GAMA 2100 - RTF
- ariane
- Kontaktovat uživatele:
Re: GAMA 2100 - RTF
Po půl roce létání vše funguje, není to ani moc vytahané. Mám to ovšem ve verzi kit a osazoval jsem si to sám. Motor původní, vrtule AE 11/6, regl Mystery 40A, serva Corona 939 analog i digitál. Od začátku plně osazena včetně klapek. Umí termiku, svah i aerovleky, prostě perfektní univerzál na vše za pár kaček. Jen ty klapky, kdyby šly dolů vyklopit ještě více, chtělo by to trošku říznout do křídla. Mám na ní asi 50 hodin, včetně několika soutěží RCEN. Vyzkoušen i 500 W pohon, přežila
)
- Andrews
- Kontaktovat uživatele:
Pokukuji také po Gamě a tak se ptám jak ji přepravujete? Je možné použít původní obal jako transportní? Má nějaké příčky či výstuže na křídla?
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Co si pamatuju tak v krabici nic nebylo.
Jen holá bedna a pár igelitů.Ale párkrát se mi jí povedlo
nacpat do škodovky 120 celou.Ale jinak jí rozebírám.
Jen holá bedna a pár igelitů.Ale párkrát se mi jí povedlo
nacpat do škodovky 120 celou.Ale jinak jí rozebírám.
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
Doposud nemám rádio, GAMU bych chtěl časem se 6servy - jaké rádio do 5tis. byste mi doporučili? Optic 6 nebo Eclipse 7PRO nebo něco jiného? děkuji
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Já používám DX7 a zatim jsem spokojenej.
A s přijímači Orange a satelity to je pro rekreačního letce
jako jsem já docela dobrá volba.
A s přijímači Orange a satelity to je pro rekreačního letce
jako jsem já docela dobrá volba.
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
Nic jiného než "rekreační letec" nejsem. Ani nepočítám s vícero modely (max.2 EPP) tzn.GAMA + nejdřív BETA 1400 na nácvik. I když někteří psali, že GAMU zvládli i jako první model.
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Jo to sem si taky řikal že mi stačí 2,3 letadla...
A jak to dopadlo
Záleží kolik do toho chceš investovat.Ale na
éro s klapkama, potřebuješ 6ti kanál, ale ještě líp 7mi.
Každopádně na rádiu se šetřit nevyplatí.(vlastní zkušenost)
A jak to dopadlo
Záleží kolik do toho chceš investovat.Ale na
éro s klapkama, potřebuješ 6ti kanál, ale ještě líp 7mi.
Každopádně na rádiu se šetřit nevyplatí.(vlastní zkušenost)
Luboš ZLÍN píše:Doposud nemám rádio, GAMU bych chtěl časem se 6servy - jaké rádio do 5tis. byste mi doporučili? Optic 6 nebo Eclipse 7PRO nebo něco jiného? děkuji
Z osobní zkušenosti můžu doporučit tohle rádio -http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8991__Turnigy_9X_9Ch_Transmitter_w_Module_8ch_Receiver_Mode_1_v2_Firmware_.html
Za 78 USD včetně poštovného dostanete rádio, které po drobných úpravách, které jsou velmi podrobně popsáný na stránkách http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x a zvládne je opravdu každý průměrně nadaný modelář, sám jsem profesí stavař a neviděl jsem v tom žádný problém, dostanete rádio v hodnotě mnohonásobně převyšující nákupní cenu. Ale to je na jinou diskuzi.
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
jj, na tohle téma jsem tady viděl vášnivé diskuse - takže jako lajk se toho bojím - tedy aspoň zatím, nicméně to vypadá lépe než setová rádia třeba právě od GAMY.
Luboš ZLÍN píše:jj, na tohle téma jsem tady viděl vášnivé diskuse - takže jako lajk se toho bojím - tedy aspoň zatím, nicméně to vypadá lépe než setová rádia třeba právě od GAMY.
Popravdě s žádným setovým rádiem se to moc srovnávat nedá. Je to "jiná liga". Za velmi slušné peníze dostaneš mocnou zbraň. Podívej se třeba na video lekce 5 na konci stránky http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x/103-p-t9x-er9x-mixovani
Osobně s tímto nastavením na Gamě létám a nemá to chybu.
Ale jak říkám asi je to spíš na jinou diskuzi http://www.rcmania.cz/viewforum.php?f=43 ať to tady moc nezaplevelíme. Případně přes SZ.
Mě taky vrčej,to se nedá nic dělat než vyměnit.Regl hřeje,ale hřát bude i o 10A silnější.Zkuste si to,hřeje i naprázdno jakmile se zapne baterka.Mám 12 reglů a dělaj to všechny.Pokud nevypíná tak stačí.Já jsem spokojenej,i s výkonem motoru,není to hotliner ale termik.
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
Dělali jste nějaké zpevnění dotykových ploch, tzn, spodek trupu a náběžku křídla? Pokud ne, tak jak GAMA vypadá po pár měsících? Nestane se z ní model na jednu sezonu?
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem jen polepil spodek žlutou izolačkou,aby se
moc neodřel.Jinak nic.
moc neodřel.Jinak nic.
- ariane
- Kontaktovat uživatele:
To záleží kde s ní chceš létat jinak bude vypadat po létání na posekané trávě, jinak v metrové lebedě. Ničím jsem jí nezpevňoval a není nijak poškozená, jen běžné odřeniny od provozu.
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
Létat chci všude, kde to půjde, což znamená, ne jenom na upravené letištní ploše. Jezdím pracovně po ČR a auto to uveze.