Popovídaní v upoutancích

Krása letu v kruhu či na polokouli má něco do sebe. jak spalováky, tak elektro. Od cvičných modeů přes UŠ až po F2B. Samozřejmě včetně maket.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Popovídaní v upoutancích

#196 Příspěvek od jyrry »

MaPaCZE píše:
jyrry píše:Tak 2ks YEP 80A jsou doma, kdyby je nekdo chtel prubnout, muzu zatim zapujcit. Karta dorazi brzy, doufam.

... Měl by ses zamyslet nad vlastním výrobním programem.....

filialky jsou dane, potencialni vyrobce zatim shani a zjistuje....
Nejsem firma, abych mel vyrobni program, nejsem charita abych v tom skladoval penize. Chci poridit a nemam na nove radio a to si chci koupit ted, ne za pul roku (mozna). Jsem zlej.
jyrry.webnode.cz
dtoman

#197 Příspěvek od dtoman »

jyrry píše:Nejsem firma, abych mel vyrobni program, nejsem charita abych v tom skladoval penize. Chci poridit a nemam na nove radio a to si chci koupit ted, ne za pul roku (mozna). Jsem zlej.

no kdyby me nekdo ujistil o tom, ze ty penize nehazu oknem, tak me by zas tak nevadilo nejakemu sikovnemu znamemu poskytnout bezurocnou pujcku. Resp zastit nakup matrose apod. Pokud by to pomohlo sireni GBcek...
D. Toman
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od jyrry »

Kdyz on je problem i s tim Depronem, nejen v ulozenych investicich. Kolega co by to treba i frezoval, byl v jednom modelarskem kramu, otevreli mu krabici a ejhle, neni to tloustka 3mm ale opet 2-2.5 ... :-(
Objednat si to ze Saarporu je naprd, sice levnejsi (ta bedna cca 3500) ale je to dostpravdepodobne, ze to bude taky na nic a reklamovat izolacni material moc dobre nejde. Tudiz jistota by byla obchazet s posuvkou modelarske kramy, pokusit se koupit predrazeny Depron a premluvit prodavace aby dotycneho nechal vybrat pouzitelne desky (tloustka a bez kazu) a na krame nechat ty slabsi... Kdo do toho pujde ?

Dalsi vec je ze jsem to pokaknul uz na zacatku, kdy jsem nasadil nizkou cenu a za tu to dneska uz nikdo nechce udelat. Dost zalezi na potisku - bud bude potisk vyblity, nehezky a relativne levny, nebo krasny, syty, ale 3x drazsi. Prvni serie byla potistena krasne a za cenu umernou tomu, ze jsem v tiskarne nechtel pokladni doklad... Cenu druhe serie jsem dal umernou vyblitosti potisku, aby se to vubec prodalo.
Do toho taky nikdo nepujde.

Pak je tu fakt, ze mam frezku 3 roky a pro mne z ni vypadlo pomerne malo veci; to je casovy faktor, ktery by se mohl pokusit napravit bud alternativni vyrobce a/nebo lakave drasticke zvyseni ceny, aby mne to premluvilo... Ale to by nesmely byt problemy ad vyse ...
jyrry.webnode.cz
jakvok
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od jakvok »

jyrry píše:nemam na nove radio

Lanka jsou levnější :D
Akorát bejvá kolikrát těžký sehnat ty správný.
http://jakvok.rajce.idnes.cz/
Axell
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od Axell »

ahoj kolegové.
S upoutancema jsem kdysi začínal a rád se k nim vracím. Má to své kouzlo. Vzpomínám na svůj první model placateho mustangu, který jsem dostal, poté rondo na dvojku detonák. Pak už jen akrobatické s kridelky a ovladanym plynem. prostě nekonečná zábava.
kamilmeisl

#201 Příspěvek od kamilmeisl »

Záleží kam míří tvůj konkrétní cílový zájem. Jestli si chceš jen tak rekreačně zaletět dokola (třeba i v hale), nebo se věnovat nějaké konkrétní soutěžní kategorii.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od jyrry »

Dobrý den.
Jaká je prosím tolerance tloušťky depronu 3mm? Potřebuji min. 2,9mm.

