Pomoc Hitec flash4

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Martin.G

Pomoc Hitec flash4

#1 Příspěvek od Martin.G »

Dobrý den,
Obracím se na Vás s prozbou o pomoc, s mým vysílačem Hitec flash4. Vím že je to staré zařízení, ale já sním byl velmi spokojen, dokud mě neodešla baterie v modelu a pak i při používání na simulátoru ve vysílači. Vysílač ležel 1rok ve skříni a když jsem koupil nové baterie do modelu a vysílače a chtěl si letos zase zalítat, vysílač nevysílá. Vše funguje jak má, i na simulátoru je vše OK, krystal je taky OK, funguje na jiné sestavě, jen prostě nejde signál. Když vysílač vypnu a zapnu, serva se zatřepou, což znamená, že to něco vysílá, ale ovládací signál to není, regulátor nerozpozná plyn a ani při zapojení příjmače na jiný zdroj, serva prostě neovládá.
Já bohužel nikoho v okolí neznám, kdo by mě poradil. Co podle popisu bude ve vysílači špatně, vyplatí se jej ještě vůbec opravovat? Nevím jestli šetřit na novou, nebo ještě opravit starou, teď, když jsem nakoupil nové baterie 
Zba
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc Hitec flash4

#2 Příspěvek od Zba »

Martin.G píše:Dobrý den,
Obracím se na Vás s prozbou o pomoc, s mým vysílačem Hitec flash4. Vím že je to staré zařízení, ale já sním byl velmi spokojen, dokud mě neodešla baterie v modelu a pak i při používání na simulátoru ve vysílači. Vysílač ležel 1rok ve skříni a když jsem koupil nové baterie do modelu a vysílače a chtěl si letos zase zalítat, vysílač nevysílá. Vše funguje jak má, i na simulátoru je vše OK, krystal je taky OK, funguje na jiné sestavě, jen prostě nejde signál. Když vysílač vypnu a zapnu, serva se zatřepou, což znamená, že to něco vysílá, ale ovládací signál to není, regulátor nerozpozná plyn a ani při zapojení příjmače na jiný zdroj, serva prostě neovládá.
Já bohužel nikoho v okolí neznám, kdo by mě poradil. Co podle popisu bude ve vysílači špatně, vyplatí se jej ještě vůbec opravovat? Nevím jestli šetřit na novou, nebo ještě opravit starou, teď, když jsem nakoupil nové baterie 

Vyplň si bydliště a on se ti na to někdo koukne :-)
Martin.G

#3 Příspěvek od Martin.G »

Díky, jsem z Havířova. Psal mě jeden opravář z Prahy, že by to mohl být nějaký modulátor. Takže asi budu muset sehnat modulátor a vyměnit. Snad se někdo najde z havířova, kdo tomu rozumí. Nejsem vášnivý pilot, ale rád si občas zalítám a investovat peníze do nové sestavy se mě nechce.
nosense
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od nosense »

Mě se doma válí zbytečný Hitec FLASH 5 na 40 MHz. Pokud by byl zájem tak bych se ho za mírný poplatek vzdal.
MX16s + Duplex | T9x + Frsky @ Open9x
Tricopter | FreeBee | Swift | Sirius
Více na http://nosense.cz
2952

#5 Příspěvek od 2952 »

Spíš myslím, že nejede koncový stupeň vysílače...když na simu je to OK...
Také bych podezříval KRYSTALY : Máš původní sadu?....Tx-vysílač Rx-přijímač...neprohodil jsi je?
nosense
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od nosense »

Případně bych se podíval, jestli se něco nestalo s konektorem pro PPM výstup. Při zasunutí se totiž odpojoval VF stupeň, takže je možné že i po odpojení kabelu z nějakého důvodu zůstal VF díl odpojený.
MX16s + Duplex | T9x + Frsky @ Open9x
Tricopter | FreeBee | Swift | Sirius
Více na http://nosense.cz
Martin.G

#7 Příspěvek od Martin.G »

Krystalů mám 2sady (jsou OK), mám taky vysílač ze setu, funkční, ale nespolehlivý. Všechno odzkoušeno, vada je ve vysílači.

Zkusím to rozebrat a podívat se na ty konektory. Nebo to spíš jen rozeberu a podívám se, kde jsou konektory :)

Děkuji za nabídku flash5, pokud nezprovozním moji, ozvu se.
petan64

#8 Příspěvek od petan64 »

Můžu se Ti na to podívat, jen ještě nevím kdy na to bude čas. Z Optica mi zbyl VF modul 35MHz, ale Flash asi neměl výměnné moduly... Vysílání ověříme Vf sondou a osciloskopem. Pokud je to jen problém s konektory, půjde to snad opravit. Pokud je vadný VF modul, vyměnil bych ho raději za 2,4GHz (ASSAN, FrSky) včetně přijímačů v modelech. Zbavíš se tak problémů s krystaly a rušením. A když se rozhodneš pro nový vysílač, nebude už na 35MHz, ale taky na 2,4GHz a to znamená i výměnu všech přijímačů.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jyrry »

No overeni jestli Vf modul neco posila do anteny staci zarovicka 6V/50mA. Pri pripojeni anteny pres ni bude mirne svitit... pokud jde vykon do anteny...
Tedy v serii antenni sroubek na Vf dilu - zarovicka - antena.
Takhle se na radiu da naladit prizpusobeni prutovky Vf dílu, par samodomo vysilacu jsem kdysi tak posteloval.
jyrry.webnode.cz
Jim

#10 Příspěvek od Jim »

Mě se to stalo na Flash 5, taky po dlouhé pauze (cca 2 roky),pomohlo oblepení krystalu průhlednou lepicí páskou, aby se ten pružný kontakt ve vysílači nedotýkal krystalu. Nebylo to z mé hlavy, poradil mi to známý a fakt to pak zase fungovalo úplně bez problémů. Vypadalo to, že se krystal zkratoval přes ten přítlačný kontakt.
Martin.G

#11 Příspěvek od Martin.G »

Nějaké napětí do antény určitě jde, když poťukám šroubovákem na anténu, serva se zahýbou, když vyměním krystal, tak nic.
Krystal jsem měl už předtím jeden oblepený a druhý ne, oblepil jsem i druhý , ale stejně nepomohlo, no bylo by to krásné, kdyby to pomohlo.
Teď mě taky došlo, že nabízená vysílačka flash5 je na 40MHz, což je mi taky na prd.
madyr
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od madyr »

Mám celý VF modul 35mhz Flash 5X
Martin.G

#13 Příspěvek od Martin.G »

Měl jsem vysílač rozebraný a nevím, jak by se dal VF modul vyměnit, je tam jedna deska a na tom je vše napájené. Nevím co znamená VF modul, co to je. Pokud je to celá ta deska, asi by to pomohlo a pak bych měl zájem.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od arda1 »

Měl by být na desce- poznáš dle krytů cívek a taky se tam strká krystal. Radek
ICQ 638556901
madyr
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od madyr »

Je pravda že je celá el. na jedné desce.VF modul,řídící procesor,paměť,lcd.Měl jsem Flash5 kde mě bejvalka zavřela rádio do postele a totálně zdemolovala plasty rádia atd.Pak jsem tu sehnal Flash5X kde mě majitel sdělil pouze nějakou poruchu v software rádia.Mě to bylo jedno stejně jsem použil moji elektroniku na 40mhz(pouze lodě).Celou desku ti klidně přenechám není tam pouze konektor pro dobíjení a kabel k baterce.Softwarovou chybu nejsem schopen ověřit.Ale jako součástková základna ideální.
PS.Tohle hitec rádio trpělo na studené spoje.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“