Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#721 Příspěvek od jamesgsf »

Co pužít za barvu? Mladej tady má tempery :-)
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
aburn

#722 Příspěvek od aburn »

Takze motorova prepazka slepena vterinakam nevydrzela prvni pad, cumak zase trochu napraskl ale to pujde narovnat.
Kdyz EPP narovnovate v horke vode, podari se vam ho dostat do uplne puvodniho tvaru?

Diky.
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#723 Příspěvek od mbiron »

jamesgsf píše:Co pužít za barvu? Mladej tady má tempery :-)

ja pouzivam bezny spray od Tamiye .
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
czpredseda

#724 Příspěvek od czpredseda »

aburn píše:Kdyz EPP narovnovate v horke vode, podari se vam ho dostat do uplne puvodniho tvaru?

Celkem jo, ale problém je v lepení, pokud je to rozlámaný - kuličky v prasklině se nafouknou a už k sobě rozlomený díly nepasujou. Vždycky jsem to nejdřív slepil a potom na párou prohřál a vyrovnalo se to, nejlíp to dělat postupně - urazil a zmuchlal jsem celej čumák, tak jsem to postupně vyrovnával a lepil. Potom jsem to ohřál horkovzdušnou pistolí na cca 150 - 180° a vyhladil vystouplý kuličky. Nejde to ale pistolí bez regulace.
raptor181
Kontaktovat uživatele:

#725 Příspěvek od raptor181 »

Chtěl bych se zeptat, zda je možné aby zahřátý regulátor nějakým způsobem ovlivňoval serva, která jsou vedle něj? U Bety mám vždy před letem vytrimrovanou směrovku a výškovku na střed. Během letu se však směrovka a výškovka vychýlí od středu. Při dalším letu je zas vše na středu. Nevíte čím to může být? Díky
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#726 Příspěvek od jamesgsf »

raptor181 píše:Chtěl bych se zeptat, zda je možné aby zahřátý regulátor nějakým způsobem ovlivňoval serva, která jsou vedle něj? U Bety mám vždy před letem vytrimrovanou směrovku a výškovku na střed. Během letu se však směrovka a výškovka vychýlí od středu. Při dalším letu je zas vše na středu. Nevíte čím to může být? Díky

jo mne to delá taky, řekl bych že by asi pomohlo to dát na panty. Někdy se mne stane, že se směrovka nevrátí do původní 0 hodnoty. Stačí s tím zakvedlat a je to ok. Vyměnil jsem regulátor a dělá to znova. Je to asi "kvalitou" serv.
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#727 Příspěvek od mbiron »

Ono pokud clovek pouzivy noname serva za par kacek, tak nemuze doufat v presny pohyb. Urcite servo od futaby digitalni s loziskama bude pracovat presneji. Ja jsem mezi serva a regulator s prijimacem udelal prepazku takze nic nicemu nevadi a nemuze se stat, ze by se nejaky kablik pripletl do cesty tahlum.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#728 Příspěvek od jamesgsf »

jamesgsf píše:
mbiron píše:No sice mas pravdu, ze vsechno souvisi se vsim ale to neznamena ze bez motoru ti leti letadlo rovne a s motorem nahoru a dela houpavy let, ze to neni teziste.
Dej na rady a opravdu pridej zavazi na predek a uvidis ze se letadlo v plne zatezi zklidni. Ja takovou radu dostal hned pri prvnim letu na letisti od starych harcovniku a bylo to tak. Letadlo pak letelo jak z partesu a to ted starej pardal prisel ke me a rika hele jeste tam dej tak 20 gramu a bude to ono.
Litam s baterii 1800mAh a jeste zavazi 75g

Ono to nehoupe, vyvážený to je dobře, mam tam 2200 baterku a v těžišti mírně přetížený na předek. V klouzavém letu uplně v pohodě letí to super. Když dám plnej tak se čumák začne zvedat a kdybych neměl mix plynu do výškovky tak by to přešlo až do kolmého stoupání. Což určitě není dobře. Když to přetízím na předek tak to v klouzavém letu padá hodně po čumáku dolů, prostě se to dere k zemi, to už jsem zkoušel. 1800 a dvacet gramů v čumáku mne přijde docela dost do čumáku. Už jsem dal podlozky na motor, zejtra to půjdu vyzkoušet tak uvidím.

