T-rex 550E
Re: T-rex 550E
To vypada dobre
jLog uz mam objednanej a postorek 13T uz mam na ceste, tak snad brzo. Zatim litam 12T pastorek s krivkama 65%, 70% a 75% a listama EDGE 553.
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
Tak jsem pres vikend meril pomoci jLog2 a mam velice podobne vysledky/grafy jako pkotatko. Sice moje grafy jsou mnohem min splasene, protoze zatim litam spis sportovne nez 3D, ale je videt, ze kombinace Xera, Jive a pastorek 13T je neunavitelna a otacky drzi jako pribite. Rozdil oproti Roxxy reglu je znatelny, ikdyz Roxxy taky neni vubec spatnej regl. Co se tyka teploty, tak motor i Jive s pasivnim chladicem se pohybuji odhadem nekde okolo 50 stupnu (nebylo tolik horko pres vikend), takze parada a vubec nevadi, kdyz litam jednu baterku za druhou.
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Mohl by jsi mi ta mereni poslat mailem ? kotatko.petrzavinacgmail.com
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Insomnia : JIVE nemá chybu
Poslední objednávku Upgrade jsem prošvihnul ale až by se naskytla další objednávka z tohoto zdroje, o výztuhu a silnější bočnice bych se určitě ucházel. 550 si chci nechat hodně dlouho, po dvou lehčích pádech a lepení je na pravé straně dost "gumová". Když jsem to viděl bezprostředně srovnaný u Petra PPP v Klecanech, není co řešit ..... Díky předem za možnost se připojit.
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Relax píše:Insomnia : JIVE nemá chybuPoslední objednávku Upgrade jsem prošvihnul ale až by se naskytla další objednávka z tohoto zdroje, o výztuhu a silnější bočnice bych se určitě ucházel. 550 si chci nechat hodně dlouho, po dvou lehčích pádech a lepení je na pravé straně dost "gumová". Když jsem to viděl bezprostředně srovnaný u Petra PPP v Klecanech, není co řešit ..... Díky předem za možnost se připojit.
Pokud chces, tak ti dam kontakt a neni problem si to objednat
pkotatko píše:Mohl by jsi mi ta mereni poslat mailem ? kotatko.petrzavinacgmail.com
Pokud na to nezapomenu, tak urcite .) Nastavil jsem si i stejny TC pro vsechny 3 letovy rezimy, ikdyz Idle 3 ani nelitam, protoze s myma 553 EDGE mi prijde 2250 rpm uz dost a spis litam tech 2100 rpm, ktery jsou na muj sportovni let dostacujici
Díky za nabídku. Já nejsem na tohle zařízenej ( paypal apod. ) takže vyčkávám kde je možnost a alespoň redukuju náklady za poštovné
Nespěchá to, 550 lítá parádně tak až se časem něco naskytne.
Letiště Ruzyně ( Řízení letového provozu a Ústav civilního letectví ) vydali dodatkem leteckého zákona zákaz provozování modelů a bezpilotních prostředků na území Praha západ. Údajně se jedná o vzdálenost 5500metrů od letiště. Je z toho tady pozdvižení, letitá parta na kopci má po desítkách let utrum, navíc policie městské části Řepy to bude evidentně aktivně kontrolovat. Z letiště prý dostanou echo, jejich radar zaznamená všechno o průměru větším než 10cm s tím že SW eliminuje ptactvo. Následuje hlášení a výjezd .....
Vyjímku má jenom letiště Sobínka - do 80 metrů nad terén. Na haldě jsem tedy zmizel o kus dál za těch 5500 ale nevím na jak dlouho. Sice to nepatří pod MČ Řepy, jenomže je to vidět a slyšet. Terén ale super, dlouhej svah několik desítek metrů dolů, takovej stoupavej let proti sobě nahoru - to nemá chybu
. Na Akro a sportovní lítání paráda, místo na sednutí v pohodě, 7 minut chůze od baráku. Kéž by to takhle vydrželo. Bohužel koridor na dráhu RWY30 je dost blízko, jakmile ho aktivujou ( severní nebo jižní vítr nad 16 knotů ) je lepší zmizet. Bílej rotor 550 musí být shora vidět určitě dobře, naštěstí tahle dráha se provozuje jenom občas.
