Letadlo na pohodové létání i akrobacii

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
kroxigor

Re: Letadlo na pohodové létání i akrobacii

#31 Příspěvek od kroxigor »

Jardátor píše:Já si ji pořídil,když jsem shlédnul tvoje videa,i všechny ty úpravy,které popisuješ,jsem udělal,jen servo na křidélka jsem nechal jedno.Bylo to pro mě jako začátečníka super éro,nějaké základy lítání mě snad naučila,už jsem s ní začínal asi moc blbnout,a křídlo to navydrželo.Je to éro pro hodně zábavy za málo peněz. :)

Případně kdybys chtěl fakt něco na "bejkárny" tak běžně lítám na stejné 2s baterky Toro900. To se dá hodit opravdu všude a přistát se dá i do ruky.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b1yH2O_1KWc[/youtube]
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
miťo

#32 Příspěvek od miťo »

Souhlas, Toro je dobrá volba na bejkárny i pohodové polétání. Taky ho provozuju s dvojčlánkem, brácha má tříčlánky a je to ještě větší pila.
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
zero_ozero

#33 Příspěvek od zero_ozero »

Toro je nudný! Do větru možná, ale na normální lítaní? Však nic neumí, naučíš se ho hned a pak už nevymyslíš nic novýho. S 2s je to nuda. S 3s to už ujde, takže se situace změnií z nudnýho letadla na rychlý nudný letadlo.
To je ale pouze můj názor
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
miťo

#34 Příspěvek od miťo »

Pokud mohu srovnat Toro a Spitfire Baby Warbird, nuda to se Spitem nebyla, spíš adrenalin a napnutý nervy. Když jsem lítal s kamerkou, neustále mě pronásledovala obava, že někam spadnu na střechu či do zahrady nebo do vody. Teď jsem pořídil Toro 900 a nemohu si ho vynachválit. Hlavně doba letu se při použití stejných aku takřka zdvojnásobila, protože Spita bylo nutno držet stále pod plynem. Toro dokáže být hodné i vycenit zuby. Navíc tlačná vrtule se pro natáčení za letu hodí více. Ale je možné, jak píšeš, že bezpečná letadla jsou nudná. Pro mě ale ne. :wink:

http://youtu.be/LuiQSOTFx00
Hunger

#35 Příspěvek od Hunger »

Ja ti dám nudný 2 týdny litam se swiftem ii což je defakto toro styl start otocka přistání do ruky. Večer pak plachtim hodinu s ptáky mám tam 2.2Ah. Hodis to všude a delej s tím vykrut 3 metry nad zemí bez smerovky to je teprve adrenalin :D
"Šmirgl to jistí!"
zero_ozero

#36 Příspěvek od zero_ozero »

Né to je každýho věc. Mě Toro bavilo, ale jen chvilku. Nyní ho mám jako zálohu, protože lítá vždy a všude a hlavně za jakého počasí. To je fakt výhoda.
Lítal jsem s nim dost intenzivně a je už omlácený až děs.

Lítal jsem s nim opravdu na "krev", bavil jsem se tim, že jsem lital mezi jabloněma nebo škrtal o plevel co rostl z pole ( občas se to nepovede, takže i proto je tak omlácený)

Je to DOBRÝ letadlo, ale omrzí.
Ale jak říkám, omrzelo mě, neznamená, že omrzí každého.
Hunger

#37 Příspěvek od Hunger »

Tak to máš naprostou pravdu.
"Šmirgl to jistí!"
marman
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od marman »

Já na právě takovéhle polítání mám Gemini od Multiplexu. Dá se s ním jen tak pohodově brouzdat oblohou a relaxovat pohledem na šourající se hornoplošník nebo podle nálady akrobatit, co hrdlo ráčí (spíš na co ruce stačí :D ) Ve správném seřízení je striktně neutrální, takže bych ho nenechal "volňáskovat" jako když vytrimuju do kruhu nějakého hornoplocha se vzepětím, ale to je tak jediná "nevýhoda", která je bohatě vyvážená "lomcovacími" možnostmi :)

Dal jsem mu větší kola, aby se líp vzlítalo/přistávalo na trávě, uvažuju z něj udělat "Fun-Gemini" s balony po vzoru Fun-Cuba, přece jenom se mi ještě občas převrhne na čumák, když zakopne o větší drn... Na zimu mám nachystané lyže, loni nějak nevyšla kombinace počasí a čas, myslím, že to bude paráda.

Otázkou je, jaký pohon na 2S by byl vhodný, aby to bylo dost živé. Já lítám nějakého Axíka (můžu se podívat během víkendu na typ) a 3S LiPo, se kterými můžu "kolmo vzhůru do nevidím", takže určitě by se dalo z výkonu slevit...
A když řekla: "Dáme si bublinky?", vzal jsem Merlina a šel si zalítat.
Prý nemyslím na budoucnost, tak přístě polítám radši s Future...
Broty
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Broty »

Zdar Jordátore,
s tou Bellancou od Hackera se mi stalo úplně to samý co tobě.
Dneska bych ta zaměnil ty smrkový lišty za uhlíky a byl by pokoj.Jinak to lítalo na 2S fakt pěkně.
Rampa McKvák

#40 Příspěvek od Rampa McKvák »

Mám 14 dní Toro s tříčlánky a lítá parádně, rychle stoupá kolmo k nebi, přemety na velké výchylky dělá na skoro na fleku. Mám ještě EPP akrobata, ale ten už chce alespoň trochu rozumnou přistávací dráhu. Toro se vejde na sedačky a hodím ho kdekoli, to byl hlavní účel koupě :)

Zítra ho chci začít chytat do ruky tak snad se to obejde bez úrazu ( žádný dvojsmysl ) :D
zero_ozero

#41 Příspěvek od zero_ozero »

Rampa McKvák píše:....
Zítra ho chci začít chytat do ruky tak snad se to obejde bez úrazu ( žádný dvojsmysl ) :D

:-D bacha, ať se nezraníš... :-D
Rampa McKvák

#42 Příspěvek od Rampa McKvák »

Pokud bude stáhlý plyn tak by to mělo být ok, minule jsem rychlost neodhadl a posadil ho krásně na větev 2m nade mnou namísto do ruky :)
Hunger

#43 Příspěvek od Hunger »

Já si dal tahle do držky, ale chytil :D Bohužel Swifta mi teď rozsekal táta a to tak že dost celej vteřiňák mě stál a je mu to málo :D. Ale zejtra letí.
"Šmirgl to jistí!"
Rampa McKvák

#44 Příspěvek od Rampa McKvák »

Tak fajn, už jsem asi třikrát Toro chytil do ruky :) Je to v poho, jen dobře odhadnout rychlost ( tu jsem neodhadl při vylétávání z ploché vývrtky s akrobatem > pád > regl na škvarek :D vše ale půjde opravit, jediná památka snad bude zevnitř očouzený trup skautíka )
miťo

#45 Příspěvek od miťo »

Nějaké chytání Tora do ruky je tady:
http://youtu.be/E8EUQXwbXgk
Jinak jsem si objednal ještě "holaté" Toro 600, Eltrinexe unese taky a do města mezi domy nebude budit tolik pozornosti 8)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“