Edit: tak přepážka je skoro hotova, zítra ji tam vlepím a osadím motor. Věřím, že v sobotu zase poletí. Akorát je teda opruz když máš jen pilku na železo a pilník
N.H.L. Brno II
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Re: N.H.L. Brno II
A je to tady. Beaver mě táhnul pořád do prava a tak jsem to subtrimama korigoval, teda myslel jsem si to ale pak jsem zjistil, že tomu ještě pomáhám. Pak jsem tedy vyrovnal křidýlka do střední polohy a na radu
trimem posunul, ale asi moc, protože mě to po startu šlo hned doleva na křídlo, udělalo to na zemi malej přemet, skoro se nic nestalo, jen motor se z přepážky vylomil.
Edit: tak přepážka je skoro hotova, zítra ji tam vlepím a osadím motor. Věřím, že v sobotu zase poletí. Akorát je teda opruz když máš jen pilku na železo a pilník
Naposledy upravil(a) Digis dne čtv 16.08.2012 21:26, celkem upraveno 3 x.
Teď mě poraďte jak nastavit vyosení motoru. Upozorňuju, že nemám žádná měřidla 
- Standapass
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi z jakého materiálu doporučíte další letadlo. Rozpětí CCA 1500 mm. Balza nebo EPP. dík za názory. S
HTC evo3d
Pokud máš zbytečných cca 10000,- a klidný nervy tak jdi klidně do něčeho konstrukčního. Chce to fakt pořádný osazení, protože dávat do takovýho letadla to nejlacinější z HK je pořádná kravina. Ale takovou pohodu jako s Kubem nezažiješ 
Mě stál Bobr i s akumulátorama 12000,- jen abs věděl do čeho jdeš. Je to Stando prostě o penězích napřed se zamysli kolik do toho seš chopen nacpat a pak se rozhoduj, nemá smysl koupit kit za 5000,- a pak zjistit, že máš na elektroniku včetně baterií 2000,- a dávat tam pak Turnigy za 20 dolarů a serva za 5. Taky je podstatná věc při rozhodování kde s tím budeš lítat abys nekoupil něco co třeba ve školce neodstartuje.
Mě stál Bobr i s akumulátorama 12000,- jen abs věděl do čeho jdeš. Je to Stando prostě o penězích napřed se zamysli kolik do toho seš chopen nacpat a pak se rozhoduj, nemá smysl koupit kit za 5000,- a pak zjistit, že máš na elektroniku včetně baterií 2000,- a dávat tam pak Turnigy za 20 dolarů a serva za 5. Taky je podstatná věc při rozhodování kde s tím budeš lítat abys nekoupil něco co třeba ve školce neodstartuje.
Standapass píše:Chlapi z jakého materiálu doporučíte další letadlo. Rozpětí CCA 1500 mm. Balza nebo EPP. dík za názory. S
Nevyznam se v tom, ale s ohledem na vyse uvedene Digisovo foto, bych sel radeji do polystyrenu. Ony ty konstrukcni kousky jsou velice pekny,
ale nekde na polici. Osobne do neceho takoveho bych sel az bych si byl jisty, ze umim neco vic nez jenom krouzit 10 minut po obloze a sem, tam normalne pristat.
Proc si myslis, ze mam 700-stovku v garazi
co mi daruje 1500,- na novy. Jo presne, je to vsechno o penezich a ne malych
Ja bych se konstrukcniho era nebal, at uz kupovaneho, nebo vlastni vyroby. Neni to tak davno, co jedina moznost jak se naucit litat byla nakoupit balik balsy, par lahvicek lepidel a vetsinou minimalne pul roku to placat dohromady...a taky to nejak slo. Navic ty uz mas nutne zaklady v rukach
Z meho pohledu je otazka, co chces. Poresime na hale, bude co probirat 
Mimochodem, co ta tva P-92 Echo?
Mimochodem, co ta tva P-92 Echo?
Tom
Má pravdu, předsedo
Dost bylo bublin - ať žijí letouny z kvalitních materiálů !
Navíc, rozdíl v letových vlastnostech je nezanedbatelný
Dost bylo bublin - ať žijí letouny z kvalitních materiálů !
