Bezpádlo BeastX Microbeast
- DaveLister
Re: Bezpádlo BeastX Microbeast
Co takhle zkusit jinou podlozku pod gyro?
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
Tak me MB postavil před dobrý problém - začalo mě u Trex600N zamrzat jedno servo cykliky. Letos jsem pořídil nová serva JR 8915. Důvodem byl pád po zničení stejně umístěného serva (Align DS 610 - znalo jen dvě polohy - max výchylky na obě strany a skokově mezi nimi přecházelo, v provozu cca 50 hodin) Servo má pár hodin letu, kabely vypadají dobře, spíš mě to připadá že k závadě dojde když se dotýkám konektorů k MB. Problém je že k závadě dochází nepravidelně a nedá se říct kde je chyba. Další na co si vzpomínám je, že jsem si po aktualizaci FW na poslední verzi všimnul, že se po odklikání nastavovacího menu pomalu pohybovaly serva cykliky. Po restartu bylo vše ok, nebyly problémy a až teď po cca 8 nalétaných hodinách zamrzá servo. Docela to podlamuje mou důvěru v microbeast.
TREX 600N HC3SX, Sniper II HC3SX, TREX 450SE, Futaba T10 CG a nějaké to letadlo
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Neni po rane? V beastu jsou konektory na malem tistaku pripajenem kolmo k hlavni desce, tyhle spoje maji tendenci pri narazu prdnout.. stalo by to za revizi a pripadne propajeni.
OK2WY
Je po ráně, rozebral jsem ho, vypadá uvnitř dobře, prasklinky nejsou patrné ale tento měsíc mě už podruhé dostala pověstná německá preciznost ...
odpor NA STOJÁKA 
TREX 600N HC3SX, Sniper II HC3SX, TREX 450SE, Futaba T10 CG a nějaké to letadlo
Ahoj
Stále se mi nedaří vyladit ocas. Občas totiž začne rychle kmitat s malýma amplitudama. Nemáte nějaký nápad čím by to mohlo být?
Stále se mi nedaří vyladit ocas. Občas totiž začne rychle kmitat s malýma amplitudama. Nemáte nějaký nápad čím by to mohlo být?
horpak píše:Ahoj
jo, tak tohle mě ta malá mrcha (T-250, Savox SH 0262, Dx6i, MB v3.0) dělá taky. Především při rychlém letu v pravé zatáčce
při natočení ocasu bokem k větru. Taky se mi občas (zpravidla při plný baterce) ocas rozkmitá když zarvu naplno za kolektiv Dvakrát jsem na to spadl. Odstranit se mi to úplně nepodařilo, ale omezil jsem to:
- uvolněním kloubů táhla na vrtulky - musí chodit v kloubech volně - ale nesmí vaklat
- namazáním táhla v tom plastovém vedení táhla
snížení zisku gyra bylo na nic, protože pak ten ocas na můj vkus hodně plaval.
zisk vrtulky (D v parametr menu) mám na minimum takže tam už nemám kam
Už na to nepadám a když se to stane tak se to tak nějak uklidní, a protože už mě nic nenapadá, tak to zatím neřeším.
Kdyby měl ale někdo nějaký nápad, tak by mě to taky potěšilo............
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
............
Naposledy upravil(a) OPR dne pát 24.08.2012 8:19, celkem upraveno 1 x.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Spravne nastaveni vrtulky je vec tri hodnot. Zisk ve vysilaci, parametr D a pot3.
Zisk pri spravne delce paky na servu mi vdycky vychazel mezi 20-30% (Futabich). Parametr D na hodnote nekde uprostred a pot3 okolo 10hod. Je zapotrebi najit ten spravny pomer mezi temito hodnotami. Pohrat si s tim. Posunuti jedne hodnoty do maxima nebo minima je vzdycky spatne.
