DX6i
Re: Spektrum DX6i
Jezismarjaaaa. Diky za odpoved. Toto melo prijit do jineho vlakna. chtel jsem pomoct nabindovat blada. Sparovat vysilac s klasickym prijimacem samozrejme zvladam. Omlouvam se 
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
Spektrum DX6i - Phoenix 4
zdravím,
nevím jestli se to tu již řešilo, jestli ano tak se omlouvám
chtěl bych se zeptat, zda je možné na dx6i napípat nějaký mix, který umožní v simulátoru ovládat 2 přepínače
například pro klapky a kolečka, našel sem tu spoustu vláken, kde sem se dočet o tom zda to jde u reálného letadla a byly tam problémy s dvěma servy na křidélka a podobně, ale na simulátoru by to možná nějak šlo
děkuji za případnou odpověď
nevím jestli se to tu již řešilo, jestli ano tak se omlouvám
chtěl bych se zeptat, zda je možné na dx6i napípat nějaký mix, který umožní v simulátoru ovládat 2 přepínače
například pro klapky a kolečka, našel sem tu spoustu vláken, kde sem se dočet o tom zda to jde u reálného letadla a byly tam problémy s dvěma servy na křidélka a podobně, ale na simulátoru by to možná nějak šlo
děkuji za případnou odpověď
ze všeho může být házedlo, vždy to můžete vzít (zlomit) a zahodit :D
povedlo se mi ulomit páčku přepínače "učitel/žák". Přepinač s delší páčkou , co se vrací zpět.
Nekupoval to už někdo někde, třeba v GESu? Ať to nemusím dlouze hledat. Nemusí to být úplně přesně jako ten origo, hlavně aby se vracel. Díky
Nekupoval to už někdo někde, třeba v GESu? Ať to nemusím dlouze hledat. Nemusí to být úplně přesně jako ten origo, hlavně aby se vracel. Díky
DX6i, HK-450GT, HK-450TT PRO
http://renous01.rajce.idnes.cz/helinehody
http://renous01.rajce.idnes.cz/helinehody
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
možná tento http://www.ges.cz/cz/mts-500b-GES065000 ... listType=1 ale nemá tak dlouhou páčku - nějakou trubičku už doma najdeš 
Proč se k tomu podsvícení z HK dává předřadný odpor? Někde čtu montovat s odporem, někde zase bez. Jak by to mělo být správně?
Dareba
90% mozku je kapalina. Škoda, že u většiny lidí brzdová
Telemetrie DX6i
Zdravím chtěl bych si pořídit telemetrii na DX6i. Šla by namontovat některá z těch a přitom šlo používat spektracke RX a ty jejích jen na telemetrii? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _V3_0.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... stem_.html
Diky
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... stem_.html
Diky
JR PCM9XII, Ventus 2300 HK, větroň 3m, FOKKER E. III EPP, AXN Floater-Jet , T450 Pro, B130x, MCPx
Re: Telemetrie DX6i
Šlo.... s tou první, zdá se.... tam se to tváří, že je v letadle samostatná jednotka pro telemetrii.
S tou druhou sice taky, jenže to už je kompletní vysílací modul pro překopávku na FrSky systém, čili bys při zachování řízení přes Spektrum musel mít v letadle dva přijímače. FrSky bude telemetricky komunikovat zase jen s FrSky.... takže bys letadlo řídil přes Spektrum a telemetrii přenášel přes FrSky...
V každém případě - vysílačka by musela živit simultánně dva vysílací moduly... Což při výdrži DX6 (alespoň té starší) není úplné optimum. Tím pádem otázka je, proč to dělat, že.... proč nejet rovnou celé letadlo na FrSky, vysílat jen jedním modulem a v letadle nemít zbytečnou zátěž v podobě telemetrické jednotky s anténou...
Jiná věc je, že bys chtěl Spektrum zachovat vzhledem k nakoupeným přijímačům třeba pro letadla, kde telemetrii nepotřebuješ.
Pak to není problém ani s tou druhou (DHT-U) - já mám na své DX6 přepínač (na fotce je to ten těsně vedle - při tomhle natočení fotky těsně pod) displejem DHT-U, kterým si zvolím, zda vysílám přes Spektrum a nebo FrSky. Dvě letadla tak lítám na Spektru a zbytek na FrSky. Přepínač je ale dobré mít kvalitní a umístěný tak, ať si do něj omylem nešáhneš.... to by totiž za letu nebylo zrovna žádoucí...
S tou druhou sice taky, jenže to už je kompletní vysílací modul pro překopávku na FrSky systém, čili bys při zachování řízení přes Spektrum musel mít v letadle dva přijímače. FrSky bude telemetricky komunikovat zase jen s FrSky.... takže bys letadlo řídil přes Spektrum a telemetrii přenášel přes FrSky...
V každém případě - vysílačka by musela živit simultánně dva vysílací moduly... Což při výdrži DX6 (alespoň té starší) není úplné optimum. Tím pádem otázka je, proč to dělat, že.... proč nejet rovnou celé letadlo na FrSky, vysílat jen jedním modulem a v letadle nemít zbytečnou zátěž v podobě telemetrické jednotky s anténou...
Jiná věc je, že bys chtěl Spektrum zachovat vzhledem k nakoupeným přijímačům třeba pro letadla, kde telemetrii nepotřebuješ.
