Lipol E-Tech 1300

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
severan
Kontaktovat uživatele:

Lipol E-Tech 1300

#1 Příspěvek od severan »

Ahoj.

Má na Vás prosbu, chystám se dnes poprvé nabíjet lipolky, takže jsem bez praxe s těmito zdroji. Jaký lze použít maximální nabíjecí proud a jaký optimální? abych je nezničil. Je to moje první sada. Nabíječku mám BC6 dual power. Na co si dát pozor?

Díky za rady a pochopení.

Severan.
Choze
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Choze »

taky mám tuhle nabýječku a ničeho se neboj normálně zvolíš li-pol balance a nabýjej 1C. když nabýjíš tímto způsobem tak by se nemělo nic stát. Kdyžtak mě někdo opravte kdo jste v tom profík
Hobbit

#3 Příspěvek od Hobbit »

zivotne dulezite (nejen pro tebe, ale i pro okoli) je spravne nastaveni poctu clanku (2x to VZDYCKY prekontroluj, kdyz nastavis vic clanku, nevyhnutelne znicis baterku)
Nabijet musis programem na LiPol (kupodivu) a maximalni nabijeci proud je 1C, tudiz pokud mas lipolku 1300mAh budes nabijet proudem maximalne 1300mA - kdyz nastavis min, rozhodne to nevadi.
V kazdym pripade doporucuju pouzit balancer (BC6 ho ma vestavenej), aby se ti nestalo ze se baterky v packu rozjedou a jeden clanek bude prebitej a druhej nedobitej.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Čop »

Podívej se na stránky RCM Pelikán. Tam jsou stručná pravidla zacházení s Li-pol. A tady na RC Mánii najdeš spoustu dotazů, které naprosto vyčerpávajícím způsobem zodpoví všechno co tě napadne i nenapadne. Doporučuju si ty věci opravdu přečíst, protože tenhle typ baterek se při shodě několika faktorů může stát dost nebezpečnou zbraní :D
Spíš lítač než stavěč...
stavitel0

#5 Příspěvek od stavitel0 »

Taky mam BC6 a E Techy, vsechno nechavam na BC6 a nemel jsem zatim zadnej problem. Procti navod a nemas co pokazit. :D
severan
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od severan »

Díky za odpovědi, ale raději se zeptám, neb v elektrice nejsem zdatný a nerad bych se rozloučil s novu lipolkou.

Severan.
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Billy Bob Bean »

severan píše:Díky za odpovědi, ale raději se zeptám, neb v elektrice nejsem zdatný a nerad bych se rozloučil s novu lipolkou.

Severan.
Snad ti vydrží víc jak 7 cyklů. Moje víc nedala, ale po reklamaci je vše v pohodě a už jsem na 7 cyklech a zatím drží :D . To musím zaklepat.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Hobbit

#8 Příspěvek od Hobbit »

severan píše:Díky za odpovědi, ale raději se zeptám......

S LiPolkama neni radno moc blbnout, takze lepsi je se zeptat, nez pak vysvetlovat rodine proc jsi nechal v kuchyni (pokoji, sklepe, garazi) vybuchnout mensi granat.

apropo - kde litas?
severan
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od severan »

Hobbit píše:
severan píše:Díky za odpovědi, ale raději se zeptám......

S LiPolkama neni radno moc blbnout, takze lepsi je se zeptat, nez pak vysvetlovat rodine proc jsi nechal v kuchyni (pokoji, sklepe, garazi) vybuchnout mensi granat.

apropo - kde litas?

Čeká mě to poprvé, takže zatím nikde, chystám se na to. A ty? Pesvice?

Severan
Hobbit

#10 Příspěvek od Hobbit »

jo jo, presne tak :)
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“