi dáno tím, že na rámu mám nalepenou nanopodložku a baterka je tedy o nějakých 3 mm výše než bez té nanopodložky.
EDIT: Proužky na konci listí trochu pomohly, nicméně GUMIČKY udělaly s helinou doslova zázrak, vibrace na cyklice 0, všem doporučuju. Tě mi to lítá naprosto úžasně :mrgreen: :mrgreen:
Naposledy upravil(a) seltino dne pát 20.07.2012 19:57, celkem upraveno 1 x.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Marwei

#230 Příspěvek od Marwei »

Hosi, pripomina mi to doby za komousu, kdy napr. vsichni meli v panelaku jeden typ pracky - Tatramatku a kdyz s tim neco bylo, tak kdyz jsi to neumel opravit ty sam, tak to vedel soused, ktery to uz resil pred tydnem :) ...

Safra, safra, tady se celkem dost pranyrovala nejak Walkera nebo co :) ....

Uz se tesim az prijde moje DODO ... 8)
HK450v2HUDGESMD500; TRT450PROMB; TREX 550E ; Blade130X; Goblin 500
AURORA 9;SPECTRUM 8
vylizplech

#231 Příspěvek od vylizplech »

Seltino,moc hezky popsané a znázorněné :wink: ,k těm vibracím na cyklice,nešlo by to odstranit tak jako u mcpx,že by se daly na kloubky od cykliky nějaké gumičky?
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
petsild
Kontaktovat uživatele:

#232 Příspěvek od petsild »

Tak heli 130xtka se povedla létá fakt pěkně, ale kouzlo micro vrtulníku už postrádá vtom má Mcpx umě navrch. Za příplatek lze přeci pořídit 250tku s nesrovnatelně lepšíma komponenty a konstrukcí. Nato sehnat alu tuning bude v řádu tisíce peněz navíc.

Koukám... napadlo vás dozadu vyměnit lineární servo za klasiku?
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
seltino

#233 Příspěvek od seltino »

vylizplech píše:Seltino,moc hezky popsané a znázorněné :wink: ,k těm vibracím na cyklice,nešlo by to odstranit tak jako u mcpx,že by se daly na kloubky od cykliky nějaké gumičky?

gumičky tam jsou již na cyklice z výroby.

petsild píše:Tak heli 130xtka se povedla létá fakt pěkně, ale kouzlo micro vrtulníku už postrádá vtom má Mcpx umě navrch. Za příplatek lze přeci pořídit 250tku s nesrovnatelně lepšíma komponenty a konstrukcí. Nato sehnat alu tuning bude v řádu tisíce peněz navíc.

Koukám... napadlo vás dozadu vyměnit lineární servo za klasiku?

Právě že 130x má své kouzlo, pár pádů má za sebou a žádné škody, tohle 250tka neumí žádná.
Za mě vede ve srovnání MCPX stejnosměrné i střídavé versus 130x rozhodně 130x.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
zaja.cz

#234 Příspěvek od zaja.cz »

Tak mám za sebou první dva pády. Jeden do stromu bokem - listy sekly do ocasní trubky a pravé vzpěry - na listu se asi tři milimetry ohl kraj, který jsem nehtem vrátil a vyrovnal a trubka i vzpěra bez jakéhokoli poškození .
Druhý pád byl v plném plynu na ocas - k mému údivu beze škod, trubka i ploutvička OK - Neuvěřitelné. :wink:
Hexacopter "Sklo" Hero Spy, Goblin 380, Hotwing 750, 4copter FPV racer 250
petsild
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od petsild »

zaja.cz píše:Druhý pád byl v plném plynu na ocas - k mému údivu beze škod, trubka i ploutvička OK - Neuvěřitelné. :wink:

Co investujete do tuningu ušetříte na případných opravách :). Servo na smykátko vyměnil jako první díl, to lineární nemůže mít dlouhou životnost.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
RadekCe

#236 Příspěvek od RadekCe »

seltino píše:Také jsem dnes provedl test listí bez výstupků a musím říct, že se mi zdá že snimi má helina více výkonu, nicméně mi s těmito hladkými listy objevily silné vibrace na cyklice, které zmizely až po výměně za listy z výstupky
Na chlup to samé - s listím bez výstupků to vibrovalo skoro nepřetržitě.
DX7s, Phoenix
zaja.cz

#237 Příspěvek od zaja.cz »

Tak to vypadá že jsem všechny mouchy vychytal - gumka přes gripy a je to bez vibrací i s listy bez výstupků. Jemné vibrace v ocasu :D (né v mojem, ale na vrtulníku) jsem odstranil taky - tak jak psal seltino bylo třeba srovnat T-kus (hřídel zadního rotoru) Teď to lítá super.

Asi se jednalo o první várku dělanou na rychlo a jedenáctileté čínské děti pak po dvou dnech práce bez spánku a jídla začali ty T-kusy trošku mrvit. :|
Hexacopter "Sklo" Hero Spy, Goblin 380, Hotwing 750, 4copter FPV racer 250
Rici

#238 Příspěvek od Rici »

A jakou máte vůli T osy v ložiskách. Mě připadá, že ty ložiska jsou naprosto tragická neboť je v nich opravdu velká vůle, nebo jsem měl špatný kus?
RadekCe

#239 Příspěvek od RadekCe »

Rici píše:A jakou máte vůli T osy v ložiskách. Mě připadá, že ty ložiska jsou naprosto tragická neboť je v nich opravdu velká vůle, nebo jsem měl špatný kus?
Taky tam mám velkou vůli. Vytáhl jsem T-osu a mám ji skoro rovnou. Tak nevím, jestli tím kladivem udeřím do T-osy nebo do vrtulníku (ale on za to chudák nemůže) :-).
Jde o to, že ta "křivost" je způsobena křivě vyvrtanou dírou v té kratší části, tak se mi to "srovnánání klepnutím" moc nelíbí. Ale je to asi jediná možnost - ohnout rovnou hřídel v místě nasazení, aby eliminovala křivě vyvrtanou díru v kratší části. Ach jo.
DX7s, Phoenix
mosaic

#240 Příspěvek od mosaic »

RadekCe píše:
Rici píše:A jakou máte vůli T osy v ložiskách. Mě připadá, že ty ložiska jsou naprosto tragická neboť je v nich opravdu velká vůle, nebo jsem měl špatný kus?
Taky tam mám velkou vůli. Vytáhl jsem T-osu a mám ji skoro rovnou. Tak nevím, jestli tím kladivem udeřím do T-osy nebo do vrtulníku (ale on za to chudák nemůže) :-).
Jde o to, že ta "křivost" je způsobena křivě vyvrtanou dírou v té kratší části, tak se mi to "srovnánání klepnutím" moc nelíbí. Ale je to asi jediná možnost - ohnout rovnou hřídel v místě nasazení, aby eliminovala křivě vyvrtanou díru v kratší části. Ach jo.

Zkus se podívat sem:
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=435939
používají díly z walkery a tvrdí, že jsou lepší než ty od blade, tak to třeba pomůže, píší to ve více threadech, ale tady jsou i slušné obrázky pro ilustraci.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“