Pokec o létání krizovkách pádech (aneb váš největší prů...)

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
diver
Kontaktovat uživatele:

#181 Příspěvek od diver »

Hoki píše:
pepahlusek píše:tak to seš dobrý u mě taky není nic takového vyloučené. ale jednou jsem vzal fungl nové lipolky s gold konektory a zkusil je spojit k sobě aniž bych si uvědomil co to udělá, normálně se k sobě ty konektory málem přiškvařily ale baterkám se nic nestalo (aspon myslim) ale byli u sebe asi ani ne vteřinu. Ještě že tak :) :) :)

Tak takových je nás asi víc :P :P :P

no, taky jsem ozkoušel :lol: děcka propojila u aku mamku s taťkou a hořelo, od té doby mam všechno, z čeho jde proud ven jen "mamky" se smršťovačkou až na kraj, ostatně - jak jinak; je fakt, že neni vždy v zásobě stejný počet samců a samiček, ale stojí to za to, prostě výstup z aku, nebo reglu - jen mamky - to nezkratuje ani kojenec, teda pokud by si předtim za timto účelem lstivě nevyrobil přípravek taťka - taťka :lol:
zdzd

#182 Příspěvek od zdzd »

Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Diver: A to se nebojíš krátkodobého zatmění mysli?? Mohlo by se ti lehce stát, že se ti zatmí před očima a přepůluješ si regl a uděláš ohníček... Nejlepší je dát baterky co nejdál od děcek aby se k tomu vůbec nemohly dosat.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
pp
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od pp »

zdzd píše:http://www.mojehobby.cz/magazin/detail.php?idclanku=19

je tam napsano: "Konektory s plechovými kontakty nemají dlouhodobě zaručen dostatečný a spolehlivý kontakt."

Pokud by to někoho zajímalo, tak jsem dosud použival konektory z GMelectronic s PLECHOVÝMI (!) kontakty se zacvakavaci pojistkou proti vytažení a výsledek - po roce provozu i s nově nabitými baterkami serva mrtvěly, resp. pohybovaly se naprosto líně.... Následovalo vyhození zmíněného konektoru do popelnice a náhrada tím samým se zlacenými kontakty... Uplynul rok a zatím bez potíží...
Ne, že by plech viditelně uhnil, ale skutečně oxiduje a vznikají problémy tohoto druhu. Jó, kéž bych si ten článek přečetl dřív pořádně, ušetřil bych si hodně času nad přemýšlením, co je špatně...
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od Hoki »

pp píše:Ne, že by plech viditelně uhnil, ale skutečně oxiduje a vznikají problémy tohoto druhu. Jó, kéž bych si ten článek přečetl dřív pořádně, ušetřil bych si hodně času nad přemýšlením, co je špatně...

Já používám konektory kulaté nezlacené, co kdysi byly v kolíkáčích u MIG-21 apod. a bez problémů. Mám asi 750párů, tak dost ušetřím a ještě kamarády obdarovávám. Měl jsem i zlacený a nějaký markantní rozdíl nepozoruju.
zdzd

#186 Příspěvek od zdzd »

Zlato je elektricky horší než stříbro. Na rozdíl od něj ale neoxiduje a tak je dlouhodobě stabilnější.
vladimir32

Nepředstavitelné

#187 Příspěvek od vladimir32 »

Lidi dneska jsem viděl slyšel zbíral :cry: Kolega opět potvrdil svoji tvrdohlavost měl krásné JOJO osazené MVVS 6,5. Na neustálé upozorňování že má špatné příjmačové baterie nereágoval měly jen cca 6let :P Baterie musel vžidy před odchodem domu nabíjet a když náhodou bylo škaredě tak po 4dnech byly mrtvé :o .Dnes ve třetím letu letadlo ve 30m umřelo stylem kolmo k zemi viděl jsem toho hodně aji tady na netu ,ale z JOJA zustala jen! :!: :!: :!: jedna polovina klapky na výškovce jinak nic. Motor 10cm v zemi (to byla zadní strana lože ) následky uražený fýfuk uražené celé sací hrdlo a samo sebou jehla . :evil: Je to sice modelář který modelaří 35 let ,ale stále dělá stejné chybi je škoda rozbýjet letadla pro svoji tvrdohlavost. Jak říka BIDA 90 procent pádu je na ruky a zbytek jsou Baterie :P :P
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Neda mi to musim sem uvest vykon Leose (zde F104), ktery se mu povedl o vikendu:

Leos daval se svym strojem STORM (r. 2 metry) nizky prulet na zadech. Nahle vsak nabyl dojmu, ze mu zlobi motor (ja nic takoveho nepozoroval) a chtel motor proturovat. Ale jak byl poplaseny, tak si spletl ruce a "proturoval" druhou packou = vyskovkou. Vysledek je zde:

http://www.letecka.cz/galerie2007.htm (16.09.2007)
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od Hoki »

Vzduchoplavec píše:Neda mi to musim sem uvest vykon Leose (zde F104), ktery se mu povedl o vikendu

Hmmm, a to byl nedávno tento model na modelbazaru na prodej a docela jsem o něm uvažoval. Škoda ho. :oops: :oops: :oops:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Hoki: Jo to je on. Leos si rikal, ze ho jeste proleti, nez ho proda. Ted pry pozmeni pouze text inzeratu na "Prodam model Storm v rozsypu"... :lol:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od Hoki »

Vzduchoplavec píše:Hoki: Jo to je on. Leos si rikal, ze ho jeste proleti, nez ho proda. Ted pry pozmeni pouze text inzeratu na "Prodam model Storm v rozsypu"... :lol:

Já mám doma právě ASP-20ccm, ale jak víš dávám to k ledu a jdu do toho prcka. Třeba v Praze budou levnější nějaká malá serva. Ještě nevím GWS Naro či HS-55. :?
pepan65
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od pepan65 »

Hoki píše:
Čop píše:Z mé kariéry u skutečných letadel bych tedy zmínil podobné zranění (4 stehy na hlavě) o pitotku u L-39, nebo zlomený prst po skřípnutí do dveří Jak-40. Nejlepší ale byl výplach očí poté co mě kamarád vzal do ksichtu nemrznoucí kapalinou kterou jsme stříkali Tu-134... :D
No jo, Kbely furt musí být něco extra. Na L-39 dělám a jediný úraz byla popálená ruka o tu pitotku. :?

Jojo, na vojně jsem byl v Přerově u MIG-21F. No a při toulání se po stojánce jsem se jeb...ul ( praštil ) přesně doprostřed čela o odtokovou hranu miginy, která tam stála bez motoru, pěkně zvedlá. Rána jak z kanónu, šlic přes celý čelo, hvězdičky, pěkně jsem si ustlal na zadku. Večer při nástupu jsem sklidil opravdu, ale opravdu zasloužený obdiv.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od Hoki »

pepan65 píše:Jojo, na vojně jsem byl v Přerově u MIG-21F. No a při toulání se po stojánce jsem se jeb...ul ( praštil ) přesně doprostřed čela o odtokovou hranu miginy, která tam stála bez motoru, pěkně zvedlá. Rána jak z kanónu, šlic přes celý čelo, hvězdičky, pěkně jsem si ustlal na zadku. Večer při nástupu jsem sklidil opravdu, ale opravdu zasloužený obdiv.

Šikovnej kluk, to si dovedu představit. Já se na MIG-21 vyučil, tak vím co to má za žiletky. Ale pak jsem skončil na SU-25K a tam je výš i křídlo, natož VOP.
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#194 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Dneska se mi povedl parádní rozsyp křídla na Ultimatu 1000 od VA. Přemet na zádech, ale debil jsem neodhadl vzdálenost od země a chyběl mi metr... No smůla, spodní křídlo roztrhaný a to horní se dost domuchlalo. Ty zkřížěný dráty co dělaj výztuhy křídel jsem taky solidně ohnul... Hmm, když je někdo šikovnej. A zrovna kolem stálo hodně lidí, to prostě nasere. To jsem už silně uvažoval o tom, že bych konečně mohl vytrimovat směrovku a pořádně křidýlka.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Abu
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od Abu »

:D Tyhle Epp dvojplochy k takovymu blbnuti primo svadej. Ja dost podobne roznesl Sharka 1000, ve Vestci, pred zraky Vzduchoplavce, F104, MPX a dalsich, proste frajerinky, tlacenej premet nad zemi, no a tlacil jsme asi malo. Z Sharka byl jednoplosnik, vsechny vzpery vytrhany a motor i s prepazkou visel na dratech. Padlo na to pul lahvicky vterinaku, ale jeste ten den sel znova do vzduchu 8)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“