Letiště Ruzyně ( Řízení letového provozu a Ústav civilního letectví ) vydali dodatkem leteckého zákona zákaz provozování modelů a bezpilotních prostředků na území Praha západ. Údajně se jedná o vzdálenost 5500metrů od letiště. Je z toho tady pozdvižení, letitá parta na kopci má po desítkách let utrum, navíc policie městské části Řepy to bude evidentně aktivně kontrolovat. Z letiště prý dostanou echo, jejich radar zaznamená všechno o průměru větším než 10cm s tím že SW eliminuje ptactvo. Následuje hlášení a výjezd .....
Vyjímku má jenom letiště Sobínka - do 80 metrů nad terén. Na haldě jsem tedy zmizel o kus dál za těch 5500 ale nevím na jak dlouho. Sice to nepatří pod MČ Řepy, jenomže je to vidět a slyšet. Terén ale super, dlouhej svah několik desítek metrů dolů, takovej stoupavej let proti sobě nahoru - to nemá chybu
tak jsem se rozhod a předělávám svou pádlovou 550 na bezpádlo hlava 600DFC a jako bezpádlovou jednotku tam dám GT5.1 3-axis Flybarless system tak jsem na to zvědavej jak to bude fungovat
[album]1780[/album]
[album]1780[/album]
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Když se tím proklikáš dříve než si ošoupeš prstíček,
- funguje to. 
To je dobře že to funguje ale sem stejně zvědavej jak to bude makat a hlavně jak se mi stím bude lítat abych tam po pár startech nevracel pádlaOPR píše:Když se tím proklikáš dříve než si ošoupeš prstíček,- funguje to.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem možnsost se proletět (né jednou) s E50 kde bylo velké modré VStabi. Rozdíl je cítit, VStabi má jakoby nějaké lehké korekce, které pořád bedlivě střeží so děláš s kniplama a jak je helina. U GT5 si musíš trošku víc dávat pozor, co s kniplama děláš. Jak to povedeš tak to bude létat. Oproti VStabi se mi tady zdála daleko větší odolnost vůči větru. GT5 mi oříšlo do větru robot. Pošleš to někam "balisticky" a ono to tam pojede rovně bez keců. U Vstabi sem měl pocit, že když fouklo, tak jakoby chvilku trvalo než se na to zareagovalo. Ale byla to cizí, půjčená na málo letů, helina, takže spíš jen "pocit" a nebo třeba nějaké horší nastavení.
Piruety to na fleku netočí, když neřídíš, snad i pádla jsou hodnější a vydržej dýl na místě ......
Jinak to létá hezky. Ale akrobacii nelétám, létám přesnější polohový lítání. Nebo je snaha o něj 
Piruety to na fleku netočí, když neřídíš, snad i pádla jsou hodnější a vydržej dýl na místě ......
Za kolik si myslite, ze by slo prodat tohle? 
T-REX 550E V2 Combo - Roxxy 9100-6 + Programmer V2 (bez gyra, bez prijimace a bez setovych rotorovych listu)
+ Xera 1000kv
+ 3x Turnigy 5000 mAh 40C 6S (kazda max 40 cyklu)
+ EDGE 553 FBL
+ Radix V2 554 FBL
+ spousta ND (hridele, kardany, bocnice, sroubky, ramena serv, tahla, kloubky, trubky, lyziny, nekolikero ruznych vrtulek od Align, Fusuno, KBDD)
+ spousta upgradu viz. dole
OMG carbon fiber frame 2mm
OMG vertical fin
OMG tail boom support brace
OMG frame stiffener
OMG adjustable motor mount
OMG battery mount
OMG tail boom clamp
Align tail servo mount
Align anti-rotation bracket
Align metal tail pitch assembly
Heli Option quick release canopy clip
Heli Option integrated main shaft block
Quick canopy mount
heli mela jednu havarii na jare, kdy se uvolnil sroubek na vrtulce, od ty doby bez urazu a vse slape jak hodinky
T-REX 550E V2 Combo - Roxxy 9100-6 + Programmer V2 (bez gyra, bez prijimace a bez setovych rotorovych listu)
+ Xera 1000kv
+ 3x Turnigy 5000 mAh 40C 6S (kazda max 40 cyklu)
+ EDGE 553 FBL
+ Radix V2 554 FBL
+ spousta ND (hridele, kardany, bocnice, sroubky, ramena serv, tahla, kloubky, trubky, lyziny, nekolikero ruznych vrtulek od Align, Fusuno, KBDD)
+ spousta upgradu viz. dole
OMG carbon fiber frame 2mm
OMG vertical fin
OMG tail boom support brace
OMG frame stiffener
OMG adjustable motor mount
OMG battery mount
OMG tail boom clamp
Align tail servo mount
Align anti-rotation bracket
Align metal tail pitch assembly
Heli Option quick release canopy clip
Heli Option integrated main shaft block
Quick canopy mount
heli mela jednu havarii na jare, kdy se uvolnil sroubek na vrtulce, od ty doby bez urazu a vse slape jak hodinky
- Screwball671
Ahoj Radime.