Zisk pri spravne delce paky na servu mi vdycky vychazel mezi 20-30% (Futabich). Parametr D na hodnote nekde uprostred a pot3 okolo 10hod. Je zapotrebi najit ten spravny pomer mezi temito hodnotami. Pohrat si s tim. Posunuti jedne hodnoty do maxima nebo minima je vzdycky spatne.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
U trex 250 je problem v tom, ze ma vysoky mechanicky zisk. To co zpusobuje rozkmitani je vysoky zisk integracni slozky v regulaci - tu nastavuje parametr D, bohuzel jak jsi uz psal, nizsi uz nastavit nejde, takze je nutne pomoct tomu mechanicky a to tak, ze das kulovy cep na pace serva vrtulky co nejblize stredu to jde. Pokud uz mas, tak zkus najit jinou paku, kde to bude jeste bliz. Pak znova nastavit limity a prip. zisk. Parametr D nechat na nejnizsi hodnote. Pokud by se nepovedla najit paka, pak by mohlo pomoct presnejsi servo, ktere pri stejnem impulzu melo mensi vychylku. To vse za predpokladu, ze jinak chodi mechanika jak ma.
Spirit System
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
T250 jsem nikdy nemel v ruce, tak nevim. Stejna vec se ale dela i na T450Pro. Tam se dava paka na servu na 8-10mm.
no to mám, parametr d jsem nastavil na druhou nejmenší hodnotu a je to o něco lepší ale občes se to kmitání ještě objeví, je to takový rychlí kmitání s amplitudou cca 5cm...
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Tak zkus D jeste o stupen pridat, lehce ubrat na pot3 a pak pokud bude potreba doladit zisk.
Lehce točí po směru hodinových ručiček
Po pádu do kukuřice a výměně všeho co sem myslel že je špatně letí stabilně, ani se ve vzduchu nehne, jen
se velmi pomalu točí po směru hodinových ručiček. cca 8 vteřin otočka kolem své osy.
Dík za tipy co je ještě špatně.
Trex 450 pro, microbeast. DX6i m2
se velmi pomalu točí po směru hodinových ručiček. cca 8 vteřin otočka kolem své osy.
Dík za tipy co je ještě špatně.
Trex 450 pro, microbeast. DX6i m2
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
To muze byt nekolik veci.
1. mas dorazenou trubku az na doraz do ramu ? Urcite ?
2. mas Beast v HL modu ?
3. urcite nemas zadny trim nebo subtrim ve vysilaci na kanalu vrtulky ?
3. zkus doladit delkou tahla ofset tak, aby v normal modu ve visu heli nikam neutikala a pak to zkus znova v HL.
1. mas dorazenou trubku az na doraz do ramu ? Urcite ?
2. mas Beast v HL modu ?
3. urcite nemas zadny trim nebo subtrim ve vysilaci na kanalu vrtulky ?
3. zkus doladit delkou tahla ofset tak, aby v normal modu ve visu heli nikam neutikala a pak to zkus znova v HL.
Ahoj
Furt se snažím sladit ten ocas, tak jsem už přehodil na t-rexovi 450pro gripy jak je razeno, v normal modu nastavil vrtulku tak aby neutíkala, a tedkom mám ještě dotaz ohledně nastavení k tomu rychlímu kmitání vrtulky. Když zvýším zisk na vysílačce (samozřejmě do určitých mezí abych neměl přegyrováno) tak se to rychlí kmitání jak je popsáno výš zlepší nebo zhorší ? Respektive abych se toho kmitání zbavil, musím jít v zisku vrtulky na vysílačce co nejníže nebo co nejvýše?
Furt se snažím sladit ten ocas, tak jsem už přehodil na t-rexovi 450pro gripy jak je razeno, v normal modu nastavil vrtulku tak aby neutíkala, a tedkom mám ještě dotaz ohledně nastavení k tomu rychlímu kmitání vrtulky. Když zvýším zisk na vysílačce (samozřejmě do určitých mezí abych neměl přegyrováno) tak se to rychlí kmitání jak je popsáno výš zlepší nebo zhorší ? Respektive abych se toho kmitání zbavil, musím jít v zisku vrtulky na vysílačce co nejníže nebo co nejvýše?