Autobazar - skusenosti ?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Re: Autobazar - skusenosti ?
Napísal som mu, že mu kľudne zaplatím aj tú cestu hore dole. Už sa hajzel viac neozval.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
akonáhle chcel po tebe prachy vopred, je to 100 % podvod.... nech ide o akýkoľvek depozit...
- googie
- Kontaktovat uživatele:
googie píše:Napísal som mu, že mu kľudne zaplatím aj tú cestu hore dole. Už sa hajzel viac neozval.
A už sa ozval zase. Western Union a podobne. Tak to hrotím, aby som ho nasral. Robím debila, že neviem čo je Western Union, chcem po ňom ďalšie fotky blatníkov- samozrejme to auto nemá, som zvedavý ako to dopadne. Text som dal kamarátke, ktorá hovorí natívne nemecky a povedala mi, že toto nie je rodený nemec.
Tak tohle je nádherný příklad diskuze přesně umístěné na tom správném místě.
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Tak som nakoniec pred 2 mesiacmi kúpil v SR 7 ročnú Mazdu 5 2.0i, ktorá stála jazdená ako protihodnota v jednej predajni. Cena 5800 EUR, keďže som plátca DPH, takže DPH dole + plus to malo LPG, fólie, zabezpečovačku. Vyzeralo zánovne, ikeď nalietaných cez 200 000 km.
Kupoval som ho s vedomím, že kotúče v pr., tlmiče skôr či neskôr. Rozsvietená kontrolka snímača zaťaženia nápravy. Čo ma nasralo, že predajca tvrdil, že auto bolo na zdviháku a nič mu na podvozku nie je. Bohužiaľ na kvalitnej ceste hneď nezistíš že tlmiče sú vytečené, ako boli moje. Mohol som sa zabiť a pritom keby mi povedal o probléme aj tak to kúpim. Cena Monroe tlmičov 120 EUR za pár + pár drobných za výmenu. Snímač so vymenil za repas 80 EUR, nový 650 EUR a auto behá super. 3000 km bez kvapky úniku oleja, alebo chladiačky. Záťažový test 2000 km v HR - zápchy v 40 C dopadol výborne.
Kupoval som ho s vedomím, že kotúče v pr., tlmiče skôr či neskôr. Rozsvietená kontrolka snímača zaťaženia nápravy. Čo ma nasralo, že predajca tvrdil, že auto bolo na zdviháku a nič mu na podvozku nie je. Bohužiaľ na kvalitnej ceste hneď nezistíš že tlmiče sú vytečené, ako boli moje. Mohol som sa zabiť a pritom keby mi povedal o probléme aj tak to kúpim. Cena Monroe tlmičov 120 EUR za pár + pár drobných za výmenu. Snímač so vymenil za repas 80 EUR, nový 650 EUR a auto behá super. 3000 km bez kvapky úniku oleja, alebo chladiačky. Záťažový test 2000 km v HR - zápchy v 40 C dopadol výborne.
Mazdy sú podľa mňa veľmi kvalitné autá. Kolega mal od nova mazdu 3, už ju predal s najazdenými 25000 km /stálo mu väčšinou v bytovkovej garáži/. Bol s ňou veľmi spokojný... len nevydrží viac ako 3-4 roky s jedným autom...
ahoj,
v autech jsem se pohyboval tri roky a prqcoval jsem jako obchodak ktery mel na starosti prave bazary a prodejny novych aut. AAA bych se vyhnul obloukem. ja sam jsem si koupil auto z aldautomotive a napeosta spokojenost. je sice pravda ze auta maji dost nalitano, ale sou servisovany a kluci co tam prodavaji ti vse k auru reknou. jestli bylo bourany, nebo tuknuty a reknou ti i kam. sou to auta prave po obchodacich, manazerech atd... pokud hledas auta je ze slovenska, tak bohuzel poradit nemuzu. osobne jsem mel na starosti stredocesky kraj a vim, kam bych si sel auto koupit a kam ne...
v autech jsem se pohyboval tri roky a prqcoval jsem jako obchodak ktery mel na starosti prave bazary a prodejny novych aut. AAA bych se vyhnul obloukem. ja sam jsem si koupil auto z aldautomotive a napeosta spokojenost. je sice pravda ze auta maji dost nalitano, ale sou servisovany a kluci co tam prodavaji ti vse k auru reknou. jestli bylo bourany, nebo tuknuty a reknou ti i kam. sou to auta prave po obchodacich, manazerech atd... pokud hledas auta je ze slovenska, tak bohuzel poradit nemuzu. osobne jsem mel na starosti stredocesky kraj a vim, kam bych si sel auto koupit a kam ne...
Beta 1400, Phoenix Evolution, Prima, neco zlutyho
Ja zas tak na svätých obchodníkov neverím u žiadnej firmy.. Nemala by byť pred krachom a v zmluve by malo byť jasne že ručia za to že voz nebol kradnutý a ak sa to zistí tak vrátia plnú sumu.. (všeobecne "právne vady a ťarchy")
No a servis si podľa mňa treba urobiť vlastný a to bez ohľadu na reči predajcu a to úplne hneď po kúpe - rozvody určite, aj náplne a filtre, a ešte skontrolovať brzdy a tlmiče. Ak teda nejde fakt o zánovný voz so servisnou knižkou.
