Pomozte mi s motorem MVVS
mám v plánu někoho ukecat na letišti ať mi s tim vzlítne a pak tyky přistane.A zhánim kabel na propojení RC s PC a natrénovat něco na simulátoru.V manuálu u RC píšou že jde propojit s PC přes konektor učitel žák...tak by se měli také ty kabely vyrábět.Ale na netu sem našel jen návody jak si ho udělat 
- Sakil
- Kontaktovat uživatele:
oni se vyráběj...dokonce aji tady na diskuzích jsou odkazy... Jak jsi daleko se stavbou???Kdy vzletíš???Jestli to nebude týden po Vánocích, určitě popřemejšlej o nějakým tom epp nebo něčem podobném....Pokud to totálně nerozšlapeš jako předchozí extru, tak to pak zase můžeš prodat s menší finanční ztrátou, ale s velkým přínosem pro tebe...Nebo si to můžeš nechat a krátit si tak dlouhé chvíle, kdy se s velkým nedá jít lítat ať už pro to či ono...Navíc nemusíš chodit na letiště....Pokud máš někde za barákem menší louku jako já, máš to vychytaný...Ani nemusí být louka. V podstatě stačí jakejkoliv větší plácek....
'''::: Sakil :::'''
- EdaN
- Bydliště: Praha 5, Říčany. Domovské letište: Slatina, dále Vidoule, Vypich
No fakt si to rozmysli, pětikilový éro jako trainer nebude to pravé.. Taky se teď po letech k modelaření vracím, ale mám plné ruce práce s Torem ( 320g).. zdá se mi to jako vhodný začátečnický kousek.. A na jaro snad dostavím Fénixe (jo, znám i Centaura, dělal Fénixovi tátu ) 1400mm/1600g (očekávám) a 4,6 motor... Pak si asi koupím Swallow od Hackera (1600mm/2,7kg/8ccm), pak chci postavit Canadair CL-215 (ohromně se mi líbí, akorát zatím nevím, kde se dá lítat na vodě okolo jihu Prahy
) ) - ten bude 1800mm/3,5kg a 2x4,6ccm a pak teprve, tak za pět let, bych přemýšlel o nějaké třímetrovce akrobatu a s nadějí, že nikoho nezabiju, nic nerozbiju a snad i ten model pár letů přežije.. Nezdá se ti, že přeskakuješ pár roků??
- EdaN
.. No pár roků možná ne, ale zvaž třeba to Toro (a s tím i pak můžeš fakt na kdejakém plácku mezi večerníčkem a zprávama), pak aspoň jednu sezonu se cvičným hornoplošníkem (třeba ten Swallow, nebo Sonic ap.) a pak uvidíš a snad odhadneš, na co máš a na co ne... A většina modelářů by na tebe asi volila mnohem ostřejší slova než já, takže na tom asi něco bude...
Hnedka poprvé s 2m akrobatem ?
jestli nejseš superman tak jseš blázen
.Já sám jsem začínal na 1,8 elektro větroni na 600 a do oprav jsem dal dvojnásobek ceny.A to byl větroň.Ze začátku jsem ještě neuměl odhadovat vzdálenost letadla, výšku , zda letí ke mě nebo odemě.2x spaleny motor , 2x strhly převody na servech ,1x spaleny regulator , nekolikrát opravovaný trup , 1x znova předělané křídlo.Prostě peklo.Potom jsem si koupil epp Duo a na tom jsem se to všechno krásně naučil.Opravdu si kup něco z gumy , protože ušetříš hóóóódně peněz a možná i něčí život 
nebude to podle plánku little extra jen sem použil půdorys a bokorys ale ostatní bude tak jak má být, co má být z překližky bude z překližky a tak.Mám dost materiálu z netu.......jen sem potřeboval rozměry,proto ten little.Jen křídla nebudu dělat z polistirenu ale z balsy vyjde to lehčí.
Ale dám na vás, sice to dostavim ale lítat asi začnu z něčim menším a tohle budu jen dopilovávat do dokonalosti
Ale dám na vás, sice to dostavim ale lítat asi začnu z něčim menším a tohle budu jen dopilovávat do dokonalosti
- Sakil
- Kontaktovat uživatele:
2 kopec77:: pokud budeš dávat velkej pozor na všechno lepidlo a materiál, kterej dáš na křídlo, opravdu to bude lehčí. Bohužel na úkor výdrži....Počítej s tím, že pokud s tím budeš lítat fakt bez předchozího naučení se na jiném modelu, tak to vidím tak, že maximálně po třech startech budeš stavět nový křídla.....PS křídla mají něco do sebe.... Navíc se nemusíš obávat nějaké té menší rany.....A můžeš se na křídla podívat i trochu špatným pohledem!!!!
