OK, vďaka. Ja som práve niekde čítal oba postupy, ten moj a i ten tvoj...
Easystar - moj prvý let !
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, ale spravny postup je pry postrikat jednu plochu, nechat trochu uschnout, druhou napatlat a prilozit k sobe !!
Samozrejme dost casto to takhle nejde, nebo je potreba s tim napatlanym jeste trosku pohnout, pak je nutno pouzit "Hokiho" metodu. Ale pry je lepsi ta prvni.
Samozrejme dost casto to takhle nejde, nebo je potreba s tim napatlanym jeste trosku pohnout, pak je nutno pouzit "Hokiho" metodu. Ale pry je lepsi ta prvni.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:Hmmm, ale spravny postup je pry postrikat jednu plochu, nechat trochu uschnout, druhou napatlat a prilozit k sobe !!
Tohle nemám ze své praxe. Já teprve houboleta budu pořizovat. Ale byl jsem na závodech elektro kombatů a takhle to tam spravovali mezi lety. Takže to mám jen okoukané.
Ahoj, je to trosku OT, ale nechtel jsem kvuli tomu zakladat nove tema, tak se predem omlouvam.
Dneska jsem do ES dal MIG480 Race 3LI + sklopku Graupner 6/3, podobne jako na techto strankach http://www.elektromodely.wz.cz/Easystar.htm, letadlo jsem dovazil. Pri prvnim letu jsem vubec nemohl ES dostat nahoru, tlacil jsem na vyskovku co to dalo, ale jakoby ta vrtule tahla ES cumakem dolu, nakonec jsem posunul teziste hodne dozadu naproti puvodnimu a ES jsem jakz takz dostal nahoru, nakonec ale zacal ES jit zase rychle dolu, zase jsem tlacil na vyskovku, ale vubec se nechtel zvednout no a jak to dopadlo si asi dokaze kazdy predstavit, ES dopadl kolmo, takze predek je jako harmonika a navic se vytrhl motor a vzal s sebou i polyester, takze musim vymyslet, jak tam motor znovu upevnit
Nicmene by jsem se chtel zeptat, jestli by se melo nejak zmenit teziste, nebo v cem by mohl byt problem? Predem dekuji
Dneska jsem do ES dal MIG480 Race 3LI + sklopku Graupner 6/3, podobne jako na techto strankach http://www.elektromodely.wz.cz/Easystar.htm, letadlo jsem dovazil. Pri prvnim letu jsem vubec nemohl ES dostat nahoru, tlacil jsem na vyskovku co to dalo, ale jakoby ta vrtule tahla ES cumakem dolu, nakonec jsem posunul teziste hodne dozadu naproti puvodnimu a ES jsem jakz takz dostal nahoru, nakonec ale zacal ES jit zase rychle dolu, zase jsem tlacil na vyskovku, ale vubec se nechtel zvednout no a jak to dopadlo si asi dokaze kazdy predstavit, ES dopadl kolmo, takze predek je jako harmonika a navic se vytrhl motor a vzal s sebou i polyester, takze musim vymyslet, jak tam motor znovu upevnit
mayday
Ahoj,
tak jsem o weekendu zase furt lital ale došlo k téměř nejhoršímu. Letímnad vesnicej, vše OK, dělám si obrácenej přemet a najednou, za nejnižším bodem přemetu všechnu zhasne. Motor vypne, serva přestanou reagovat. Letadlo tak 3 vteřiny neřízeně padá po ocase, pak se na poslední chvíli vše oživilo a pár metrů nad domem sousedky to tak tak přitahuju. Musí to rychle na zem, nalítávám si větši zatáčku abych sednul na tu pidilouku mezi barákama na které stojim, ovšem skoro na finále vše hebne znova, letadlo z cca 30ti metrů jde kolmu na zem. Velká rána, cca 100 metrů ode mě. Běžím přes tu hnusně mokrou louku a vidím. Trup na 5 kusů, křídla metr od letadla a elektronika všude. Chjo
Tak jsem to pozbíral a donesl domů. Slepit to nějak půjde, tož nědělám poprvé ale prů*er že nevim proč to heblo.
