\Ty plastové rámy jsou docela hezké a velmi pevné, ale podle mne moc těžké.Já jsem se ve snaze o nízkou hmotnost prozatím dopracoval k takovéto konstrukci :
http://troll427.rajce.idnes.cz/FPV_Quad/ Desky jsou z balsy 2.5 mm potažené skelnou tkaninou. Je to super lehké, výborně to pohlcuje vibrace a velmi snadno se s tím pracuje. Výborne se to lepí pokud je to třeba. Cena je ve srovnání ze sklotextitem zanedbatelná. Pevnost samozřejmě výrazně nižší jako sklotextit, ale protože je to prostorová sešroubovaná konstrukce, výsledek je velmi pevný . Elektroniku chrání to horní žluté patro , ze stejného materiálu.Dalším kladem je, že to zvyšuje celkovou tuhost konstrukce. Tady to ale má ještě prostor ke zlepšení, už to mám vymyšleno lépe

. Všechno je to sešroubováno přes plastové distanční sloupky, je to lehké, pevné a dobře se s tím dělá. Ramena jsou z ocasních trubek na HK450, lehoučké a tuhé . Výhoda je, že jsou kulaté což zlepšuje aerodynamiku a snižuje vibrace které způsobuje proud vzduchu od vrtulí když naráží na ramena. Ty trubky mají průměr 12 mm. Dráty používám opravdu tenké, úspora hmotnosti je výrazná. Propojovací desku nepoužívám, teda vlasně ano , ale je to minimalistická varianta velká právě tak, aby na ni vešli pouze vodiče. Má rozměr asi tak 6x20mm. A je tam jenom proto, že je to ještě neukončená konstrukce, občas tam něco přidám ( co je třeba napájet) a je opruz rozebírat vrabčí hnízdo z vodičů. Jsem holt líný člověk.

.Podvozek nemám, jsou tam jenom gumové špalky o výšce cca 8 mm. Šrouby používám M2, na copteru je jich obvykle docela dost a rozdíl v hmotnosti ( bohužel i v ceně

) je značný. Pevnostně ty dvojky bohatě stačí. Regly dávám obvykle 10-12A, ne větší. Nejsou třeba. Opět se ušetří nějaký ten gram. Motory taky netřeba moc velké, tady jsou použity 50g motory a výkonu je přebytek, létá to jako střela. Teda když je třeba. Ramena nejsou ve stejném úhlu, ve vzduchu je pak daleko lépe vidět kde je předek ( pomáhá i ten ocásek) a když dám velké vrtule, nemám je v obrazu kamery. Sanžím se coptery dělat malé, kratší ramena jsou lehčí. Tohle je ale dost ošemetná záležitost, malý copter má horší stabilitu, takže se to snažím dohnat jinde. Tohle vzdušné plavidlo konkrétně není moc velké, ale létá to super. Kameru mám Horyzon HD2, je o polovinu lehčí než GoPro a AV výstup používám i pro FPV takže mi odpadne jedna kamera. Opět ušetrená hmotnost. Anténa vysílače FPV není ta kravsky těžká originální, ale čtvrťvlnka, ušetřeno dalších cca 20g . No a ve výsledku když tam dám tu těžší baterku 3s3000 tak po 10 min letu dobíjím cca 1300-1400 mAh.

.Teoreticky by to letělo i 20 min. ale já mám po 10 min FPV dost , delší lety s copterem pro mne zatím nemají smysl. Taky 10 min letu znamená cca 1Gb záznamu na kameře. A kdo by to všechno skladoval a stříhal.