Lipol E-Tech 1300
Lipol E-Tech 1300
Ahoj.
Má na Vás prosbu, chystám se dnes poprvé nabíjet lipolky, takže jsem bez praxe s těmito zdroji. Jaký lze použít maximální nabíjecí proud a jaký optimální? abych je nezničil. Je to moje první sada. Nabíječku mám BC6 dual power. Na co si dát pozor?
Díky za rady a pochopení.
Severan.
Má na Vás prosbu, chystám se dnes poprvé nabíjet lipolky, takže jsem bez praxe s těmito zdroji. Jaký lze použít maximální nabíjecí proud a jaký optimální? abych je nezničil. Je to moje první sada. Nabíječku mám BC6 dual power. Na co si dát pozor?
Díky za rady a pochopení.
Severan.
zivotne dulezite (nejen pro tebe, ale i pro okoli) je spravne nastaveni poctu clanku (2x to VZDYCKY prekontroluj, kdyz nastavis vic clanku, nevyhnutelne znicis baterku)
Nabijet musis programem na LiPol (kupodivu) a maximalni nabijeci proud je 1C, tudiz pokud mas lipolku 1300mAh budes nabijet proudem maximalne 1300mA - kdyz nastavis min, rozhodne to nevadi.
V kazdym pripade doporucuju pouzit balancer (BC6 ho ma vestavenej), aby se ti nestalo ze se baterky v packu rozjedou a jeden clanek bude prebitej a druhej nedobitej.
Nabijet musis programem na LiPol (kupodivu) a maximalni nabijeci proud je 1C, tudiz pokud mas lipolku 1300mAh budes nabijet proudem maximalne 1300mA - kdyz nastavis min, rozhodne to nevadi.
V kazdym pripade doporucuju pouzit balancer (BC6 ho ma vestavenej), aby se ti nestalo ze se baterky v packu rozjedou a jeden clanek bude prebitej a druhej nedobitej.
Podívej se na stránky RCM Pelikán. Tam jsou stručná pravidla zacházení s Li-pol. A tady na RC Mánii najdeš spoustu dotazů, které naprosto vyčerpávajícím způsobem zodpoví všechno co tě napadne i nenapadne. Doporučuju si ty věci opravdu přečíst, protože tenhle typ baterek se při shodě několika faktorů může stát dost nebezpečnou zbraní 
Spíš lítač než stavěč...
- Billy Bob Bean
- Kontaktovat uživatele:
Snad ti vydrží víc jak 7 cyklů. Moje víc nedala, ale po reklamaci je vše v pohodě a už jsem na 7 cyklech a zatím držíseveran píše:Díky za odpovědi, ale raději se zeptám, neb v elektrice nejsem zdatný a nerad bych se rozloučil s novu lipolkou.
Severan.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Toro 900 Brtutale
Hobbit píše:severan píše:Díky za odpovědi, ale raději se zeptám......
S LiPolkama neni radno moc blbnout, takze lepsi je se zeptat, nez pak vysvetlovat rodine proc jsi nechal v kuchyni (pokoji, sklepe, garazi) vybuchnout mensi granat.
apropo - kde litas?
Čeká mě to poprvé, takže zatím nikde, chystám se na to. A ty? Pesvice?
Severan