Vybavení: Easystar, Rádio MPX Pico, regl. JES012, serva HS81, motor Permax 400 a baterka 7mi článek nimh 1300.
Vylétnutím z dosahu to nemohlo, byl jsem kousek od sebe, před půl hodinou jsem lítl daleko dál a o hoooodně vejš.
Rušením asi taky ne, mám vyzkoušené že při rušení motor zůstane ještě chvilinku běžet
Mojí chybou tentokrát ne, vůbec to nereagovalo na řízení
Vybytou baterkou taky ne, zaprvé regl by vypnul motor a nechal serva žít, zadruhé jsem byl cca 5 minut ve vzduchu a baterka fit, zatřetí jsem jí zkoušel v jiném letadle a tahla jak blbec
Podezřívám regulátor že přestal napájde uplně vše, i motor i přijímač/serva
Tak nevím co s tím. Copak o trup, ten nějak slepim, elektroniku sestavim dohromady ale co když se to bude opakovat? Nikdy se mi nic podobného nestalo, ES byl vždy na 100%, vždy lítal suprově.
No zatím se mějte, já razim do školy.
Pavel

tak jsem o weekendu zase furt lital ale došlo k téměř nejhoršímu. Letímnad vesnicej, vše OK, dělám si obrácenej přemet a najednou, za nejnižším bodem přemetu všechnu zhasne. Motor vypne, serva přestanou reagovat. Letadlo tak 3 vteřiny neřízeně padá po ocase, pak se na poslední chvíli vše oživilo a pár metrů nad domem sousedky to tak tak přitahuju. Musí to rychle na zem, nalítávám si větši zatáčku abych sednul na tu pidilouku mezi barákama na které stojim, ovšem skoro na finále vše hebne znova, letadlo z cca 30ti metrů jde kolmu na zem. Velká rána, cca 100 metrů ode mě. Běžím přes tu hnusně mokrou louku a vidím. Trup na 5 kusů, křídla metr od letadla a elektronika všude. Chjo
Vybavení: Easystar, Rádio MPX Pico, regl. JES012, serva HS81, motor Permax 400 a baterka 7mi článek nimh 1300.
Vylétnutím z dosahu to nemohlo, byl jsem kousek od sebe, před půl hodinou jsem lítl daleko dál a o hoooodně vejš.
Rušením asi taky ne, mám vyzkoušené že při rušení motor zůstane ještě chvilinku běžet
Mojí chybou tentokrát ne, vůbec to nereagovalo na řízení
Vybytou baterkou taky ne, zaprvé regl by vypnul motor a nechal serva žít, zadruhé jsem byl cca 5 minut ve vzduchu a baterka fit, zatřetí jsem jí zkoušel v jiném letadle a tahla jak blbec
Podezřívám regulátor že přestal napájde uplně vše, i motor i přijímač/serva
Tak nevím co s tím. Copak o trup, ten nějak slepim, elektroniku sestavim dohromady ale co když se to bude opakovat? Nikdy se mi nic podobného nestalo, ES byl vždy na 100%, vždy lítal suprově.
No zatím se mějte, já razim do školy.
Pavel

http://www.jetimodel.cz/cze/hlavni.htm
Jeti model maji vyborný servis zavolej jim domluv se na zaslani oni regulator promeri pokud zjisti zavadu nasledne opravi nebo zaslou novy.
Jeti model maji vyborný servis zavolej jim domluv se na zaslani oni regulator promeri pokud zjisti zavadu nasledne opravi nebo zaslou novy.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Brodhaq píše:Ahoj,
tak se musim pochlubit, dneska jsem lítal s ES, poprvé jsem chytil termiku a smysluplně se v ní udržel. Jen tak letim, hledám hledám a najednou, bez jakéhokoli varování koukám, ES je bez motoru a nějak dost vysoko, tak sjem zatáh za smětovku, hodil 3 orbity, paráda, jdeme nahoru. Pak vylítnu ven, odělám si okruh a nalítnu zpátky ale po 6 minutách se termika asi přesunula někam (nad les) kam jsem už neviděl a tak jsem musel pryč. Druhou jsem už nenašel a navíc se mi po chvíli uvolnila variabilní koncovka na směrovce a tak jsem byl rád že jsem se vůbec trefil na louku. Lítal jsme uprostřed vesnice a už jsem přemejšlel jak sousedce vysvětlim že má na střeše letadloAle dopadlo to supr, těšim se na příště.
