N.H.L. Brno II

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Digis
Kontaktovat uživatele:

Re: N.H.L. Brno II

#61 Příspěvek od Digis »

baui píše:Dobře, že jsi přistál, Radku ;) Ještě jsem ho neviděl na živo, ale motor bych u éra z padesátých moc nedusil, přece jen je to už trochu maketa. Ladnější let Beaverovi sluší :)

Martine, je to tak, ale nikomu to něříkej :lol:

A v pátek to mooožná poletí :P
2012-08-15-662.jpg

Ty jsi taky entomolog? Já furt hledám ty brouky pod těma špendlíkama ale nikde nic......aha ta barevná podložka je asi obrys nějakýho letadla :lol:
Digis
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Digis »

paveld píše:To Digitalis :D
Je to výztuha (spojení) levé a pravé poloviny neděleného výškového kormidla - pravděpodobně smrček 3x5mm. Měla by být připravená drážka ve výšk. kormidle. Je to v návodu. Vezmu ZOOMajzla v sobotu do Jeslí....

Právě že tam drážka není, nevadí vyrobím, a v sobotu to je pozdě ten už bude dneska nebo zítra lítat :wink:
baui

#63 Příspěvek od baui »

Digis píše:Ty jsi taky entomolog? Já furt hledám ty brouky pod těma špendlíkama ale nikde nic......aha ta barevná podložka je asi obrys nějakýho letadla :lol:

Hihi, jo, ja broucky rad. Ale vcera byli moc rychli (asi tim teplem), tak jsem si jednoho musel udelat z penoveho plastu :D
Musim pochvalit RCF. Na tom letadle by mely byt jakesi kosmeticke vady...ale nenasel jsem ani kapku rozpustene barvy.
Tom
Digis
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Digis »

Dneska 18.00 .

Ještě k Zoomovi, mám regl z Blade 400, má 25A a je tam psáno že to je na Heli. Dal jsem ho do Zooma. Napadá někoho zda by mohl nastat problém. Mám ho tam nechat nebo koupit jiný? Asi by mě trochu vadilo kdyby náhodou udělal něco Axikovi.
Honza C
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Honza C »

Zdarec, teda vy jste teho zase popsali, hosi, ja jsem zahajil stavbu Macka ! Vyrezal jsem 4 zebra a ty pripravky (jezky) na zapichovani zeber, s hruzou jsem zjistil, ze 2.5mm balza opravdu skalpelem rezat nejde, takze prisla ke slovu lup. pilka - sklanim se az k zemi Pavle za radu te od Vanoucha, kdybych to mel rezat rukou, tak uz jsem asi v blazinci. Mam to vsechno jen ne rovne, ale rikam si, ze to pak smirglpapir spravi :roll: Uz chapu, proc mi vsichni doporucovali CNC frezku/laser, ale Bohu zel by to nebylo tak jednoduche - pri zmensovani a predelavce z palcovych mer na mm bych musel hodne veci v planech prekreslovat a to by znamenalo hodiny sezeni u komplu ... a tomu se prave chci vyhnout, protoze ho mam z prace plne drapky. Takze jedu dal s kopirakem, propiskou, pilkou a smirglem !

K vecem, co se probiraly:
- vrtule na bobrikovi: podle me by mu mozna o palec vetsi slusela - vim, ze je to na stylove letani, zadne divociny, ale prece jen, zvlast do zacatku se prebytek tahu hodi. Na 1.2m akrobatovi mam 12x6, Beaver neni akrobat, ale zase ma vetsi rozpeti (kolik Radku, 1.65 ?) a je tezsi, i vizualne mi ta 13x8 prisla mala. Mozna bych zkusil 14xneco a nehonit to na plny kotel.
- ta spojka vyskovky pro Zooma: jestli to maji udelane stejne jako ve vetsim zoomovi, podivej se na http://static.rcgroups.net/forums/attac ... 000992.jpg, je to tam trochu videt. Drazka myslim vyrezana nebyla. Jestli se nepletu, tak jsem delal jeden rez a narval jsem to tam, ale neni to moc pekne a muze Ti to kroutit vyskovkou, cistejsi je udelat 2 rezy a EPP mezi nima vytrhat pinzetou.
- Standuv Click - uz se teeesim ! Se svym pokroucenym a obouchanym Indexem uz si mezi Vama budu pomalu pripadat jako nejvetsi socka, ale na druhou stranu se s nim nebojim litat veci, do kterych bych zatim s peknym letadlem nesel. Hlavne ta smerovka na zadech :mrgreen:
- na webu jsou fotky ze zaletu Beavera v Kobylnicich, Tome diky moc!
Digis
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Digis »

Teď jsem se řádně nasral na vyclívací poštu.

