Odporová pila

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
lubo1
Kontaktovat uživatele:

Re: Odporová pila

#166 Příspěvek od lubo1 »

mirdab píše:To: jyrry
pěkné video, dík, také přemýšlím si něco takového vyrobit. Tu synchronizaci pohybu drátu při různých délkách řezu by šlo zařídit asi takhle : (není to z mé hlavy) :)

Nazdar chlapi. Nieje tu niekto, kto by mi mohol zhotoviť tie kladky aj s držiakmi a držiak ramena na túto rezačku?
Ja nemám žiadne strojné vybavenie a špihlať to ručne .......
samozrejme za úplatu......

Vďaka Ľubo
Přílohy
machinetrapeze.gif
machinetrapeze.gif (6.16 KiB) Zobrazeno 1556 x
http://lubo111.rajce.idnes.cz
b3hcz

#167 Příspěvek od b3hcz »

Byt tebou tak se na to vyprdnu a vyrobim si jen tu odporovou pilu. Ja sam jsem nad timto take dumal,ale myslim, ze se to nevyplati. Jednodussi je postavit si odporovou pilu a rezat to s někým i kdyz ani to nekdy neni potreba napr. ja si křídla rezu uplne sam a v pohode, ale jsou to jen pul metrove bloky. Hlavne co to chce je cvik ;)
Frsky X9 Lite S
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od lubo1 »

b3hcz píše:Byt tebou tak se na to vyprdnu a vyrobim si jen tu odporovou pilu. Ja sam jsem nad timto take dumal,ale myslim, ze se to nevyplati. Jednodussi je postavit si odporovou pilu a rezat to s někým i kdyz ani to nekdy neni potreba napr. ja si křídla rezu uplne sam a v pohode, ale jsou to jen pul metrove bloky. Hlavne co to chce je cvik ;)

Pilu mám ..... rezať režem, ale urezať sám ručo dve rovnaké lichobežníkové krídla je problém..... Ak je zúženie dostatočné - režem s pomocným ramenom na otočnom čape. Ak je zúženie malé - je to problém.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
b3hcz

#169 Příspěvek od b3hcz »

No a jak velke kridlo rezes? Ono se to nekdy delat tak, ze se polovina kridla udela treba na 2 i 3 kusy postupne a pak se slepi. predpokladam, ze to pak bude chtit polaminovat. Jak rikam, nevim jak dlouhe rezes ty kridla, ale ja take rezu lichobeznihova kridla a rezu to uplne sam (2x 50 cm), kazdou polovinu v kuse. V korenu ma kridlo 140 mm a na konci 100 mm a to ma jeste sipovitost (profil AG03). Osobne v tom nevidim problem.
Jiz delsi dobu mam ale v planu udelat jednoduchou rezacku, ktera by byla rizena MCU. Zatim jsem nemel cas a hlavne jsem se sam presvedcil, ze lichobeznikova kridla lze rezat rucne, tak proto jeste neni hotova ;) Ale chtel jsem ji udelat prave ze stejneho duvodu jako si chces ty udelat tu kladkovou.
Frsky X9 Lite S
paplik

#170 Příspěvek od paplik »

vysoustružit ze dřeva No problem, ale myslým že lepší by to bylo z nějakého plastu a já má navíc jen soustruh na dřevo, tak moje vytvory ze soustruhu nejsou moc přesné :)
Pista.Wassermann

#171 Příspěvek od Pista.Wassermann »

Dobrý den, zamýšlím se nad koupí tohoto zdroje :
http://www.ebay.com/itm/24V-15A-360W-DC-Regulated-Switching-Power-Supply-CNC-/140602413961?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D1745882609122998788%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D2%26

Je možné jej použít také pro řezání ? Například s použitím stmívače nebo jiné regulace / popřípadě jaké/? Děkuji
Kniply v rukou, éro nad hlavou!!!
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od jyrry »

Tohle se muze regulovat jen na vystupu, staci jednoduche PWM s 555-kou nebo operakem - neco jako http://www.stavebnice.postreh.com/select.php?link=PT016 apod.
Otazka ovsem je jak si ten spinany zdroj necha libit tu spinanou zatez...
jyrry.webnode.cz
Pista.Wassermann

#173 Příspěvek od Pista.Wassermann »

Takže v tom lepším případě již nebudu muset shánět trafo, a v tom horším mi zdroj vypne pojistka....nebo se mýlím a než zkoušet použít spínaný zdroj měl bych sáhnout raději po trafu?
Kniply v rukou, éro nad hlavou!!!
walter2

#174 Příspěvek od walter2 »

Neví, jestlo to tu už nebylo, ale videoukázka využití mechanismu pro lichoběžnéková křídla, které je uvedeno o pár příspěvků výše schématicky, je tady.... Kouká se na to pěkně.

http://www.youtube.com/watch?v=9FUT-yPL ... r_embedded
okno
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od okno »

Jen davam informaci ze kombinace Pczdroj - 12V -> 20A ESC z HK + servoregulator -> 20A tavna pojistka - > rezaci drat prozatim funguje super.

Nemohu si stezovat a skoro zadarmo :-)
Murmandam

#176 Příspěvek od Murmandam »

V jachtarskym shopu urcite nejaky vhodny kladky najdes :-)
qq
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od qq »

okno píše:Jen davam informaci ze kombinace Pczdroj - 12V -> 20A ESC z HK + servoregulator -> 20A tavna pojistka - > rezaci drat prozatim funguje super.

Nemohu si stezovat a skoro zadarmo :-)
Zvládá ten HK stejnosměrný reglulátor 12V bez problému? Je tam psáno 2-3s LiPo, takže by měl, ale dejme tomu 15 minut to do něj prát hlava nehlava, nejsou s ním problémy? Díky.
okno
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od okno »

naplno jsem servotester zatim nedaval protoze mi drive zacne svitit 60cm drat

Muzu vecer vyzkouset ho dat naplno s delsim dratem (stejne budu rezat kridla)
kope
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od kope »

Rozhodl jsem se, že si udělám rámovou odporovou pilu. Než se do toho pustím, tak se chci zeptat těch co mají zkušenosti-jaký rozměr (délka drátu) je ještě schůdný pro řezání v jednom člověku, bez pomocníka? Cca metr by šlo?
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Odpovědět

Zpět na „Dílna“