Quadrocopter BLADE mQX

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marek_Km

Re: Quadrocopter BLADE mQX

#151 Příspěvek od Marek_Km »

Jojo, viděl jsem. Uvidím, stejně plánuju časem vzít ty krásně oranžové vrtule na předek, tak asi vezmu i tu kabinu, i když stojí nekřesťanské peníze. Zkoušel jsem ji vyřezat ze staré plastové vaničky, myslím že z Ceres softu to bylo, nebo tak nějak. I výřezy v oblasti ramen jsme měl, aby to sedělo na ramenech a bylo to přigumičkováno, takže se to ani nehlo. Ale mám pocit, že to mělo o dost horší letové vlastnosti, protože to bylo těžší, než origo kabina a taky to mělo jiný tvar a dost to zasahovalo pod vrtule, hlavně pod přední, oproti kabině. Na přiložených fotkách je to vidět. Radši jsem ten rychlobastl pak nepoužíval.
P8040744.JPG

P8040745.JPG

jinak krásné kabiny jsou tady: http://www.micro-flight.com/BLADE%20mQX%20Upgrades.htm
Tsisters

#152 Příspěvek od Tsisters »

Tak ty kabinky vypadají fakt suprově,jen ta cena :(
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Marek_Km

#153 Příspěvek od Marek_Km »

Tady jsou další, většinou domácí výroba :) http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1589171
snoop69

#154 Příspěvek od snoop69 »

Pěkná cena za vrtule , 2 po směru a 2 proti směru

Kód: Vybrat vše

http://stores.ebay.com/hkrc/_i.html?_nkw=mqx&submit=Search&_stpos=&gbr=1&_localstpos=&_fcid=56&_sid=1059191819

u nás něco kolem 90Kč za 2 po směru a 90Kč za 2 proti směru + poštovný min. 80Kč
Marek_Km

#155 Příspěvek od Marek_Km »

To jo no. Našel jsem ceny od 81 Kč za pár, ale i tak je to palba, když výrobní cena toho výlisku je max. pár Kč. Zas to není tak spotřební zboží. Mám pořád ty náhradní v krabici a ty nasazené mají něco za sebou, tak jak jsem psal, bral bych na předek 1 - 2 páry těch oranžových.
Pořád má podle mě ta koptéra za ty peníze dost velký fun factor. Nehledě na to, že se s tím dá polítat nouzově i doma a má neskutečnou výdrž, co se týká pádů a taky co se týká výdrže délky letu. Původně jsem se rozhodoval mezi 130X a tímto, naštěstí jsem zvolil správně. Já vím, že ta 130 je vrtulník šestikanál a má úplně jiné možnosti létání a akrobacie a toto je jen na polétání, ale opravdu jsem s tím spokojený.
snoop69

#156 Příspěvek od snoop69 »

Taky mám ještě náhradní vrtule , ale po prvním pádu jsem si pořídil na předek oranžový a k tomu z HK čtyři acu Turnigy nano-tech 600mah.
Marek_Km

#157 Příspěvek od Marek_Km »

Já kromě těch ramen, která jsem ještě neměnil, objednával 3 ks Hyperion G3 CX - 1S 550mAh. S tou origo mám 4 baterky a s tím se dá žít.
Tsisters

#158 Příspěvek od Tsisters »

Tak jsem byl před chvíli lítat,jen ten můj foťák je trošku slabší :mrgreen:
Přílohy
vecer 017.jpg
vecer 016.jpg
vecer 010.jpg
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
KOBRA.CZ

#159 Příspěvek od KOBRA.CZ »

Ahoj chlapy pořidil jsem klon BLADE http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__26023__Mini_Beetle_Quadcopter_RTF_Mode_2_.html . Je na ceste. Chcy zeptat se, leta s tim nikdo v Praze? Rad sejdu na pokec a poučim se, jsem začatecčnik.
Dekuji
Marek_Km

#160 Příspěvek od Marek_Km »

Gratuluju, super cena. Na kolik to vyšlo s poštovným? Jestli je to kompatibilní, tak by nebylo špatné zjistit ceny dílů, nějak jsem je tam nenašel.
KOBRA.CZ

#161 Příspěvek od KOBRA.CZ »

Marek_Km píše:Gratuluju, super cena. Na kolik to vyšlo s poštovným? Jestli je to kompatibilní, tak by nebylo špatné zjistit ceny dílů, nějak jsem je tam nenašel.