Tak dneska po opravě jsem šel zalétat, zkoušel jsem pokusy s těžištěm a přidával do cumáku postupě závaží. Motor je vypodloženej a řekl bych že vzpínání s těžistěm pod plným plynem je o dost lepší mam tam ted tak 1mm podložky a bude to chtít ještě pridat. Přetízení na předek zhoršilo letové podmínky v kluzu a letadlo neplachtilo, spíš kontrolovaně padalo k zemi. Prostě když se v předku přezene je to znát hodně. Zkoušel jsem dive test, ale tam to pořád vyplave nahoru, na to zatím nemůžu prijít proč, zas to nechci moc přetězovat na čumák.
raptor181
Kontaktovat uživatele:

#729 Příspěvek od raptor181 »

Dnes se mi s Betou stala taková nemilá věc. Startuji (asi tak na půl výkonu motoru) hodem s ruky. Udělám jedno delší kolečko kolem sebe a pak přidám výkon na plno abych mohl nabrat výšku. Právě při zvýšení výkonu motoru byla slyšet menší rána a změna zvuku motoru. Tak jsem rychle vypnul motor a doplachtil na zem. Když jsem se pak podíval na Betu tak vidím, že nemá vrtuli a hřídel je zlomená. Vůbec nechápu jak se to mohlo stát. Vrtule určitě nezachytila o letadlo, jelikož nejsou vidět žádné známky poškození od vrtule. Vrtuli jsem nakonec našel. Předpokládám, že zlomená hřídel motoru prakticky znamená jeho nutnou výměnu. Jaký by jste mi teda doporučili nový motor jako náhradu za ten setový? Používám vrtuli 6,3x4. Díky.
sova1

#730 Příspěvek od sova1 »

jamesgsf píše:
Tak dneska po opravě jsem šel zalétat, zkoušel jsem pokusy s těžištěm a přidával do cumáku postupě závaží. Motor je vypodloženej a řekl bych že vzpínání s těžistěm pod plným plynem je o dost lepší mam tam ted tak 1mm podložky a bude to chtít ještě pridat. Přetízení na předek zhoršilo letové podmínky v kluzu a letadlo neplachtilo, spíš kontrolovaně padalo k zemi. Prostě když se v předku přezene je to znát hodně. Zkoušel jsem dive test, ale tam to pořád vyplave nahoru, na to zatím nemůžu prijít proč, zas to nechci moc přetězovat na čumák.

Když ti to při DIVE testu rychle vyplavává tak je to TĚŽKÝ na předek. Chce to naopak ubrat zátěž a korigovat trimováním výškovky!
czpredseda

#731 Příspěvek od czpredseda »

Objednal jsem tenhle:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=18198
k tomu vrtuli 6x4 a 30A regulátor Turnigy BlueSeries
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#732 Příspěvek od jamesgsf »

sova1 píše:
jamesgsf píše:

Když ti to při DIVE testu rychle vyplavává tak je to TĚŽKÝ na předek. Chce to naopak ubrat zátěž a korigovat trimováním výškovky!

dík moc za radu, začnu laborovat znovu.
ALF-gs

#733 Příspěvek od ALF-gs »

Zdravim vsechny letce,chci si koupit nejaky ten zacatecnicky model pro letani.Nikdy jsem zadny nemel ale hrozne me to laka.Co jsem tady procetl temata tak asi nejlepsi bude zacit s betou.Jen mi poradte radeji koupit kit a nebo jen letadlo a zbytek si dovybavit sam (rc a veci kolem)Mam moznost objednavat z nemeckeho e-bay kde ale bohuzel beta neni k sehnani.Poradi nekdo jestli tam koupit neco jineho,za slusny peniz a kvalitni?Nasel jsem tam cely set od graupnera rookie za cca 185eur jit do toho nebo pohledat neco jineho?Baxler je tam taky docela problem sehnat...
Jeste jedna otazka,je zde nekdo od Olomouce (konkretne okoli Velkeho Ujezda) kdo by treba poradil osobne atd??

Diky moc za odpoved :-)
TORO900 a ELITE od VA models, DX6i
mopet

#734 Příspěvek od mopet »

Tak si tam kup easy stara II, je to to samé jen trochu líp zpracované.
ALF-gs

#735 Příspěvek od ALF-gs »

Na toho Easystara II sem se taky díval. Poradíte kterej vybrat?

http://www.ebay.de/sch/Modellbau-/22128/i.html?_from=R40&_nkw=easystar+ii

Má to "dobrý" RC nebo je to něco podobnýho co dávají k Betě, dočetl sem se že ty od bety v setu mají docela problémy.
TORO900 a ELITE od VA models, DX6i
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“