Problém s nastavením FMS

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Zpráva
Autor
WGeorge

Problém s nastavením FMS

#1 Příspěvek od WGeorge »

Zdravím, jelikož chci začít pomalu lítat a nejraději s vrtulníkem, stahnul jsem si FMS ale bohužel jedu na notebooku a nemam numerickou klavesnici. V nastaveni jsem zaboha nemohl přijít na to jak se dá změnit nastavení. Vím že by bylo lepší pořídit nějakej ovladač, ale rád bych si to nejprve vyzkoušel na klavesnici, než budu do něčeho davat peníze. Předem moc díky za radu jak změnit to nastavení a pokud by jste někdo věděl o nějakem slušném vysílači na připojení radu jen uvítám. Dik Jirka
xstepa
Kontaktovat uživatele:

FMS

#2 Příspěvek od xstepa »

Ahoj, nevím jakou máš verzi, ale já když kliknu na ten popisek (např. směrovka vlevo), tak mi to jde změnit. Nenech se zmást šedým vzhledem :wink:
lada

#3 Příspěvek od lada »

Stačí kliknout na tu položku, kterou chceš změnit a zadat novou klávesu
WGeorge

#4 Příspěvek od WGeorge »

no mam tu verzi 2.85 a kdyz kliknu na to napr. Směrovka vlevo, tak mi jen zmizi to co tam bylo a mysto toho se tam objeví \. a at na to klikam jak chci, tak tam nemohu zadat jinou klavesu
xstepa
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xstepa »

Blbá otázka - nemáš zaplý NumLock?
Jinak mám 2.0 beta a teď sem to ještě jednou skoušel.
Kliknu zmáčknu jiné písmenko a je tam :?
WGeorge

#6 Příspěvek od WGeorge »

nn nemam, uz jsem zkusil skoro vse a zabohanic, takze zkusim najit nejakou starsi verzi
WGeorge

#7 Příspěvek od WGeorge »

Jo a tu verzi jsem napsal spatne - mam : 2.0 alpha 8.5
lada

#8 Příspěvek od lada »

MÁM TAKY 20 85 a není problém, zkus to přeinstalovat, možná máš nestandartní ovladač klávesnice, nebo zapnutý nějaký režim.
Nebo zkus přes trojklik zastavit všechny aplikace kromě FMS a exploreru, zadat hodnoty zrestartovat a uvidíš ??
WGeorge

#9 Příspěvek od WGeorge »

lada píše:MÁM TAKY 20 85 a není problém, zkus to přeinstalovat, možná máš nestandartní ovladač klávesnice, nebo zapnutý nějaký režim.
Nebo zkus přes trojklik zastavit všechny aplikace kromě FMS a exploreru, zadat hodnoty zrestartovat a uvidíš ??

tak jsem to přeinstaloval a zkusil i přeinstalovat klavesnici,ale nic. Proste, kdyz kliknu na tlacitko tak zmizi to co tam bylo a uz tam nemohu nic dostat. Navic mam takovej dojem, ze to ani nejde, jelikoz ten button je jen klikaci-to znamena ze kdyz na nej najedu mysi,tak se oramuje pri kliknuti zapadne,ale okamzite s pustenim tlacitka mysi je zase jen oramovanej a nikde se neda nikam nic napsat. Hold asi problem bude stim, ze to nejak nepocita s notebookovou klavesnici:(
pee1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od pee1 »

Ahoj,
ja mam podobny problem z fms 8,2 aj 8,5 (mam celeron 2,2, 1 gb ram, XP) fms 7 mi bezi bezproblemovo. Vo fms 8,2 aj 8,5 sa mi na 3och roznych pocitacoch nezobrazuju niektore polozky v menu. Su funkcne tak napoli niektore ale co klikam nevidim... Nevie niekto pomoct?
WGeorge

#11 Příspěvek od WGeorge »

pee1 píše:Ahoj,
ja mam podobny problem z fms 8,2 aj 8,5 (mam celeron 2,2, 1 gb ram, XP) fms 7 mi bezi bezproblemovo. Vo fms 8,2 aj 8,5 sa mi na 3och roznych pocitacoch nezobrazuju niektore polozky v menu. Su funkcne tak napoli niektore ale co klikam nevidim... Nevie niekto pomoct?

Tak mě už to nastavit jde. Dvakrat jsem to přeistaloval a nic potom po jednom restartu(po každy instalaci jsem to samozdrejme restartoval) to najednou slo. Tak nevim asi proste nejaka AktaX.
pee1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od pee1 »

Ja uz som to tiez vykoumal,
Czech a Slovak language ma nejaky bug, totiz ked dam English funguje to tuttifrutti.

Teraz ale mam zas problem s niektorymi krajinami. Stiahol som vsetky z RCsim webu pre 2.8.x, je ich tam asi 15, a funguje len asi polovica. Niektore vypisuju error fo fms.exe ked ich dam nacitat a neidu vobec, niektore to vypisu a po restarte fms ficia... Neni aj na toto naka finta ???
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Hoki »

pee1 píše:Teraz ale mam zas problem s niektorymi krajinami. Stiahol som vsetky z RCsim webu pre 2.8.x, je ich tam asi 15, a funguje len asi polovica. Niektore vypisuju error fo fms.exe ked ich dam nacitat a neidu vobec, niektore to vypisu a po restarte fms ficia... Neni aj na toto naka finta ???

Já dělal výběr pro kluky kteří se učí. Modelů bylo stovky a krajin taky dost. Ponechal jsem asi 50modelů a asi 4krajiny a jednu halu. Vždyť na co tam toho tolik mít, jen to zabírá místo.
pee1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od pee1 »

To je sice pravda, lenze tie co vyzeraju najlepsie mi zrovna nejdu. Nie ze by to bola tragedia, aj tak si v dohladnej dobe planujem spravit vlastne letiska a to: Dunajsku luku v Bratislave kde som sa naucil lietat, Vajnorske letisko (teda ak ho uz niekto nespravil - teda zatial som na neho nenarazil), a skolsky dvor kde som "za mlada" lietal s uckami.

A modelov pouzivam tiez tak max. 10-20 z tych 1000 co mam nahodenych, hlavne tie co ako tak zodpovedaju realu a stavebniciam ktore planujem kupit.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Hoki »

pee1 píše:A modelov pouzivam tiez tak max. 10-20 z tych 1000 co mam nahodenych, hlavne tie co ako tak zodpovedaju realu a stavebniciam ktore planujem kupit.

Já mám udělané kategoria, jako např Akro, polomakety, stíhačky, vrtulníky, halové, větroně, řízené SOP, elektry a zvláštní. V každé mám 4-6modelů. Já sám nejvíc preferuju Švýcarsko a to ještě dráhu upravuju. Já ji protáhnu a líp ohraničím, dodělám stojánku. Modely nelítám, nemaj mi co dát. Spíše poletuju s jedním v hale.
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“