Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Zamčeno
Zpráva
Autor
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

#106 Příspěvek od DAF »

kope píše:Chlapi, poraďte neznalci - poprvé budu potahovat fólií (transparentní Oracover). Potahují se i místa, kde se bude později lepit? Jde mi konkrétně o VOP/SOP - potáhnu i střed VOP, kam přijde nalepit SOP nebo tam nechám proužek holé balsy? A pokud se to potahuje všude, tak čím se potom lepí? Čekal bych, že disperze nebo Kanagom na fólii moc držet nebude...

V zásadě máš dvě možnosti, pokud to dokážeš tak prefektně slícovat, že ti tam nevznikne mezera větší než nezbytně nutná, potáhni jen k hraně lepení, lepenou plochu nech volnou. Pokud si nejsi pevností držení meče, tedy žehličky tak jist, potáhni celé a styčnou plochu pak opatrně vyřízni. V každém případě závěr je ten, že na styčné ploše fólie být nemá.
to Abu, když se potahovalo papírem, tak jsem to také tak dělal. Při potahování fólií některé díly potáhnu ještě před konečným zalepením.
Hitec Aurora 9X
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od BOSS8 »

kope píše:Chlapi, poraďte neznalci - poprvé budu potahovat fólií (transparentní Oracover). Potahují se i místa, kde se bude později lepit? Jde mi konkrétně o VOP/SOP - potáhnu i střed VOP, kam přijde nalepit SOP nebo tam nechám proužek holé balsy? A pokud se to potahuje všude, tak čím se potom lepí? Čekal bych, že disperze nebo Kanagom na fólii moc držet nebude...

Já to většinou potáhnu všude (z jednoho kusu folie) , v místě lepení pak proříznu tvar sedla (spoje) a strhnu výřez folie , pak teprve lepím. Každopádně dřevo na dřevo.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
kope
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od kope »

BOSS8 píše:.. Každopádně dřevo na dřevo.

Dík, to je to, co jsem potřeboval vědět. Dělám nový model na VDC a chci využít VOP a SOP k natrénování práce s fólií před tím, než se pustím do něčeho složitějšího.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od Luzr »

BOSS8 píše:Dneska jsem pohovořil s Pepinem na téma "budoucnost " VDC . Ve finále jsme se shodli na tom že by se mělo povolit sklo a podobné matroše - obecně lamináty a kompozity - samozřejmě domácí samovýroby.

Což tedy znovu rozpoutat debatu o povolení těchto materiálů ?

Po delsim vahani hlasuji pro. Zaroven bych ale rad otevrel otazku zakazu kupovanych trupu.... IMO trup dela hodne a je to hodne prace a hodne prilezitosti na prozkoumavani slepych ulicek... :)

A kdyz uz jsme u toho, co takhle potazeni dyhou/balzou?

b): cena a dostupnost kompozitů je dnes už příznivější, než je tomu u papírových lepenek.

Akorat tohle me nejak nestymuje... Me na potazeni 2m kridla staci material za cca 40Kc. Fakt je to levnejsi? :)

BTW, kdyz tady tak pekne hazime pojmem kompozit, tak papir je taky kompozit... :)

Jinak co toho povoleni tyce a obav o jejich neporazitelnost, ja si spis myslim ze je to odrovna na pristi dva roky, nez se to poradne nauci vakuovat :) A pak to taky dovijaka vyhoda nebude. IMO ten zasadni skok je mezi metodou ohnuty depron a potazeny vyrez; jak je to potazene uz je mene vyznamny rozdil. Co me se tyce, zustavam u papiru....

BTW, nevim jestli si to vzpominate, ale kdyz Pepin soutezil naposledy se svym "polokompozitem", tak skoncil na stupnich porazenych. Takze zadny strach :)
kope
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od kope »

A kdy dáme další kolo - ať už s kompozitama nebo bez ;-)?
DAF
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od DAF »

Stejná otázka jako kope - kdy?, jen s poznámkou prosím ne nejbližší dva víkedny. Ruplo mi v zádech a jsem budování kapitalismu neschopen a tudíž bych se nemohl dostavit ani jako divák.
P.S. Pro rozšíření technologických obzorů by umožnění jiných technologií než jen papír, nejspíš nebylo na závadu. Stejně poměrně velkou část úspěchu tvoří letecké umění a technologie to jen posunuje blíž.
Hitec Aurora 9X
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od BOSS8 »

Termín nevím , aktuálně se mi taky nehodí nastávající dva víkendy. Pak to snad klapne.

