Vysílač JETI DC-16 (DS-16)
Re: Novy vysielac od JETI
Toz ja dneska s vysilajdou zazil tezky casy. Uprostred letu se mi vypla. Neprisel jsem na to - ani nevim jak. Myslel jsem, ze jsem ztratil signal. Hned se nahodila (dedukuji) a nezacala vysilat bo mam nastavene v jake pozici maji byt jednotlive ovladaci prvky (hlavne throttle on/off). Mno a samozrejme jsem nemel nastavene throttle off - takze vysilacka nevysilala. Ja bezel za letadlem bo jsem se snazil lovit signal. Pak jsem se podival na display a zjistil o co jde a poslepu jsem, tam odmackal nejaky ok, ale porad to nevysilalo. Pak jsem vysilacku vypnul a zapnul a uz to jelo.
Model prezil bez skrabnuti diky stesi, tomu ze je dobre postaven a serizen (byl to vetron, takze si v klidu ve spirale pomalinku klesal) a nakonec i trochu duchapritomnosti.
Kdyz jsem nasrane sedel u modelu a premyslel co s tim, tak mi vysilacka na vlastni oci udelala to same. Vypla se a zapla (zadne potvrzeni nic). Toz asi tak.
mam posledni FW, rozesira mi to hodinky a IMO pri zapisu telemetrickych dat na kartu dochazi k evidentnim chybam (obcas vypadne cislo a mistonej se zapise mezera. To s predchozim FW myslim nedelalo.
Zavolam zitra na podporu a dam vedet.
Model prezil bez skrabnuti diky stesi, tomu ze je dobre postaven a serizen (byl to vetron, takze si v klidu ve spirale pomalinku klesal) a nakonec i trochu duchapritomnosti.
Kdyz jsem nasrane sedel u modelu a premyslel co s tim, tak mi vysilacka na vlastni oci udelala to same. Vypla se a zapla (zadne potvrzeni nic). Toz asi tak.
mam posledni FW, rozesira mi to hodinky a IMO pri zapisu telemetrickych dat na kartu dochazi k evidentnim chybam (obcas vypadne cislo a mistonej se zapise mezera. To s predchozim FW myslim nedelalo.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
...a kua...
- Kontaktovat uživatele:
Genagen píše:Toz ja dneska s vysilajdou zazil tezky casy. Uprostred letu se mi vypla.
To je ovsem u vysilacky dost podstatna zavada ze nevysila.. i kdyz kuprikladu u takoveho seciho stroje by to takovy problem nebyl.
Jak to tak ctu, nechce se mi verit ze by Jeti provadela betatest firmware tim ze ho vypusti do sveta a ceka na odezvu.
Kuba78 píše:Genagen píše:Toz ja dneska s vysilajdou zazil tezky casy. Uprostred letu se mi vypla.
i kdyz kuprikladu u takoveho seciho stroje by to takovy problem nebyl.
To je fakt zabava, smat se cizimu nestesti
Kuba78 píše:Jak to tak ctu, nechce se mi verit ze by Jeti provadela betatest firmware tim ze ho vypusti do sveta a ceka na odezvu.
Jestli je to FW nevim. Ale myslim, ze se normalne prebootovala. eg. bud nejaky studenak, neko zhavaroval FW.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
kdybych se smal, pridam smajlika. tohle k smichu moc neni, respektive muzes se tomu zasmat casem az se to vyresi s tim ze si mel kliku, ale predstav si nekoho kdo ridi trimetrovou extru v nejake akrobaticke figure na leteckym dni a rebootuje se mu vysilacka.. to uz by bylo skoro jak v tech kreslenych vtipech kde jsou obrazovky v kokpitu boeingu s BOSD. Akorat az by to nekomu spadlo na hlavu tak by se moc nesmal.
Popravde, ja si chtel tu vysilacku koupit a porad chci. cekam na DS16, takze doufam ze do te doby to vyladi do pouzitelne formy..
Popravde, ja si chtel tu vysilacku koupit a porad chci. cekam na DS16, takze doufam ze do te doby to vyladi do pouzitelne formy..