Je to tak 1000 euro čo jednoducho treba prirátať ku kúpnej cene.
Už som tak kúpil tri toyoty, jednu z nich 15ročnú s najazdenými 499000, a aj jednu z AAA... a ani s jednou som zatiaľ nemal jediný problém, teda iný ako že ma tlačili z cesty do lesa, druhý raz pod nákladiak, alebo mi nedal prednosť nejaký príves, alebo prišla v rade vozov rana zozadu..... no.. vďaka za tie plechy.
Jediné čo ma teraz stresuje je kvalita nafty pri D4-D, a hroziaca cena za čerpadlo+vstreky ak raz natankujem zle. Za polovičnú spotrebu oproti benzínu, dosť vysoká daň.
No a servis si podľa mňa treba urobiť vlastný a to bez ohľadu na reči predajcu a to úplne hneď po kúpe - rozvody určite, aj náplne a filtre, a ešte skontrolovať brzdy a tlmiče. Ak teda nejde fakt o zánovný voz so servisnou knižkou.
Je to tak 1000 euro čo jednoducho treba prirátať ku kúpnej cene.
Už som tak kúpil tri toyoty, jednu z nich 15ročnú s najazdenými 499000, a aj jednu z AAA... a ani s jednou som zatiaľ nemal jediný problém, teda iný ako že ma tlačili z cesty do lesa, druhý raz pod nákladiak, alebo mi nedal prednosť nejaký príves, alebo prišla v rade vozov rana zozadu..... no.. vďaka za tie plechy.
Jediné čo ma teraz stresuje je kvalita nafty pri D4-D, a hroziaca cena za čerpadlo+vstreky ak raz natankujem zle. Za polovičnú spotrebu oproti benzínu, dosť vysoká daň.
- googie
- Kontaktovat uživatele:
coro píše: hroziaca cena za čerpadlo+vstreky ak raz natankujem zle. Za polovičnú spotrebu oproti benzínu, dosť vysoká daň.
Tohoto som sa dosť obával, kúpiť diesel z druhej ruky, keď nevieš čo kto do toho lial a ako s tým jazdil. V HR každý nemec na parkovisku dochladzoval turbínu na voľnobeh. U nás kto to robí, poznám dvoch možno. U mńa vyhralo LPG, už sa dostávam pod 9 litrov plynu t.j. jazdím akokeby na 4,5 litra benzínu. A to už je slušná konkurencia dieslu, pri ktorom môže prekvapiť drahá údržba. I keď môj švagor má na Octavii 1,9 TDI natočené 420 000 bez zásahu do motora okrem spotrebákov. Lenže si to šetrí.
zdzd píše:http://olgabartonova.blog.idnes.cz/c/285097/Koupili-jste-si-stocenku-nebo-svarenku-Nebo-oboji.html
No jeje, to toho narozprávajú. Jasné že tá z AAA mala nie že nejaké plechariny ale vpredu zvarený rám, a reálnych aspoň 2x toľko km čo na počítadle - no a čo, koho by to zaujímalo? Sedí, jazdí rovno a v stope, a ten motor zvládne viac km ako by sme my z "východnej európy" boli ochotní uveriť.. Možno je lepšie keď nabehá viac, ako keby ho niekto používal na 2km ako nákupnú tašku a nikdy za život sa ani nestihlo zohriať, prípadne tam nejaký blb nemenil olej... ale o tom kilometre nevypovedia nič... skorej napovie krajina pôvodu.
Inak ja som na tej stočenej svařenke z AAA prešiel 140tis a väčšinu po meste, nedávno mala 20 rokov, a stále bezchybne (až na tie havárie). Tak prečo sa rozčuľovať.. Keď im to stáčanie za to stojí (u nás je to trestné, u vás nie?? a aj tak tomu stavu nikto neverí)..
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Najhoršie, že tie svine verejne deklarujú a volajú po zákone proti stáčaniu. A skús si do Googlu dať odkaz autobazar, niekoľko strán okupuje AAA. Mám dojem že tam na marketingovom oddelení sedí tisíc ľudí. Kde sa pozreš a má to súvis s autami visí tam ich reklama
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Jeden malý tip, čo mám od autičkára, čo si prvé pozrieť, aby si zistil či má auto nad 200 000 km bez ohľadu ši bol menený motor. Ten tapacír zvnútra prednej kapoty sa skoro na každom aute začne rozpadať pri 200 000km a začínajú z neho trčať cáry. Vtedy hneď vieš že auto určite nemá 100 000 km.
coro píše:zdzd píše:http://olgabartonova.blog.idnes.cz/c/285097/Koupili-jste-si-stocenku-nebo-svarenku-Nebo-oboji.html
No jeje, to toho narozprávajú. Jasné že tá z AAA mala nie že nejaké plechariny ale vpredu zvarený rám, a reálnych aspoň 2x toľko km čo na počítadle - no a čo, koho by to zaujímalo?..................
no pokud by jsi s tím svařeným rámem někam vletěl, nebo někdo do tebe tak by jsi se možná nestačil divit.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
-
JardaRůžička
Asi před rokem jsem do AAA prodal svoje auto, které jsem 6 let provozoval. Následně jsem ze zvědavosti nahlédl, jestli je prodané. Sice ještě nebylo, zato k mému překvapení se pyšnilo servisní knížkou. Hádejte, jestli jsem ji měl před tím - můžete třikrát...