Objednaj jsem si věci za 26.55 dolarů což bylo 21.6 euro. Teď mě přišlo z Prahy plná moc o zastupování v celním řízení a další sračky. Když jsem tam volal, tak mi řekli, že jsem to překročil o 2 koruny. Na to já, že podle kurzu ČNB to není pravda. Ona že oni mají celní kurz a na měsíc srpen to je jinak. Tak jsem se nehádal a jen jsem si ulevil, že to jsou zloději a dal se do počítání znovu. i podle celního kurzovního lístku na měsíc srpen mi to vyšlo 21,69 euro. Jedině, že by si tam ještě něco oni šoupli navíc jinak to není možný. Napsal jsem jim dopis i z rozborem výpočtů a uvidím co mi odpoví. Zařekl jsem se, že jim nezaplatím ani kačku ať to raději vrátí zpět do HK, Třeba mě to číňn připíše k mému účtu a pokud ne raději příjdu o 500,- než těm zlodějům dát 200,- za výpalný a 150,- DPH.

Cena zásilky 26.55 dolarů

1 dolar = 20.655
1 euro = 25.280

26.55x20.655 = 548.390 kč

548.390 : 25.280 = 21.69 euro

Nevím jak to jinak zpočítat, mám na ploše i kalkulačku přímého převodu mezi eurem a dolarem a vychází to stejně
Honza C
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Honza C »

hm, to Ti teda nezavidim, to nastve ... ja pouzivam na prevod magicke hranice 22 EUR kalkulacku http://www.xe.com/ a i tak radeji cilim cenu o 2$ mene nez co vyjde, protoze kurs $/EUR se hodne hybe.
Digis
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Digis »

Odpověď:
.........
Dobrý den

Děkujeme za Váš mail. Zaslaná dokumentace/mail bude spolu s návrhem na celní řízení o propuštění zboží do volného oběhu předložena Celnímu úřadu.

V případě, že bude ještě potřeba něco doložit, bude Vás kontaktovat přímo deklarant, který bude řešit Vaši zásilku s konkrétní žádostí.

.......

Jsem jen rád, že jsem si nenechal na HK snížit cenu, tak mám svědomí čisté a můžu se směle hádat. Jestli mě to bude co platné. :cry:
jemo

#69 Příspěvek od jemo »

viewtopic.php?f=112&t=45057

speciálně kapitoly:
"Pokud zjistíte, že bylo něco vypočteno špatně"
a
"Žádost k prošetření správního deliktu dle Celního zákona"

good luck
Digis
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Digis »

Jemo: já to nějak přežiju bez těch 4 záložních serv, ale nedostanou ani korunu.

Dneska v 18.00 na obvyklém místě. :wink:
paveld

#71 Příspěvek od paveld »

Já dnes šroubárna do 19:00.
Pak už to nemá cenu - brzy se stmívá.
Pátek Halali, so a ne školka :P
baui

#72 Příspěvek od baui »

Ja dnes stavim Clika po prichodu z prace (buh vi, kdy to bude). Zitra snad pujde do vzduchu.
Tom
Digis
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Digis »

Tak já budu Zoomovat s Bobrem sám :( Máte trestný body.

Třeba se objeví Honza a Penax.
Digis
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Digis »

Ještě k té mojí zásilce. Tak oni nepřepočitávají eura na koruny jak jsem si myslel, ale mají prostě pro měsíc nějaký limit, z čeho vyjdou nevím ale přepočet to není. Pustili by mě to kdybych doložil, že jsem to platil v eurech.
Limit pro srpen je např 26,47 dolarů.
Honza C
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Honza C »

Digis píše:Třeba se objeví Honza a Penax.

jo objevim, pokusim se pred 18:00, tesim se. Pak dost brzo zmizim, mame vecer pracovni pivo s lidma, co k nam prijeli na letni workshop, s jednim chlapikem z Indie mam z minula vynikajici prihodu z nocniho Mendlaku, povim per huba (politicky velmi nekorektni) :mrgreen: Mam jenom akrobata, takze jestli s nim svihnu, tak pujdu jeste driv :roll: S celnici good luck :cry:
Zamčeno

Zpět na „Kluby“