Kompozit - taky v tom zatím nevidím žádnou výraznou výhodu pro lepší umístění (obvzlášť při zpracování " na koleni") . Dobrý papírák taky umí hodně dobře zalítat , stejně tak holý Depron . V laminátu vidím spíše možnost vyřádit se v nové technologii - experimentovat - ověřovat myšlenky a o to tu jde.

PS : Taky nebudu úplně hned matlat laminátový křídlo ( myšlenka musí uzrát :wink: ) , ale až doslouží to papírový , už se mi nechce dělat ho znovu , chci zas vyzkoušet něco nového. :roll:
pepin

#113 Příspěvek od pepin »

s tou výkoností laminátového křídla je to jak píše Luzr,laminát není zárukou vítězství,ale ta technologie umožní postavit křidélkoklapkové křídlo,které bude mít šanci uspěšně se zučastnit vdc i vedle klasických ušáku,což je podle mého mimosoutěžně použitelnější model.

specielně trupy--teda gondoly nejsou vubec žádný problém,to musí jít odvakuovat z polovin do negativní formy,jen je to na jednu gondolku příliš mnoho zbytečné aktivity na výrobu formy.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od Genagen »

1) a neudelame to uplne volne? podminka jenom vlastni kridlo? Ja mam zase dalsi konstrukcni napad, ktery bych pres zimu rad zkusil (jde o potazeni soecialnim nemodelarskym heblem)

2) o nasledujicim vikendu jedu na watt fest, takze nemuzu.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Abu »

No pokud se povoli sklo, uhlik, kevlar, pryskyrice atd, tak pak uz asi nema smysl vubec nejak omezovat material kridla... ale pak uz to zase nebude depron-cup, kdyz tam prijde nekdo s balzou+folii... ?

Gen. - Jedes na WattFest do Plzne ? Uvazuju ze bych mozna jel taky (dle pocasi), nepojedem spolecne jednim autem ?? (detaily kdyztak prosim pres SZ, at to tady neznecistujeme).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od Genagen »

Abu píše:No pokud se povoli sklo, uhlik, kevlar, pryskyrice atd, tak pak uz asi nema smysl vubec nejak omezovat material kridla... ale pak uz to zase nebude depron-cup, kdyz tam prijde nekdo s balzou+folii... ?

jadro bude depron.

Abu píše:Gen. - Jedes na WattFest do Plzne ? Uvazuju ze bych mozna jel taky (dle pocasi), nepojedem spolecne jednim autem ?? (detaily kdyztak prosim pres SZ, at to tady neznecistujeme).

jj. Akorat trvam na tom, ze se pojede mym :-)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od DAF »

Tak aspoň to jádro by snad mělo i do budoucna zůstat "bublinkové". Vždyť na to jde jako povrchovka použít jak papír, tak i sklo. Jak jsem viděl, při vyztužení uhlíkem (což jako nosník nebylo nikdy zakázané) to bude mít také patřičnou pevnost a životnost.
Takže tímto otevřeme debatu o pravidlech pro r. 2013? Do konce roku dolítáme jak to je, plus pokud někdo stihne nový model. Stejně kolik stihnem ještě kol? 2 - 3? Víc asi ne. Pak už to spíš bude na pouštění draků, než těch lehkých poletuch :lol: .

Začíná se mi to termínově nějak kupit, tenhle a příští víkend nejspíš záda nedovolí a na 22.9. jsem zván k účasti na jiné modelářské akci (ale to bude na jeden den). A to budu muset určitě stíhnout vyřídit i nějaké věci doma.
Hitec Aurora 9X
kope
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od kope »

Co se týká zářijových termínů - já zatím mohu každý víkend, s vyjímkou neděle 30.9. - to jsou v Roudnici závody RCEN, kam bych chtěl jet. Jen musím počítat, že 8.,9.,22. a 23. by to bylo s malými divačkami...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od DAF »

Že by všichni byli ještě na dovolených?
Hitec Aurora 9X
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od BOSS8 »

DAF píše:Že by všichni byli ještě na dovolených?

Pepin hobluje fošny na podzimní aerovleky :wink: . Hawk dělá zagorku :wink: . O ostatních nevím.
Zamčeno

Zpět na „Minulé“