Graupner HOTT a telemetrie

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
creagel

Re: Graupner HOTT a telemetrie

#31 Příspěvek od creagel »

janch píše:Dobrý, kolik ta na kartě zabere místa ? Co se stane, když se karta zaplní ?

No, co se stane, az se karta zaplni nevim (tipuju ze se prestane proste jen zaznamenavat telemetrie). Standardne je dodavana 2GB karta a cca 16 minutovy zaznam telemetrie (8 kanalovy prijimac + vario + vysilac) ma 5,7MB. Pokud by to nekomu nestacilo, staci vlozit dalsi micro-SD kartu (treba 4GB). Pripadne muze data jednoduse prekopirovat do PC.

Myslim, ze pomucek k diagnostice letani (co clovek dela blbe) nebo jako diagnostika padu (padl jsem na ruce, ruseni, pretahnul jsem letadlo, ...) paradni ;) Treba ja uz ted vim, ze zbytecne moc saham do vyskovky :)
janch

#32 Příspěvek od janch »

Jo už se těším. Vidím to na červenec.
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
petris

#33 Příspěvek od petris »

creagel píše:
janch píše:Dobrý, kolik ta na kartě zabere místa ? Co se stane, když se karta zaplní ?

No, co se stane, az se karta zaplni nevim (tipuju ze se prestane proste jen zaznamenavat telemetrie). Standardne je dodavana 2GB karta a cca 16 minutovy zaznam telemetrie (8 kanalovy prijimac + vario + vysilac) ma 5,7MB. Pokud by to nekomu nestacilo, staci vlozit dalsi micro-SD kartu (treba 4GB). Pripadne muze data jednoduse prekopirovat do PC.

To nejdou nepotřebná data z karty mazat? Jak se karta hlásí po připojení vysílače k PC?
creagel

#34 Příspěvek od creagel »

petris píše:To nejdou nepotřebná data z karty mazat? Jak se karta hlásí po připojení vysílače k PC?

Jiste ze jdou mazat. Karta v PC je normalne videt jako klasicky disk. Pokud ale nekdo z jakehokoliv duvodu potrebuje vsechny zaznamy vsech letu, tak si ty data z karty presune do PC a jede dal. Prohlizet je jde jak z SD karty, tak z jakekoliv slozky v PC.
creagel

#35 Příspěvek od creagel »

Netestoval jste nekdo Vario s GPS v laminatovem a uhlikovem trupu? Jde mi o to, jestli ta GPS bude mit signal bez toho, aby byla nekde mimo trup modelu.
martin z

#36 Příspěvek od martin z »

Ještě ne. Ale vario/gps mám připravené do elektrovětroně Sirius, viděl bych vzlet někdy v průběhu července, zatím mám po týdnu práce skoro osazená křídla. Na tu ne/prostupnost laminátovým trupem jsem zvědav a dost mi spadla brada když jsem se to v návodu dočetl. Mám připraven i plán B - vyříznout do hřbetu modelu okénko, přelepit ho reklamní folií v barvě modelu a gps umístit těsně pod něj. Nebo obětovat kabinu a okénko s přeplátováním udělat na ní. Nebo si dát tu práci a podle kabiny udělat kopyto a kabinu udělat průhlednou z plastu. Na neprostupnost laminátu ale úplně nevěřím. A pořád si říkám, že i když vypadne gps a vario, tak model letí i bez toho :wink:
bayerische

#37 Příspěvek od bayerische »

Blbne mi komunikace přes USB, firmware aktualizuji v pohodě, ale když chci nastavit datum a čas ve vysílači- napíše write fail. Mám WIN 7 32 bit, telemetrie a vše jinak funguje ????
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT
creagel

#38 Příspěvek od creagel »

bayerische píše:Blbne mi komunikace přes USB, firmware aktualizuji v pohodě, ale když chci nastavit datum a čas ve vysílači- napíše write fail. Mám WIN 7 32 bit, telemetrie a vše jinak funguje ????

A precist aktualni datum/cas ti jde? Pouzivas Graupner Studio 2.1? Mne to jde v pohode, jen musim mit spravne vybrany port a pustene radio.
bayerische

#39 Příspěvek od bayerische »

Přečíst taky nejde (read fail), port mám vybraný správně, ale svítí červeně. Aktuální SW (2.1) mám taky. V HottManageru svítí zeleně, ale ve Firmware studio port červeně, přitom aktualizaci FW provedu bez problémů, radio je zapnuté. Volal jsem i do pelikána, že se ozvou a je to 14 dnů a nic...
creagel

#40 Příspěvek od creagel »

bayerische píše:Přečíst taky nejde (read fail), port mám vybraný správně, ale svítí červeně. Aktuální SW (2.1) mám taky. V HottManageru svítí zeleně, ale ve Firmware studio port červeně, přitom aktualizaci FW provedu bez problémů, radio je zapnuté. Volal jsem i do pelikána, že se ozvou a je to 14 dnů a nic...

A nemas soucasne s graupner_studio pusteny i ten hottmanager? K portu muze pristupovat jen jeden program v danou chvili.
bayerische

#41 Příspěvek od bayerische »

Vždy spouštím jen jeden program, pořád zkouším různé varianty a už nevím jak dál...
creagel

#42 Příspěvek od creagel »

Dneska jsem si v Data Exploreru (program na diagnostiku zaznamu telemetrie) vsimnul zalozky "statistics".

Docela pekny - pocita to motorovy cas, vysku nastoupanou pod motorem, pocet nastoupani, ... Clovek nemusi data cist z grafu a ma je krasne pohodlne v tabulce.

btw: ve vysce 539m a cca 200m daleko byl signal porad do 90% ;) Za celou dobu co litam ani jednou nevyskocil failsafe a ani vysilac nepipnul, ze by ztratil zpetny kanal od prijimace.
Přílohy
hott_stats.png
Honzisx

#43 Příspěvek od Honzisx »

Jdou data z karty stáhnout přímo přes vysílač, nebo musím kartu vytáhnout a dát do čtečky? Nějak s tím bojuji a nedaří se :(
Nemáte případně někdo prosím odkaz na manuál k tomu softu?
bayerische

#44 Příspěvek od bayerische »

Honzisx píše:Jdou data z karty stáhnout přímo přes vysílač, nebo musím kartu vytáhnout a dát do čtečky? Nějak s tím bojuji a nedaří se :(
Nemáte případně někdo prosím odkaz na manuál k tomu softu?

Kartu musím vytáhnout a dát do PC k přečtení, taky jsem to zkoušel z vysílače a nešlo to. K návodu jsem zatím nic ne webu nenašel, snad někdo najde
bayerische

#45 Příspěvek od bayerische »

Tak návody jsou na SD kartě... Stačilo se líp podívat :lol:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“