S tím zabíjením.... To přijde ani nevíš jak....A když se ti podaří nikoho nezabít, možná zabiješ sebe
Známej startovat 40ccm a zapoměl stáhnout plyn...Milionkrát to už tak dělal a po miliontý první prostě dal plnej plyn a sytič....několikrát protočil, zatáhl sytič a protočil....Sice byl na letišti další pilot, který mu nabídl, že mu letadlo podrží, ale on řek že je to OK. Pitomá čtyřicítka se na něj na plnej plyn rozjela, sekla ho do ruky, přetrhla tepny a než zhasla, tak se mu ještě zakousla do břicha a nohy....Měl jediný Štěstí, že nebyl na letišti sám!!!!!Okamžitě zavázat a volat rychlý šípy....Do nemocnice přijel za vteřinu dvanáct....Kdyby mu vrtule sekla do ruky o kousek dál, přišel by o ni....
To byla jen taková malá perlička o tom, jak se dostat do průšvihu!!!Od tý doby se u nás letadla zásadně buď drží, nebo vážou k zemi!!!! Docela obdivuji piloty-důchodce, kteří si stoupnou před letadlo s čtyřícítkou a startují jej jako desítku....Rukou přes vrtulu držej trup a druhou stratujou...Nebo ty, co měřej otáčky motoru zásadně z před letadla....Lidi, neblbni te....To se dá dělat s desítkou!!!Né s čtyřicítkou či víc!!!!!I ta 25 už je dost silná na pěknej průšvih, né-li prů*er
S tím zabíjením.... To přijde ani nevíš jak....A když se ti podaří nikoho nezabít, možná zabiješ sebe
To byla jen taková malá perlička o tom, jak se dostat do průšvihu!!!Od tý doby se u nás letadla zásadně buď drží, nebo vážou k zemi!!!! Docela obdivuji piloty-důchodce, kteří si stoupnou před letadlo s čtyřícítkou a startují jej jako desítku....Rukou přes vrtulu držej trup a druhou stratujou...Nebo ty, co měřej otáčky motoru zásadně z před letadla....Lidi, neblbni te....To se dá dělat s desítkou!!!Né s čtyřicítkou či víc!!!!!I ta 25 už je dost silná na pěknej průšvih, né-li prů*er
- Sakil
- Kontaktovat uživatele:
na naučenízákladů asi nebude samokřídlo vhodný...I když přeci jen aspoň něco...SPíš kup nějakýho jetýho jednoplocha....Nejlépe komplet ať nemáš moc práce...Popřemejšlej o tom, jetsli ho ještě budeš chtít až budeš mít extru..Pokud jo, jdi do stříďáků a lipolek...To je panečku věc...Bohužel to stojí kapánek víc....O prázkách jsem si koupil ZOOMa s Megou 400/x/x s lipol 3s 120mah, 3 serva, regl a desítka...Mno, ale co se dá dělt..Peníze budou, mi nebudem...Nebo si koupit nějakej set....
- EdaN
No já si myslím, že samokřídlo něco naučí, jasně že má jiný letový projev, ale je to éro s křidélkama a výškovkou.. Naučím se minimálně, nebát se, odhadnout směr, rychlost, vzdálenost a adekvátní reakce, jak se chová letadlo v bezvětří, jak v silnějším větru, co je to termika a turbulence v praxi a ještě jsem na něco určitě zapomněl
A hlavně je to věcička, kterou člověk strčí do podpaží, do druhé ruky kufřík s vysílačkou a jde lítat mezi tři stromy.. Já už se třeba teď moc těším k přítelkyni na chatu do Krušných hor, jak si tam v lednu, v mrazu a sněhu zalítám, v klidu a tichu (doufám
) ), ale jiný eroplán než toho gumáka bych tam nebral, to už je víc starostí než radostí...
- Sakil
- Kontaktovat uživatele:
mno právě proto jsem psal "I když přeci jen aspoň něco..." jasný, křídlopohodlnější....Možná by to taky nebylo od věci....Nejde o to se naučit co je termika, když bude lítat s akrobatem....Jde o základní nácviky jako k sobě od sebe, vlevo vpravo, Nahoru a dolu (ale ne moc
), naučit se lítat rovnoběžně s letištěm a ne všude kolem, až se ti bude motat hlava...Hlavně aby se naučil reagovat na okolní vlivy(poriv větru,.....)
2 EdaN PS: jsi typický modelář: jedeš s přítelkyní na chatu a myslíš jen na to jedno......Na to, jak si zalítáš
2 EdaN PS: jsi typický modelář: jedeš s přítelkyní na chatu a myslíš jen na to jedno......Na to, jak si zalítáš