Samokřídlo padá ve vejvrtkách

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Lněnička
Kontaktovat uživatele:

Re: Samokřídlo padá ve vejvrtkách

#16 Příspěvek od Lněnička »

Tohle není příliš povedený stroj rozměry i tvarem.
Ještě záleží na tom jaký je použitý profil a jestli je plocha zkroucená.
Pokud se chceš dozvědět více o samokřídlech nalistuj 3.a 4. letošní číslo Model Hobby magazínu nebo se podívej na stránky našeho internetového magazínu Akademie letectví.
J.lněnička
freerider
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od freerider »

No právě se obávám aby to vůbec nějak přijatelně lítalo zatím je to prkno záludný. Dneska to jdu skusit po dovážení na těžiště od původního majitele a posunutí motoru více dopředu.Do vzduchu jsem to dostal lítal jsem cca 5min konstantní rychlostí jevilo se to celkem ok než to spadlo ve vejvrtce dolů.Uvidím dnes pak dám report jak sem dopad.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
gemini

#18 Příspěvek od gemini »

na nete som nasiel kalkulacku na vypocet taziska samokridiel. Neskusal som ju, ale nech sa paci: http://fwcg.3dzone.dk/
Ak ju niekto vyskusa prosim o vyjadrenie. Ak budem mat chvilku casu prepocitam s nou nase TORO 900, ktore lieta super a vysledok dam sem. :wink:
petr64
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od petr64 »

Moje zkušenost (s Zagikiller, HotWing): křídlo musí pěkně plachtit, když ho jen hodíš bez motoru.
- vyvážit přesně na určené těžiště - stačí 2mm a je problém
- akumulátor uchytit tak, aby měl pořád stejnou polohu
- elevony trochu (2-3mm) nahoru - podpořit autostabilní profil
- nejhorší je vyosení motoru - mě se osvědčilo vyosení takové, aby se na plný plyn křídlo mírně vzpínalo a to jsem pak potlačil mixem plyn do elevonů (ale jen za půlkou plynu). Vyosit motor tak, aby při každé poloze plynu letělo křídlo vodorovně se mi úplně nepodařilo (sladit moment křídla s momentem od motoru je oříšek).

- finálně může hodně říct dive test.

Jo a zkus příčné vyvážení, zda není jedna půlka křídla těžší.

Až to lítá, tak je to s kamerou (v těžišti) paráda. Jinak větší rozpětí křídla - stabilnější projev. Zvětšil jsem rozpětí Hotwinga z 1200 na 1800 mm - úplně něco jiného, jezdil jak na kolejích. Už s ním nešly dělat takové skopičiny, ale let byl naprosto majestátní (šlo mě o kameru).

Samokřídla jsou ale fajn, dá to víc práce jak u klasického éra - člověk se ale furt učí a může zkoušet různé nápady. (dvojité elevony, krajní rozštěpené a zapojit směrovku).

Držím palec - napiš jak dopadl dive test.
freerider
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od freerider »

Ahoj tak po dovážení na těžiště od původního majitele se po pár zmršenejch startech a následnym trimování,pípámí a vyosení motoru vše podařilo i když už sem to chtěl skoro zabalit.Prkno lítá :) moc mi pomohl kolega kterej mi model hodil a dal pár rad chvilku mi trvalo než sem přišel na to jak si křídlo hodit sám chce to opravdu rychlost nejlíp z rozeběhem.Jinak letový vlastnosti jsou v celku příjemný šíleně moc se mi líbí jak se dá lítat nízko nad zemí ve vysoký rychlosti a průlety těsně vedle sebe.Ted budu doladovat drobnosti , estetickou i funkcní stránku trochu předělám osvětlení a pujdu zkusit svůj první noční let.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Pekacek77 »

Rád bych se zeptal zkušenějších, jestli má cenu u samokřídla motor vyosit do strany, stejně jako to má třeba Beta 1400. Mám jinak suprově létající Toro 900 a jediná muška na kráse je, že při klouzavém letu mírně točí doprava a při motorovém doleva, seřídil jsem to jako kompromis. Když vyosím motor doprava při pohledu zezadu, mělo by se to kompenzovat, stejně jako u Bety, nebo se mýlím? Díky za rady :idea:
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Ancistrus01 »

gemini píše:na nete som nasiel kalkulacku na vypocet taziska samokridiel. Neskusal som ju, ale nech sa paci: http://fwcg.3dzone.dk/
Ak ju niekto vyskusa prosim o vyjadrenie. Ak budem mat chvilku casu prepocitam s nou nase TORO 900, ktore lieta super a vysledok dam sem. :wink:

Ahoj, vím že vlákno je starší, ale nebudu zakládat nové, jak se počítá těžiště s klapkami když je tam výřez?

Díky
jio

#23 Příspěvek od jio »

Jako by tam nebyl.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Ancistrus01 »

jio píše:Jako by tam nebyl.

Díky!
Odpovědět