Dobrý den
Taková informace bohužel není dostupná.
Depron na skladě je označen jako 3mm a má tloušťku 3mm.
S pozdravem

Dobrý den,
bohužel jsem se setkal s několika balíky Extruporu od firmy Saarpor které byly označené také 3mm a měly 2-2,5mm - proto se ptám, když koupím váš Depron 3mm zda mně nepotká to samé.
Udaná tolerance by být měla - pro případnou reklamaci při nedodržení tloušťky. U izolace to chápu a reklamovat to jde těžko ale u materiálu pro konstrukci modelů je to poměrně zásadní.

Dobrý den
Nejlepší bude, když si v obchodě vyberete, co Vám vyhovuje. Bohužel nikdo na světě nebude vyrábět takový materiál pro modeláře.
S pozdravem
jyrry.webnode.cz
MaPaCZE

#203 Příspěvek od MaPaCZE »

jyrry píše:Depron na skladě je označen jako 3mm a má tloušťku 3mm.
No vidíš, nebylo co řešit. Pokud to tak nebude, bude to klamání spotřebitele. Jenže ty jim přímo podbízíš způsob, jak se z toho vykroutit. Tos pos..., Kosťo.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od jyrry »

Neposral, jen varoval. :-) Krome toho by asi pak chteli neco resit a vystourali by od vyrobce toleranci, nic se nevyrabi bez toleranci...
Treba u Houšky cerstve otevreny balik oznaceny 3mm mel 2-2,5mm... Tedy cela varka ze Saarporu, mam signaly ze to neni jen lokalni vyjimka... Taky proto se kroutim. Chtel bych videt obchodnika, kteremu preberu krabici, zaplatim jen ty spravne a necham mu tam ty blbe. Sice v cene rezervu maji, dost slusnou, ale asi by mne z kramu vypakoval nehlede na to ze cena Depronu z kramu je 160-180% ceny co jsem bral = zvyseni ceny; cestovani po vlastech ceskych za Depronem "really 3mm" taky stoji benzin = zvyseni ceny...
Kdyz mi nekdo doda balik Depronu 3mm, vyfrezuju mu to. Do toho investuju jen svuj cas, to mne primo nic nestoji.
jyrry.webnode.cz
tomashr

#205 Příspěvek od tomashr »

Když objednáš přes eshop jako fyzická osoba, tak to prostě vrátíš bez udání důvodu do 14ti dnů...

Jinak k tomu Kostkovi - já tedy jeho reakci moc nechápu, pokud to má opravdu skladem, tak je snad banalita aby si pár kousků změřili...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od jyrry »

Neni to Kostka.
Tato informace je pro zasvecene, oni vi.
jyrry.webnode.cz
tomashr

#207 Příspěvek od tomashr »

Na okraj řečeno, že je aktuálně Climapor o milimetr (tedy celou třetinu) tenčí mi přijde jako docela "zajímavá" informace i při použití na izolace. Pokud by se třeba lepil na zeď a pak tapetoval, tak tedy spolehlivě poznám, když jedna deska bude mít 3mm a druhá 2mm :? Prostě se už nedá věřit ničemu :cry:
MaPaCZE

#209 Příspěvek od MaPaCZE »

Kompletní výsledky letošních reprte družstev:
http://www.svazmodelaru.cz/odbornosti/k ... /Repre.php
dtoman

#210 Příspěvek od dtoman »

MaPaCZE píše:Kompletní výsledky letošních reprte družstev:
http://www.svazmodelaru.cz/odbornosti/k ... /Repre.php

chyba - Pazardzik bylo MS ne ME ...
D. Toman