Navíc, rozdíl v letových vlastnostech je nezanedbatelný
Tom,Pavel: máte pravdu chlapci, ale znovu opakuju. Standa určitě nepůjde cestou stavět letadlo prkýnko po prkýnku, proto koupí asi Kit a ten už nestojí 2000,- a dobrá elektronika taky není zadara, proto bych prvně nechal na něm ať si uvědomí kolik do toho je schopen dát a podle toho se rozhodoval.
Penax: nemáš pravdu. Pokud umíš kroužit spolehlivě po obloze můžeš tam kroužit skoro s čímkoliv. Je to o seřízení a nastavení a v tom taky poznáš jak se letadlo chová. Já měl od dubna co lítám s 3 havárie a všechny byli při záletu a nastavování. Každý letadlo se prostě chová jinak na rozdíl od vrtulníků. Letadla kupuju abych s nima lítal. Na poličku si můžu dát cokoliv a ne stroj za desítku
Prostě zálet a nastavení letadla se musí dělat v letu , na vrtulník stačí prvotní visení v tom je hlavní rozdíl.
Jenom Kubu jsem postavil a on prostě llítá
Penax: nemáš pravdu. Pokud umíš kroužit spolehlivě po obloze můžeš tam kroužit skoro s čímkoliv. Je to o seřízení a nastavení a v tom taky poznáš jak se letadlo chová. Já měl od dubna co lítám s 3 havárie a všechny byli při záletu a nastavování. Každý letadlo se prostě chová jinak na rozdíl od vrtulníků. Letadla kupuju abych s nima lítal. Na poličku si můžu dát cokoliv a ne stroj za desítku
Jenom Kubu jsem postavil a on prostě llítá
Digis píše:Teď mě poraďte jak nastavit vyosení motoru. Upozorňuju, že nemám žádná měřidla
1. Od oka (tento bod plně vyhovuje tvému zadání)
2. Pokud chceš sofistikovanější metodu tak: http://www.wagsoft.cz/view.php?cisloclanku=2005031501
3. Pokud chceš ještě sofistikovanější řešení tak: http://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... ail&id=381
resp. popis jak na to:
http://www.topmodelcz.cz/resources/uplo ... Robart.pdf
pro všechny body platí, že se finálně donastavuje podle chování za letu
jemo píše:Digis píše:Teď mě poraďte jak nastavit vyosení motoru. Upozorňuju, že nemám žádná měřidla
1. Od oka (tento bod plně vyhovuje tvému zadání)
2. Pokud chceš sofistikovanější metodu tak: http://www.wagsoft.cz/view.php?cisloclanku=2005031501
3. Pokud chceš ještě sofistikovanější řešení tak: http://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... ail&id=381
resp. popis jak na to:
http://www.topmodelcz.cz/resources/uplo ... Robart.pdf
pro všechny body platí, že se finálně donastavuje podle chování za letu
Díky
- Honza C
- Kontaktovat uživatele:
holala, tak ten pan, ktery dal Digisovi tu dobrou radu, jsem byl ja
Digisovi to klopilo doprava, mel v klidove poloze rozstelovana kridelka, tak jsme je subtrimy srovnali, ovsem pak jsem mu jeste ja chytrak poradil, aby to natrimoval doleva. Slo to o kousek (1-2mm), ale pak mi doslo, ze s tim 1.6m rozpetim musel byt ten moment poradny, ovsem to uz byl Digis vybourany a cumak rozbity. Radeji uz do toho priste nebudu kecat. Ale Radku - fakt si myslim, ze bys to mel trimovat za letu (sam nebo nekdo vedle Tebe), v poradne vysce, je to o 1000% bezpecnejsi: ve vzduchu to rukama vzdycky uridis, ale kdyz se to "nejak" nastavi na zemi a letadlo Ti pak zacne vyvadet pri startu, kdy musis myslet na 10 dalsich veci, je na problem zadelano...
