Autobaterka KIA
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Autobaterka KIA
Nazdar, dneska jsem chtěl po 14 dnech stání auta v garáži nastartovat Picanto a nic... nerozsvítil se ani palubní počítač nic... autonabíječka baterku ani nezaregistrovala. Baterka bude asi na odpis, jen mě zajímá jestli se vám to někomu taky stalo, nebo je to "normálka".
Auto bylo zamknuté, světla nesvítili, rádio nehrálo...
Auto bylo zamknuté, světla nesvítili, rádio nehrálo...
Re: Autobaterka KIA
otázka základní, jak stará baterka a předtím delší jízdy nebo nějaké popojíždění
a zkoušel si měřit odběr v klidu ? jestli se ti tam neuklepal nějakej kabel a nejde to do nějakého malého zkratu a nežere ti to ...
něco podobného sem řešil před 2 lety se svojí primerou
a zkoušel si měřit odběr v klidu ? jestli se ti tam neuklepal nějakej kabel a nejde to do nějakého malého zkratu a nežere ti to ...
něco podobného sem řešil před 2 lety se svojí primerou
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
auto je půl roku staré, poslední jízdy co si pamatuju byly 200km, a dvakrát 30km.
Nejspíš jsi nechal něco zapnuté. Mi se stalo něco podobného. Syn šel pro něco do auta a rozsvítil si stropní světlo. Bohužel zvolit chybný vypínač a zapl ho nafurt.
Nehaž flintu do žita a s kopí baterky zatím počkej. Řešením je vytáhnout baterku z auta a protože se u úplně vybité baterky pravděpodobně nechytne klasická Pb nabíječka, dát ji na zdroj proudu a počkat až na ní bude něco kolem 11 voltů a více. To se už pak chytne i normální nabíječka Pb. Baterka mi po tomto slouží 3. rok (2 zimy).
Nehaž flintu do žita a s kopí baterky zatím počkej. Řešením je vytáhnout baterku z auta a protože se u úplně vybité baterky pravděpodobně nechytne klasická Pb nabíječka, dát ji na zdroj proudu a počkat až na ní bude něco kolem 11 voltů a více. To se už pak chytne i normální nabíječka Pb. Baterka mi po tomto slouží 3. rok (2 zimy).
to mě taky napadlo, baterka je už venku a čeká až ji dovezu domů a zkusím nabít, ohledně něčeho zaplého, tak ne, všechno jsem to dneska ještě omrkl a vše vypnuto. maximálně v kufru, ale tam se nedostanu... centrál nejede a na klíč není...
bych tot aky videl na neco zapleho
stalo se mi kdyz sem to mel "nove" ze sem taky blbe prepnul prave ten vypinac svetla
a podruhe to bylo tim, ze v AAA zasadne hazej do auta cloveku baterku pred nebo po smrti, tak sem koupil novou a musim zaklepat uz to nedela
stalo se mi kdyz sem to mel "nove" ze sem taky blbe prepnul prave ten vypinac svetla
a podruhe to bylo tim, ze v AAA zasadne hazej do auta cloveku baterku pred nebo po smrti, tak sem koupil novou a musim zaklepat uz to nedela
SOVA is YouR CO-pilot
- hlavataci
- Kontaktovat uživatele:
No mě se to stalo už 2x zdechla ani se nerozloučila
Zkratují se v ní Pb desky a je po baterii 
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=872&amode=
Přímo na tom picantu se nám stalo něco podobného . Sestra šla pro něco do kufru,špatně dovřela dveře a to světýlko tam svítilo a svítilo až klekla baterka
Ale pak šla nabít normálně . 
