Proxima II

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
les

Re: Proxima II

#691 Příspěvek od les »

tks píše:Ano, asi 3mm. Neřekl bych, že se to jen zlepšilo. Přesnější by bylo, že to teprve teď lítá. Původně jsem musel mít celý let skoro naplno potlačeno, trim byl na to krátký. Ale je fakt, že to mám napákováno tak, že maximum serva udělá výchylku nějakých 12mm, abych to nemusel omezovat ve vysílači. Pokud bych se s tím takto během stavby nepáral, tak to asi subtrimem vyřeším. Ale podložit celou výškovku je určitě aerodynamicky čistější.

Podkládat výškovku o 3mm, to není moc dobrá vizitka pro "výrobce".
Ale na druhou stranu je Proxima II za celkem zajímavou cenu (proti třeba Maxionovi od JP Models, který bude asi kvalitněji vyroben).
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#692 Příspěvek od mihlit »

les píše:Podkládat výškovku o 3mm, to není moc dobrá vizitka pro "výrobce".
Ale na druhou stranu je Proxima II za celkem zajímavou cenu (proti třeba Maxionovi od JP Models, který bude asi kvalitněji vyroben).
Sám proximu nemám, ale taky mi to přijde hodně. Otázka je jestli s tím někdo výrobce kontaktoval a jestli s tím bude (výrobce) něco dělat. Krátkodobě - třeba vložit do návodu poznámku o nutnosti podložení. Dlouhodobě - upravit fotmu na trup.
les

#693 Příspěvek od les »

mihlit píše: Sám proximu nemám, ale taky mi to přijde hodně. Otázka je jestli s tím někdo výrobce kontaktoval a jestli s tím bude (výrobce) něco dělat. Krátkodobě - třeba vložit do návodu poznámku o nutnosti podložení. Dlouhodobě - upravit fotmu na trup.

Vypadá to, že o špatném úhlu "náběhu" výškovky asi výrobce neví.
Mě by zajímalo, jak se taková nepřesnost může při výrobě stát? ( špatná kontrola při zavedení do výroby nebo při výměně forem?)
michalv

#694 Příspěvek od michalv »

Ahoj, vlastním Proximu 2 už dva roky a taky jsem musel podložit výškovku asi o 2mm a těžiště mám 61mm. Před touto úpravou jsem myslel, že nebude letu schopná. Volal jsem taky Reichardovi a ten říkal, že to slyší poprvé o tý výškovce a podložení. Nijak se k tomu nevyjádřil, ani že by tu výškovku měl předělat, prostě, že mu to tak vypadne z formy a tím to končí :(
Než jsem přišel na to, kde má být těžiště, tak Proxima přepadávala na křídla při malé rychlosti.
Teď jsem s Proximou velice spokojen, je to moje nejoblíbenější letadlo. Není problém být na jedny baterky cca 2hod ve vzduchu. Mám v ní veškerou telemetrii od Jeti. Při průletech, nebo při úniku z termiky dosahuje rychlosti 140km/h.
Naposledy upravil(a) michalv dne pát 10.05.2013 16:37, celkem upraveno 1 x.
sterkar

#695 Příspěvek od sterkar »

Dnes se mi stalo přesně to co popisuješ.Proxima přepadla po křídle při malé rychlosti a skončila až na zemi s prasklým trupem. Dle výrobce je těžiště 65 mm od náběžné hrany křídla. Opravdu posun těžiště o 2 mm (63mm) má takový vliv na letové vlastnosti ?
Aurora,EasyGlider, Tetra Telink, MiniCorado, Stork 6, Mistral 4.0, Infinity Evo, Asperatus
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#696 Příspěvek od honzajs »

Ty dva mm by neměly hrát až takovou roli u těžiště. Pokládá se výškovka o 2mm. Píšeš pád po křídle na malé rychlosti. Tam hledej problém.
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
michalv

#697 Příspěvek od michalv »

Dej tam těžiště 61-63mm, podložku 2mm pod výškovku vepředu a nebude ti vůbec přepadávat po křídlech !! Dělal jsem několikrát test ve větší výšce, úplné zastavení a vybírá skloněním čumáku dolů. Jinak co se týče toho posunutí baterek tak jsem až žasnul o kolik jsem musel baterky posunout z původního těžiště skoro až na motor. Mám baterky Hyperion EX-3S 3300, motor PHASOR 30/3. Jinak to těžiště je velkej prevít, taky jsem málem rozsekal Proximu při záletu. Něco tak nestabilního jsem opravdu ještě neviděl 8O .
Naštěstí jsem přidal motor naplno a z pádu po křídle jsem to asi ve 2m vybral.
masac

#698 Příspěvek od masac »

Cau mam na vas prosbu,chci proximu a mam motor gt2820/04 dale regl e max40a,bec3a,otazka zni.Pujde ten motor s reglem instalovat a jakou vrtuli tam mam dat,aby to makalo co nejlepe.Baterie mam 3cl 2.2a 25-35disch.a 4cl 3.2a 25-35dis. Dik za rady.David
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#699 Příspěvek od Doktor »

Motor GT2820/04 pro danou aplikaci moc vhodnej není. Maximální použitelná velikost vrtule bude asi 9/5.
Aku jedině 3S. 4S je ve spojení s motorem s KV 1460 už příliš. Zda lze ten model vyvážit s použitím motoru 2820 a aku 3S 2,2Ah Ti musí poradit majitelé, ale můžeš kouknout sám na rcalbum.com, kde nějaké Proximy a jejich osazení jsou. Regl 40A s lineárním 3A BECem pro 6ti servový model už taky asi ideál nebude. Ta výbava je vhodná spíš do něčeho menšího a živějšího než je Proxima.
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#700 Příspěvek od slavoo »

Mozem len vsetko potvrdit ako napisal Doktor ale ak chces ten pohon co najlacnejsi a dobry na 3S = (bez uprav domku v trupe) tak to osad ako som to mal ja a budes fakt spokojny. Pozri moj album z Proximou II.
Prorock
Kontaktovat uživatele:

#701 Příspěvek od Prorock »

Mohl by mi nějaký majitel Proximy II říct, jak razantní létání tento model snese, když je dejme tomu naložená na nějakých 2550 g ? Tedy vlastně kolik toho snesou spojky.. ?
kovaco

#702 Příspěvek od kovaco »

Když zatleská, tak asi nebylo něco OK. Nééééééééééé, vydrží hodně. Je tady někde video z Donoval. Sám jsem se divil, co to éro vydrží. Jestli ho najdu, pověsím ho sem.
Naposledy upravil(a) kovaco dne úte 23.10.2012 15:12, celkem upraveno 1 x.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
kovaco

#703 Příspěvek od kovaco »

kovaco

#704 Příspěvek od kovaco »

http://www.youtube.com/watch?v=HQNSUjs8 ... re=related

A vydrží dokonce i tyto dva xyxyxyxyxyxyxyxyxy :-)
Prorock
Kontaktovat uživatele:

#705 Příspěvek od Prorock »

kovaco píše:http://www.youtube.com/watch?v=ooUC1pFJgUU&feature=related

Tak toto vydrží PROXIMA II. :-)

V těch Donovalech vydrží opravdu dost, ale váží jen 2060 g, moje letadlo má 2570 g.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“