Pak to není problém ani s tou druhou (DHT-U) - já mám na své DX6 přepínač (na fotce je to ten těsně vedle - při tomhle natočení fotky těsně pod) displejem DHT-U, kterým si zvolím, zda vysílám přes Spektrum a nebo FrSky. Dvě letadla tak lítám na Spektru a zbytek na FrSky. Přepínač je ale dobré mít kvalitní a umístěný tak, ať si do něj omylem nešáhneš.... to by totiž za letu nebylo zrovna žádoucí...
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
co to je vůbec ta telemetrie ??? ukazuje to kapacitu baterek??? a jsou i že třeba ukazuje víšku letadla rychlost atd. ??? díky 
:) Graupner MZ-12, Superzoom 4D, Katana s50, T-rex 450, Pluto,
V současné době je FrSky telemetrie chopná přenášet k pilotovi údaje o odebrané kapacitě, napětí pohonné baterie, napětí na přijímači, síle signálu, GPS polohu/rychlost, vario/výšku, teplotu na několika čidlech, stav paliva v nádrži, otáčky vrtule a já nevím co ještě.... záleží na tom, jaké čidla jsou zapojena... Problém spíš je tohle všechno za letu stihnout sledovat - ovšem pro kritické hodnoty je k dispozici libovolné nastavení alarmů - takže začne sama hvízdat, když se třeba odebraná kapacita blíží nebezpečně kapacitě baterie 
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
Proč se k tomu podsvícení z HK dává předřadný odpor? Někde čtu montovat s odporem, někde zase bez. Jak by to mělo být správně?
Dareba
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
Závada - nesetkal se s tím někdo?
Mám DX6i druhý rok. Poslední týden se stane, že při vypnutí TX nějak dlouho svítí nápis "ukládám nastavení", pak display zhasne a za chvíli sám od sebe (při vypnutém vypínači) začne blikat Low batery a pípat pípak. Ťuknu prstem do vysílačky přestane, za chvíli zase.
Když je TX zapnutý, mužu s ní třepat, ťukat a žádný výpadek se nekoná
Kontakty očištěny, baterky měněny (několikrát - mám 3 sady).
Rozdělat TX podívat se na spoje kolem baterky ?
dík za tipy
Mám DX6i druhý rok. Poslední týden se stane, že při vypnutí TX nějak dlouho svítí nápis "ukládám nastavení", pak display zhasne a za chvíli sám od sebe (při vypnutém vypínači) začne blikat Low batery a pípat pípak. Ťuknu prstem do vysílačky přestane, za chvíli zase.
Když je TX zapnutý, mužu s ní třepat, ťukat a žádný výpadek se nekoná
Kontakty očištěny, baterky měněny (několikrát - mám 3 sady).
Rozdělat TX podívat se na spoje kolem baterky ?
dík za tipy
Dareba píše:Proč se k tomu podsvícení z HK dává předřadný odpor? Někde čtu montovat s odporem, někde zase bez. Jak by to mělo být správně?
Těžko říct, ... buď bude sloužit jako napěťový dělič, nebo jako omezení proudu. (ono to jde stejně ruku v ruce). Záleží tedy, na jaké napětí to celé připojíš a co to podsvětlení ustojí.
Když jsem si dělal osvětlení na loďku, tak jsme měl různé diody, různých svítivostí a odporama omezoval odběr tak, abych je sladil do jednotné světelnosti.
eM.
DX6i, EasyStar, Firebird Phantom, MiniTornado, BeeII, Sbach EPP, Lodě: PILOT, ANTJE, Victoria
Maximux píše:Dareba píše:Proč se k tomu podsvícení z HK dává předřadný odpor? Někde čtu montovat s odporem, někde zase bez. Jak by to mělo být správně?
Těžko říct, ... buď bude sloužit jako napěťový dělič, nebo jako omezení proudu. (ono to jde stejně ruku v ruce). Záleží tedy, na jaké napětí to celé připojíš a co to podsvětlení ustojí.
Když jsem si dělal osvětlení na loďku, tak jsme měl různé diody, různých svítivostí a odporama omezoval odběr tak, abych je sladil do jednotné světelnosti.
eM.
To je mi jasné
Dareba
Zdravím všetkých, už nejaký ten piatok študujem čo by bolo na začiatok pre mňa ako prvopilota vhodné a pomocou skúseností a názorov, ktoré tu boli prezentované som sa nakoniec rozhodol pre zakúpenie elektro vetroňa Gama 2100 v kit verzii, no hlavu som si skôr lámal aký vysielač by bol vhodný, keďže uvažujem do budúcna aj o ďalších modeloch, už možno skôr čisté motoráky (uvidíme) tak či je lepšie teraz zainvestovať do nejakej 8 a viac kanálovej súpravy s veľkým výberom nastavení, alebo vybrať skôr niečo primerané k danému modelu. Viac menej sa prikláňam k tej druhej možnosti a zatiaľ som rozhodnutý pre Spektrum Dx6 s troma príjmačmi za 169 eur čo sa mi zdá veľmi slušná cena. Chcel by som vedieť názor skúsenejších a možno aj dostať odpoveď na otázku k čomu je dobrá taká osemkanálová vysielačka, keď vlastne už pri 6-kanálovej nie je problém pokryť funkcie modelu (krídelka, klapky, ot. motora, vyškovka, smerovka poprípade riaditeľná noha podvozku). Preto predpokladám že skôr ide o programové vybavenie ako o počet kanálov... 
Já vám neporadím, ale na tu Gamu nepoužívejte čínské kopie přijímačů (Orange). Ty maximálně do nějakých metrových EPP letů.