Obávám se, že se těžko bude hledat druhej takovej mega tunič 550tek aby to ocenil a nebo i se v tom třeba jen vyznal.
Takže tuším, že nastal čas 700!!!!
Obávám se, že se těžko bude hledat druhej takovej mega tunič 550tek aby to ocenil a nebo i se v tom třeba jen vyznal.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Screwball671 píše:Ahoj Radime.
Obávám se, že se těžko bude hledat druhej takovej mega tunič 550tek aby to ocenil a nebo i se v tom třeba jen vyznal.![]()
zatim top secret .)
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím páni piloti .Mám tu k mání tyto díly. Jestli vám vadí že to dávám sem, tak to smažu Chápu to. Já jen že bych mohl někomu zlevnit nákup ND.
CFK směrovka + horizontální stab. ploška 1,6 mm T-rex 550 -230 Kč
CFK směrovka FUSUNO 2 mm T-rex 550 -180Kč NOVÁ
H55014T Kovové lože pro kul. ložisko 300,-
CFK směrovka + horizontální stab. ploška 1,6 mm T-rex 550 -230 Kč
CFK směrovka FUSUNO 2 mm T-rex 550 -180Kč NOVÁ
H55014T Kovové lože pro kul. ložisko 300,-
Naposledy upravil(a) tomasvrx1 dne pát 28.09.2012 12:32, celkem upraveno 1 x.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
tomasvrx1 : Škoda žes to sem nedal dřív, domky pro ložiska hl. hřídele a hnací kola včetně volnoběžky jsem objednával a včera jsem 550 konečně po měsíci od pádu na Sobínce opravil. Na dílech to vyšlo okolo šesti tisíc, spousta věcí je nových ale bočnici jsem zase opravil. Po první pětistovce startů jsem taky vyměnil kloubky a pár detailů, všechno je jako nový. Lože serva na ocas se vytrhlo tak je tam ALU. Co mě štve je váznutí smykátka na pozici směrem k trubce. Už před krajní polohou zatuhává, nazpátek si servo mákne tak 10x víc než z opačného konce. Zkoušel jsem všechno, taky nové smykátko ale je to stejné. Jakmile připojím plastová ramena na gripy tak i když šroubky skrz mosazné průchodky nijak neutahuju, je to tam. Přitom gripy nemají prakticky žádnou vůli na výkyv, která by to dělala.
Teď mám mraky práce včetně výjezdů mimo Prahu, není čas to ani zaviset a zrovna dneska je tam tak parádně..... Mám pocit miřuju že po měsíční pauze jsem všechno zapomněl, minimálně ty složitější věci
Smiřuju se s tím že jsem pro letošek možná skončil, na druhou stranu to byl pěknej rok ( s HCX ), spousta novinek i pokroků ---- včetně pádů co k tomu ale patří
Přeju Ti parádní lítání s novým strojkem, určitě to bude větší adrenalin než 550 i když ta není úplně marná. Škoda že jsem s ní rovnou nezačal, Próčko mě stálo 48 tisíc, lítání s ním je strašně odlišný a to co dám s 550 vede u róčka často ke krizi nebo pádu ( bohužel tam není HCX
. Nemůžu mu tak nějak přijít na chuť, prodat ho je ztráta jako bič. Na Sobínce jsem ale mluvil s kolegou, který utopil přes 80 tisíc v Blejdovi 400 a pak ho znechuceně prodal za desítku. Teď má v pádle Próčko a TREX500 a když viděl jak chodí HCX v mojí 550, jde do něj.
Teď mám mraky práce včetně výjezdů mimo Prahu, není čas to ani zaviset a zrovna dneska je tam tak parádně..... Mám pocit miřuju že po měsíční pauze jsem všechno zapomněl, minimálně ty složitější věci
Přeju Ti parádní lítání s novým strojkem, určitě to bude větší adrenalin než 550 i když ta není úplně marná. Škoda že jsem s ní rovnou nezačal, Próčko mě stálo 48 tisíc, lítání s ním je strašně odlišný a to co dám s 550 vede u róčka často ke krizi nebo pádu ( bohužel tam není HCX