Walkera Ufly S,Art-tech F-18,Pelikan Gama 2100, T-Rex 450, samodomo EDF křídlo
jose75 píše:Přímo na tom picantu se nám stalo něco podobného . Sestra šla pro něco do kufru,špatně dovřela dveře a to světýlko tam svítilo a svítilo až klekla baterkaAle pak šla nabít normálně .
to bude možná ono, když jsem se opřel o kufr, tak se trochu pohl, jak kdyby byl zacvaklý jen do první polohy
.... nemusíš ani dávat kameru, .. pro jistotu bych před připojením baterie do auta zařadil k ní do okruhu ampermetr, zdali něco nebude ukazovat (odběr) a pokud ano, tak pak hledat, kde to utíká...
Před časem jsem tu právě psal o vypínači světýlka v kufru, který nevypínal, ... stačilo upravit dosedání na spínač a ok.
Před časem jsem tu právě psal o vypínači světýlka v kufru, který nevypínal, ... stačilo upravit dosedání na spínač a ok.
Cca měsíc zpět se mi stalo to samé, ale u Megana. 2 roky staré auto, takže i batery, Teoreticky se má vše odpojit samo a nechat v baterce na start. Ale jeden den jsem auto normálně natočil a druhý den ráno nenaskočil ani počítač. Takže měřák do ruky, baterka měla 4V !!! Jak a proč se to stalo jsem nezjistil a servis taky ne. Nicméně baterku bych nezatracoval. Moje dostala za uši, start proběhl startovacíma kabelama, takže baterka dostala asi prdu jak hrom, ale dnes žije jedna radost a bez jakéhokoliv zasahu do něčeho. Uvidím pochopilně v zimě co na to řekne
. Celé jsem to uzavřel s tím, že autu asi ruplo v bedně, něco si to udělalo, tím se to vytlouklo a mně se to neptalo. A protože dostalo vynadáno startem kabelama, tak si to pamatuje a víckrát to už neudělá.
.
Mě se zase stalo na 3leté baterce, ráno na podzim normální studený start- úplně bez problému - diesel,
přejez cca 10km -vypnuto, po hodině start- bez problému, následovala cca hodinová jízda.Zastavil jsem na nákupu, zdržení cca 10min, přijdu a ani ťuk , jednou se převalil motor a bylo po všem- náhlá smrt.
Vyřešila to nová baterka, drží 6tej rok.
přejez cca 10km -vypnuto, po hodině start- bez problému, následovala cca hodinová jízda.Zastavil jsem na nákupu, zdržení cca 10min, přijdu a ani ťuk , jednou se převalil motor a bylo po všem- náhlá smrt.
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
Žil jsem v domění, že automatické vypínání různých světýlek a spotřebičů (stropní, kufr, rádio apod.) po nějaké době nečinnosti je už u aut standardem :-O a teď se dozvídám, že sedmiletý Opel v druhé nejlevnější výbavě má vlastně nadstandard
.
Já když ponechám otevřené víko kufru, dveře apod. automaticky to po čase (10 min ?) zhasne. Běžně to využívám třeba na letišti, kde nechávám zadní víko otevřené, abych třeba viděl na nabíječ (mám v kufru zásuvku).
Manuálně zapnuté rádio se při vypnutém zapalování vypne po hodině.
Taky je tam stále původní baterka, a funguje jak nová.
Já když ponechám otevřené víko kufru, dveře apod. automaticky to po čase (10 min ?) zhasne. Běžně to využívám třeba na letišti, kde nechávám zadní víko otevřené, abych třeba viděl na nabíječ (mám v kufru zásuvku).
Manuálně zapnuté rádio se při vypnutém zapalování vypne po hodině.
Taky je tam stále původní baterka, a funguje jak nová.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Souhlasím s tím, že pokud se baterie vybije (u mě opakovaně) až do dna, že nemá žádné napětí ,moderní nabíječka odmítá nabijení nevzdávat to. Nabíjet to obyč. nabíječkou bez automatiky i když do ní nic nejde i několik hodin. Postupně se sám začne zvětšovat procházející proud až do plného nabití. Platí to jen o baterii, která před tím byla v pořádku a né na konci životnosti.
no tak vidím že to půjde
zítra baterku zkusím potrápit na nějaké méně chytré nabíječce a uvidíme