@Standa: bude to znit blbe, ale zkus si udelat nejaky plan/rozvahu, s cim bys chtel nejradeji litat, jestli mas kde, kolik na to mas, atd atd. Klidne si to i napsat na papir a ke kazde variante si udelat plusy a minusy, ptat se hodne lidi kolem, pak to nechat chvili ulezet a pak se rozhodnout. Osobni zkusenost: ja jsem po svem prvnim letadle (Bambi) chtel jit hned do konstrukcniho akrobata, protoze jsem se citil jako desny frajer, dokonce jsem mel uz jednoho vybraneho. Na RCGroups mi to nejaky dobry clovek rozmluvil a jsem mu hrozne vdecny, protoze bych ho urcite hned rozmlatil, utratil spoustu penez a pravdepodobne toho i nechal, a Tom a ja bychom prisli o bezvadneho konicka. Pote, co nasim domovem proslo cca 10 plastaku, uz, jak vis "Macka" tvorim, ale i tak ten proces od "chceme velkeho konstrukcniho akrobata" do nakupu prvnich dilu trval urcite vic nez pul roku, spoustu jsem toho precetl a prokecal (Pavel, Jemo a TomB muzou potvrdit
) a soubor, kam si mlatim poznamky, ma 18kB + par stranek popsanych v sesite. Takze doporucuji nespechat a dobre promyslet. ... teda, asi mam nejaky abstak od uceni, uz toho nechavam 
@Standa: bude to znit blbe, ale zkus si udelat nejaky plan/rozvahu, s cim bys chtel nejradeji litat, jestli mas kde, kolik na to mas, atd atd. Klidne si to i napsat na papir a ke kazde variante si udelat plusy a minusy, ptat se hodne lidi kolem, pak to nechat chvili ulezet a pak se rozhodnout. Osobni zkusenost: ja jsem po svem prvnim letadle (Bambi) chtel jit hned do konstrukcniho akrobata, protoze jsem se citil jako desny frajer, dokonce jsem mel uz jednoho vybraneho. Na RCGroups mi to nejaky dobry clovek rozmluvil a jsem mu hrozne vdecny, protoze bych ho urcite hned rozmlatil, utratil spoustu penez a pravdepodobne toho i nechal, a Tom a ja bychom prisli o bezvadneho konicka. Pote, co nasim domovem proslo cca 10 plastaku, uz, jak vis "Macka" tvorim, ale i tak ten proces od "chceme velkeho konstrukcniho akrobata" do nakupu prvnich dilu trval urcite vic nez pul roku, spoustu jsem toho precetl a prokecal (Pavel, Jemo a TomB muzou potvrdit
Honzo nedělej si z toho hlavu, já to řídil ne ty
navíc každá vysílačka je jiná a člověk neví kolik tam kliknout aby se to posunulo akorát. A to letadlo nemá 160cm ale 175 
Přepážka je hotová už jsem ji nam měl zkusmo s motorem, ale bohužel je křivá hřídel tak že jsem ji objednal a hold to nebude lítat v sobotu, ale až příští týden. Na to že to byla havárka konstrukčního letadla tak těch 150,- za hřídel je sranda
Zatím se můžu věnovat Zoomovi. Za chvíli s ním jdu lítat.
Přepážka je hotová už jsem ji nam měl zkusmo s motorem, ale bohužel je křivá hřídel tak že jsem ji objednal a hold to nebude lítat v sobotu, ale až příští týden. Na to že to byla havárka konstrukčního letadla tak těch 150,- za hřídel je sranda
Zatím se můžu věnovat Zoomovi. Za chvíli s ním jdu lítat.
Z jiného soudku:
A co dnešní Halali
Bude či nebude ?
A zítra: koho a kdy mohu zítra potkat ve Školce ?
Dnes dopo jsem jel kolkolem na bycitáklu a vodotrysk tam byl
ouplně sám
A co dnešní Halali
Bude či nebude ?
A zítra: koho a kdy mohu zítra potkat ve Školce ?
Dnes dopo jsem jel kolkolem na bycitáklu a vodotrysk tam byl
ouplně sám
Moje entomologická sbírka už nabírá vzhled letadla
Tááákže večer to přijde. Jen ještě poshánět materiál na krabici.
Zítra asi vezmu tu jednu baterku co mám a do školky se stavím s F50, ať je trochu vítr
Mimochodem, kucíí, dotaz... Nemáte někdo v zásobě 20 cm (případně 2x 10cm) uhlíkové tyčky 0,8mm, kterou byste mohli večer postrádat?
Zítra asi vezmu tu jednu baterku co mám a do školky se stavím s F50, ať je trochu vítr
Mimochodem, kucíí, dotaz... Nemáte někdo v zásobě 20 cm (případně 2x 10cm) uhlíkové tyčky 0,8mm, kterou byste mohli večer postrádat?
Tom