Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

#76 Příspěvek od Abu »

Bowdeny v trubce fixuju tak, ze si uriznu dlouhy pruh 4mm depronu (u mensich modelu) nebo 3mm balzy (u vetsich modelu - Etalon), ktery presne pasuje dovnitr do trubky jako stojina (u konicke trubky je to trosku slozitejsi, ale ne o moc). Na nej prilepim z kazde strany jeden lanovod, asi tak po 10cm (ne vterinakem!), vrchni a spodni stranu lehce pokapu purexem a cele zasunu do trubky.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
DAF
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od DAF »

Víkend 11/12 by zatím šel, končím dovolenou. Jen příjdu se starým strojem bez úprav, jen s dobitou baterkou, protože jsem se včera v noci vrátil z poza hranic. Ten následující zatím také problém nemám, jen nevím co se událo zajímavého i jine např. v práci, tak ten nechci napevno slibovat.
to Hawk, nedělej vlny, nevím o co tu šlo, ale doufám, že lítat ještě příjdeš.
Hitec Aurora 9X
kope
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od kope »

No moje případná účast 11/12 je opět ve hvězdách. Protože od pondělka hákuju 16 hodin deně, tak nějak nezbývá síla na dostavění modelu. Třeba ještě zabojuju zítra, ale zatím to vidím zle. Leda by jste mi vyjímečně povolili startovat ve VDC se SkyClimberem :-).
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od BOSS8 »

11/12 pro mě padá . Přijede mi delegace a tak musím dělat doprovod na nákupy do Rajchu.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
DAF
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od DAF »

BOSS8 píše:11/12 pro mě padá . Přijede mi delegace a tak musím dělat doprovod na nákupy do Rajchu.

Aber das ist schlecht, miserabel. So kauf mir dort auch etwas schöne. Lassen wir das Trefpunkt auf nechste Woche?
Hitec Aurora 9X
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od BOSS8 »

Ja, lassen sie ihn für eine weitere woche .

Jetzt mache ich ein guter "kunde" ( :? ), deutschsprachigen händlern .
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Genagen »

Mam od pondeli dovolenou a jsem v Praze. Kdybyste nekdo sel provetrat vetrone, tak dejte vedet - rad bych se pripojil.

Jinak doufam, ze behem dovolene dotlacim vdc special :-)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od DAF »

Genagen píše:Mam od pondeli dovolenou a jsem v Praze. Kdybyste nekdo sel provetrat vetrone, tak dejte vedet - rad bych se pripojil.

Jinak doufam, ze behem dovolene dotlacim vdc special :-)

Tož já už mám po dovolené :evil: . Nedá se nic dělat. Ale.. ale chtěl bych (polude nebude jiný "lepší" rodinný program) jít zapoletovat třeba zítra odpo do Zdib, tedy, bude-li také vhodný počas. Byl jsem tam včera a pohoda.

Jinak, jak to ostatní vidí na příští týden se dalším kolem? So? Ne? Nebo zase až další týden? Místo a čas jako obvykle v jako obvykle?
Hitec Aurora 9X
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Genagen »

DAF píše:Ale.. ale chtěl bych (polude nebude jiný "lepší" rodinný program) jít zapoletovat třeba zítra odpo do Zdib, tedy, bude-li také vhodný počas. Byl jsem tam včera a pohoda.

zupa. Pisni kdyztak sem do fora
DAF
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od DAF »

Genagen píše:Pisni kdyztak sem do fora

Objevím se tak kolem čtvrté, nebo lehce po. Dřív to nepůjde, ale i tak bude dost času ještě něco odlétat.
Hitec Aurora 9X
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Genagen »

ok mezi 4-5 tam budu tez
DAF
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od DAF »

Uschnulo vlánko, do archivu dáno, siroty po něm zůstaly... Sakra, tady to tedy také nějak uschnulo!!! Tak co? Jste na dovolených? Zatím to vypadá, že o víkendu se zřejmě nesejdeme a už se blíží září. Hola,hola!!! Dejte sem nějaké své termínové návrhy.
P.S. S Genagenem jsme se nakonec sešli a aji zme trochá zapoletovali. My tedy ano, měli jsme ovšem také ukázku nepovedeného autorotačního přistání Alignu, které skončilo mírně pocuchaným mixérkem (škoda ho, půjde naštěští opravit). To co mu však předcházelo bylo parádní. Bohužel chybička se občas vloudí.
Hitec Aurora 9X
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od Genagen »

jj bylo to super! jinak s kamosem jdeme letat vetrone zitra cca od dvou nekam na sever prahy.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od DAF »

Genagen píše:jj bylo to super! jinak s kamosem jdeme letat vetrone zitra cca od dvou nekam na sever prahy.

Hmmm :evil: , v tuto hodinu jsem byl v největším zápalu budování kapitalismu. V každém případě jsem si dobře skočil, byť, vzhledem k pozdnímu příchodu a delší učené disputaci na místě po té, jen dvakrát. Není všem dnům konec a zmrzlá voda také ještě nepadá :wink: .
Hitec Aurora 9X
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od BOSS8 »

Dneska jsem pohovořil s Pepinem na téma "budoucnost " VDC . Ve finále jsme se shodli na tom že by se mělo povolit sklo a podobné matroše - obecně lamináty a kompozity - samozřejmě domácí samovýroby.
Dnes už to opravdu je zcela běžně dostupný materiál a práce s ním je rozhodně příjemnější než plácání mokré lepenky .
Nikdo nikomu nenařizuje aby se od příště začalo létat jen s kompozitem , pokud je někomu libo klidně může dál matlat papírové modely, ohýbat depronové desky apod. . Pochopil jsem že pro Pepina je to neúnosně vééélký krok zpět a já osobně bych taky rád zkusil něco nového . Materiálové limity VDC mi brání vytvořit éro pro soutěžení ve VDC a zároveň běžné rekreační použití , případně i pro jiné kategorie soutěží (RCEN a pod.)

Což tedy znovu rozpoutat debatu o povolení těchto materiálů ?

Můj argument je za a): VDC by měl podpořit rozvoj konstruktérských myšlenek . b): cena a dostupnost kompozitů je dnes už příznivější, než je tomu u papírových lepenek. c): původní materiály nejsou zatraceny - pouze se rozšíří možnosti z čeho tvořit. d): možná by to přivedlo nové lidi do soutěže - ne každý má chuť schánět drahý depron a exotickou lepenku.

V povolení bych tedy viděl jednoznačný přínos . co vy na to ?
Zamčeno

Zpět na „Minulé“