Dekují! Co se tyče elektroniki ne vím, ostatne mělo by byt´ kompatibilní. Cena včetne poštovniho a 3 LiPo http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=20385 je $81.37. Objednavam všechno na ruskou adresu a tim ne platim DPH. V Rusku jsem minimalne 2 krat do mesice
snoop69

#162 Příspěvek od snoop69 »

Prodejce z ebaye překvapil , vrtule poslal ve středu a dneska je mám doma 8O
Marek_Km

#163 Příspěvek od Marek_Km »

Potřebuju poradit. Dřív se mi sem tam stalo, že se (kvůli pádům) jedno trochu volnější ozubené kolečko na hřídelce povysunulo, tím pádem kopter v momentě vystřelil saltem na záda a spadnul. Pak jsem to podlepil a bylo to v poho. Teď se mi stalo to samé, ale s tím rozdílem, že se žádné kolečko nepovysunulo, jenom tomu přecházelo silné zaškřčení a taky to hodilo salto a spadlo na záda. Mám podezření, že se mohlo jakoby přidřít ložisko, nic jiného rozumného mě nenapadá. Teď se mi to stalo asi 3x za jednu baterku, docela jsem nechápal. Co se používá na údržbu ložisek? Mají se jen vyfukovat stlačeným vzduchem, nebo přimazávat, popřípadě prostříkávat WD40? Mimochodem co jsem se tak díval, tak jsem ho v nabídce náhradních dílů neviděl. Při jednom pádu se mi to kdysi rozložilo na díly, že i jedno ložisko vyskočilo ven. Kdybych ho nenašel, tak bych musel nějaké sehnat. Co poradíte?
Edit: sorry, stačilo se podívat líp, ložisko je např tady: http://www.modelarina.cz/lozisko-vnejsi ... -6287.html - dá se použít i několikanásobně levnější třeba odsud http://www.rcauta.cz/zbozi/5912/lozisko-3x6x2-mm--1ks ?
Marek_Km

#164 Příspěvek od Marek_Km »

Dnes, po prostříkání WD40, to na 2 baterkách udělalo po pár sekundách letu + na druhé něco po 9 minutách a tentokrát to jednou spadlo na nohy a bylo vidět, že 3 vrtule se dotáčí a jedna stojí. Na tu jsem měl podezření, protože když jsem je několikrát zkoušel protáčet ručně, tak zrovna ta jedna měla malinko jiný zvuk ložisek. Jdu teda do toho, teď jenom řeším, jestli měnit všechny, nebo jen ty dvě u té zmiňované. Nejspíš asi jen ty 2 a pak se uvidí.

Edit: tak jsem se už nezdržoval a vzal to u Prochyho, který měl skladem i jiné díly do zásoby. Akorát mě štve, že jsem se k tomu nerozhoupal dřív, mohl jsem to mít před víkendem, ale co se dá dělat...
Marek_Km

#165 Příspěvek od Marek_Km »

Protože ukázat, proč to spadne za letu, je zbytečné - odehraje se to rychle, je jednodušší to ukázat na zemi. Odpojil jsem 3 motory a je vidět, co to udělá. Jen s tím rozdílem, že po tom šíleném zvuku to za letu hodí saltem na záda a je to na zemi. Na videu je vidět, co to provede. Ložiska mám objednaná, ale ještě mě napadlo, může to být motorem? To by byl výdrb, i když jak jsem psal, při ručním protáčení se mi zvuk ložisek u této vrtule nezdál. Nemám s tím zkušenosti, snad to bude ložisky. http://www.youtube.com/watch?v=2uvvwWP-yEw
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“