Alpha 1500 od Pelikána
- Argo22
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alpha 1500 od Pelikána
zdravim chlapi mam takovej problem... upravil jsem setovou vysilacku k alphe 1500 aby mela vystup na simulator a vypinac na ten vf dil... ale po pripojeni k pc prez usb rozhrani me to nechce v pc nicim hejbat... proitom usb donge blika jak zavodnik... nevite co bych mel udelat ??? predem diky za odpovedi
nema to kridla a prece to leti 
-
Krtek019
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, sice nemám zkušenost s tím co máš do USB le řekl bych, že může být chyba v nastavení v počítači. Samozřejmě bych musel vidět jak to máš zapojení a s tím USB to otestovaný nemám. Já používám mikrofonní vstup a program SmartPropoPlus. Možná by to chtělo zkusit přes ten mikrofonní vstup. Ale dal bych tam alespoň ty rezistory 10kohm a 1kohm, aby se nespálila zvukovka.
Jinak jsem pročetl celý tohle vlákno ohledně létání s Alphou. Já ji mám skoro rok a když jsem pročítal vaše zkušenosti tak jsem se taky našel. Roztřískaný předek, zlomená osička motoru. Je super, že v tom nejsem sám. Hodně mi pomohlo létání na simulátoru.
Někde jsem tady četl, že Alpha nedrží směr a musí se pořád dorovnávat křidýlkama. Dnes mám novou zkušenost.
Měl jsem Alphu v kompletním RTF setu. Taky jsem pořád musel dorovnávat směr.
Dnes poprvé jsem ji řídil s novým RC setem a létala jak beránek. Nevím jestli je to shoda okolností, ale bylo to parádní polítání.
Motor se mi vyosit nechtělo kvůli vspínání. Tak jsem nastavil od 50% do 100% motoru 15% potlačení výškovky. A najednou to na motor létalo rovně. Možná to trochu snížím aby to šlo trochu dovrchu, ale bylo to úplně o něčem jiným.
Ještě se chystám na přepojení křidýlek abych zkusil brzdy. Moje videa od prvního rozbití až po současnost mám na YouTube kanál Krtek019. Kdyby se chtěl někdo pobavit prvním pádem střemhlav.
Jinak jsem pročetl celý tohle vlákno ohledně létání s Alphou. Já ji mám skoro rok a když jsem pročítal vaše zkušenosti tak jsem se taky našel. Roztřískaný předek, zlomená osička motoru. Je super, že v tom nejsem sám. Hodně mi pomohlo létání na simulátoru.
Někde jsem tady četl, že Alpha nedrží směr a musí se pořád dorovnávat křidýlkama. Dnes mám novou zkušenost.
Měl jsem Alphu v kompletním RTF setu. Taky jsem pořád musel dorovnávat směr.
Dnes poprvé jsem ji řídil s novým RC setem a létala jak beránek. Nevím jestli je to shoda okolností, ale bylo to parádní polítání.
Motor se mi vyosit nechtělo kvůli vspínání. Tak jsem nastavil od 50% do 100% motoru 15% potlačení výškovky. A najednou to na motor létalo rovně. Možná to trochu snížím aby to šlo trochu dovrchu, ale bylo to úplně o něčem jiným.
Ještě se chystám na přepojení křidýlek abych zkusil brzdy. Moje videa od prvního rozbití až po současnost mám na YouTube kanál Krtek019. Kdyby se chtěl někdo pobavit prvním pádem střemhlav.
Aurora 9, Alpha 1500, FunCub
- Argo22
- Kontaktovat uživatele:
nejde to skrz to ze je na vystumu obracene to PPM stacilo nakonec prepojit na procesor pred tim vystupnim a dostal jsem krasny ppm co sem potreboval...
nema to kridla a prece to leti 
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Čau.
Mám doma taky Alphu, ale už je chuděra tak domlácená
že jí nemá cenu opravovat.
Ale rád bych využil elektroniku z ní.Hlavně motor a serva.
Nemají moc naběháno.
Máte nějaké návrhy na ARF EPP?
Díky
Mám doma taky Alphu, ale už je chuděra tak domlácená
že jí nemá cenu opravovat.
Ale rád bych využil elektroniku z ní.Hlavně motor a serva.
Nemají moc naběháno.
Máte nějaké návrhy na ARF EPP?