...no teda pánové jsem z toho dost rozladěnej, ta DC-16ka se mně od začátku moc líbila jak vzhledově, tak kvalitou provedení, už jsem si stáhnul a přečet i celej návod a podle něj si člověk říká, že nemůže existovat dokonalejší a byl to pro mě jednoznačnej favorit k brzkému přesedlání na 2.4ku s využitím jejich odzkoušené telemetrie, ale když pak člověk čte takový fatální hrůzy jako ztráty signálu, vypínání za letu apod. , tak nevim jestli se nepřeorientuju spíše na Graupnera Hott MC-20(32) nebo Futabu fx-20. Čekal bych po tý nekonečný době než se vysílač dostal do prodeje, že ho Jetáci budou mít pořádně odladěný a že už budou vydávat updaty jen na nějaký drobný vylepšení a nebudou se tady řešit nefungující zásadní funkce vysílače...
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Bohužel je podobná sbírka bugů u JETI standardem, ti, kdo létají déle, znají příkladů spoustu. Mimochodem se mi DC16 provedením i řadou "fíglů" vysloveně líbí, takže v tomto ohledu nic proti, upřímně ale lituji ty, kdo ji koupili už nyní - budou pracovat pro JETI jako betatesteři. V lepším případě zadarmo, v horším budou ještě platit za rozbité modely
Tak do půl roku se nejspíš vše srovná a pak už bude DC16 mezi pultovkami výborná volba, o to se vůbec nebojím, bohužel ale rozjezd prodeje je evidentně "Jeti standard"
Jo a naokraj abych nebyl nařčen ze zaujetí proti JETI - taková Aurora od Hitecu je ještě daleko větší průser, zrovna minulou sobotu na závodech F5J šla k zemi pěkná Supra z důvody ztráty signálu
A u Aurory už ani moc nevěřím, že bude někdy co k čemu, DC16 si v tomto ohledu stojí určitě lépe.
Tak do půl roku se nejspíš vše srovná a pak už bude DC16 mezi pultovkami výborná volba, o to se vůbec nebojím, bohužel ale rozjezd prodeje je evidentně "Jeti standard"
Jo a naokraj abych nebyl nařčen ze zaujetí proti JETI - taková Aurora od Hitecu je ještě daleko větší průser, zrovna minulou sobotu na závodech F5J šla k zemi pěkná Supra z důvody ztráty signálu
Tak v sobotu zobrať plechovú prilbu na letecký deň FM Bahno či jako
- dúfam, že sa tam nikomu nebude rebootovať vysielačka a následne dostane reboot aj moja hlava

- dúfam, že sa tam nikomu nebude rebootovať vysielačka a následne dostane reboot aj moja hlava
tomashr píše:Bohužel je podobná sbírka bugů u JETI standardem, ti, kdo létají déle, znají příkladů spoustu. Mimochodem se mi DC16 provedením i řadou "fíglů" vysloveně líbí, takže v tomto ohledu nic proti, upřímně ale lituji ty, kdo ji koupili už nyní - budou pracovat pro JETI jako betatesteři. V lepším případě zadarmo, v horším budou ještě platit za rozbité modely![]()
njn. nasral jsem si do bot.
Jinak jeti ma celozavodni dovolenou.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Fix na zápis logovaných dat bude v dalším upgrade. Už ho testuji.
TomasC píše:Fix na zápis logovaných dat bude v dalším upgrade. Už ho testuji.
zupa.
BTW nemas tuseni, z ceho by mohl byt muj problem? s 1.3 FW se mi to nestalo. s 1.3.2 jsem letel poprve a stalo se mi to 2x.
Ted se bojim litat, do vsech letadel jsem narval duplexi prijimace a zvlast u nekterych letadel je vymena prijimace zabava na vikend.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To bohužel netuším.
Nicméně, když se podobný scénář (něco tvrdě kolabuje) probíral, tak myslím, že na to byla odpověď: Nekorektní ukončení zjistíme a podle toho se zařídíme.
Nicméně, když se podobný scénář (něco tvrdě kolabuje) probíral, tak myslím, že na to byla odpověď: Nekorektní ukončení zjistíme a podle toho se zařídíme.
No asi ti to v Jeti nikdo nezvedne,protože mají firemní dovolenou do 13.8.
michalv píše:No asi ti to v Jeti nikdo nezvedne,protože mají firemní dovolenou do 13.8.
jj. to uz jsem psal. Zvedla mi to patrne asistentka. Byla moc vstricna. Vzala si tlf cislo, ze to nekomu vnuti a ten zavola. Uvidime
-
banderas
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte, jestli Jeti nechystá taky nějakou trošku míň vybavenou a levnější vysílačku?