Díky
No jinak já použil komplet elekroniku z Alphy 1500 do kitu ASW 15 od Robbe,za 1750,- a dobrý.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Na tohe jsem ted koukal
Nevypadá špatně.Dal bych do něj regulátor MGM 25.
A poháněl bych to trojčlánkem
Nevypadá špatně.Dal bych do něj regulátor MGM 25.
A poháněl bych to trojčlánkem
A regl.z alphy a baterku bys prodal?
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Ahoj,
jaká serva by jste doporučili jako alternativu za originály?
Postupně odchází jedno po druhém...
Myslel jsem toto:
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=1755
Díky za odpověď.
P.S. případné alternativy prosím doporučte z Pelikínovský nabídky. Mám tam přes známého výhodné ceny, tak beru od nich, ale je mi blbý se na něj obracet s každou prkotinou, tak to radši konzultuji zde
Postupně odchází jedno po druhém...
Myslel jsem toto:
Díky za odpověď.
P.S. případné alternativy prosím doporučte z Pelikínovský nabídky. Mám tam přes známého výhodné ceny, tak beru od nich, ale je mi blbý se na něj obracet s každou prkotinou, tak to radši konzultuji zde
- NefroniK
- Kontaktovat uživatele:
Alpha 1500 od Pelikána
x.line píše:Ahoj,
Postupně odchází jedno po druhém...![]()
Myslel jsem toto:
Díky za odpověď.
HS-55 budú fajn, ale kľudne by tam stačili aj HXT900. Zoženieš ich už na mnohých miestach a aj menej ako za polovicu ceny Hitecov.
FunCub (Multiplex) 1.4m | RS 352 (RC Factory) 1m | Alpha 1500 (RCM Pelikan) 1.5m
Aurora 9 mod 2
Aurora 9 mod 2
-
salamander
Alfu mám celú na pántoch.
Stačí odpojiť tiahla a skúsiť hýbat kormidlami a krídelkami ako idú ťažko e šte ku tomu odpor vzduchu a serva začnú odchádzať.
Na smerovke som dal max.výchylky a ešte som vykrojil do výškovky, na riadenie už nepotrebujem ani krídelka tak poslúcha.
Keď je na pántoch, netreba meniť serva.
Stačí odpojiť tiahla a skúsiť hýbat kormidlami a krídelkami ako idú ťažko e šte ku tomu odpor vzduchu a serva začnú odchádzať.
Na smerovke som dal max.výchylky a ešte som vykrojil do výškovky, na riadenie už nepotrebujem ani krídelka tak poslúcha.
Keď je na pántoch, netreba meniť serva.
Tak jsem znovu oživil Alphu,měla totálně rozbitý čumák,vše slepeno,vykitováno,natřeno,včera zálet-video z něj. http://www.youtube.com/watch?v=6JY7K5ky ... detailpage
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
Jak vy jste psali na první stránce tak tohle není letadlo pro začátečníka co? Je že mě se taky líbilo ale asi bude trochu těžší na pilotáž tak pro začátek bude asi lepší skylady. Jinak jsem zatím nelítal ale na jaře kupuju nějaký obič letadlo na naučení asi tu skylady ale trochu uvažuju i o tomhle... Ještě nevím zase kdybych chtěl časem lepší letadlo než skylady tak si ho postavím tady jde jen o to naučení.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Já jsem s alfou také začínal, první letadlo stejně člověk většinou rozbije. Ale když ne Alfa tak bych doporučil něco z trojice Beta/Easystar2/Bixler větší odolnost (tlačný motor) a hlavně křidýlka, které SkyLady nemá.
U mě Alfa vyhrála protože byla nejhezčí
a vypadá aspoň trochu jako větroň 
U mě Alfa vyhrála protože byla nejhezčí
Alpha 1500, AT-6 Texan, FunCub, T9x(Open9x)
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
Dík za radu. Já právě nevím jestli ta alfa nebo skylady jinak beta nebo easy star jsou strašný hrůzy, vůbec se mi nelíbí.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Taky jsem už byl v krámě pro Skylady ale akorát ji vyprodali, tak jsem koupil Alfu a každej kdo ji viděl potvrdí že letové vlastnosti nesrovnatelné, ale je bohužel pro začátek trochu rychlejší. Ale já nelituji, Skylady by mi asi brzy přestala stačit. A s alfou se dá letat i na svahu i základní akrobacie je v pohodě a snese i nějakej ten větřík. 
Alpha 1500, AT-6 Texan, FunCub, T9x(Open9x)