Ahoj,
Pavel
Tak sa aj ja pochválim, podarilo sa mi niečo podobné ! V sobotu aj v nedeľu som chytil termiku a lietal som v nej a krúžil. Mal som z toho radosť ako malý chlapec... že model "sám od seba" stúpa
No... zážitok. Doteraz som lietal vždy len večer, tesne pred západom, možno preto som asi nechytil termiku. Tentokrát to bolo okolo poludnia a tesne popoludní.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Brodhaq píše:No i když, zase teď mi to vše na zemi funguje, tak nevim
Ti, co je učím lítat, si pořídili Sky Lady. Jedna dosah na zemi zhruba 90-110m, což stačí u takové hračky. Ve vzduchu se dosah zlepšuje. A ta druhá mi při 40m hrála na servech a v 50m se spouštěl samovolně motor. Zkus s někým dosah. Model i vysílačku tak do metrové výšky. Při zkoušce je třeba občas i zapnout motor, i ten to může dělat.
Skypik píše:...
Dneska jsem do ES dal MIG480 Race 3LI + sklopku Graupner 6/3, podobne jako na techto strankach....
Tak to bude asi tim, že 480 3LI je na to aby byl krmenej 3čl. lixx.
Tak jak to je tak ten motor vyhoď a místo něj dej MIG 400 6V za cécéá 140 káčé a uvidíš jak to lítá
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Dnes som mal voľný deň, takže som si povedal, že si zalietam. Počasie mi prialo, bolo krásne slnečno, teplota ako v lete, po obede bolo 24 st. Urobil som celkovo asi 7-8 letov a každý z nich trval minimálne 30 minút. Dala sa pekne chytať termika, v niektorých momentoch to nieslo úplne super. Problém je, že ešte nemám toľko skúseností, aby som to naplno využil. Ale som spokojný, moj rekord má zatiaľ túto hodnotu:
Čas motorového letu: 10:45 min.
Celkový čas letu: 54 min.
Ja viem, že to nie je nič moc, ale pre mňa ano...
V tejto súvislosti mám otázku ohľadom "low cost" tuningu Easystara, jednalo by sa o zámenu vrtule. Akou vrtulkou nahradiť povodnú ? Tá ma rozmer tuším 125 x 115 ?, takže ak správne počítam, malo by to byť 5 x (takmer 5) palcov. Motor je tam povodný 400/6V, regl. JETI 012. Odber mám teraz odhadom tak 8A.
Takže akú vrtulku tam dať, aby sa zlepšil výkon (stúpavosť modelu), ale zároveň, aby to vydržal motor a regulátor ? Pohonné aku mám 2-čl. LiPo.
Čas motorového letu: 10:45 min.
Celkový čas letu: 54 min.
Ja viem, že to nie je nič moc, ale pre mňa ano...
V tejto súvislosti mám otázku ohľadom "low cost" tuningu Easystara, jednalo by sa o zámenu vrtule. Akou vrtulkou nahradiť povodnú ? Tá ma rozmer tuším 125 x 115 ?, takže ak správne počítam, malo by to byť 5 x (takmer 5) palcov. Motor je tam povodný 400/6V, regl. JETI 012. Odber mám teraz odhadom tak 8A.
Takže akú vrtulku tam dať, aby sa zlepšil výkon (stúpavosť modelu), ale zároveň, aby to vydržal motor a regulátor ? Pohonné aku mám 2-čl. LiPo.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Ja jsem na Mn s rovnakym motorem lital s GWS 6x3 nebo APC 6x4 a celkom v pohode chvili jsem i lital na APC 7x4 ale to chce poradne chladit a narust vykonu nic moc.
Nameřene hodnoty:
GWS 6x3 - odběr 10,5A
APC 6x4 -odběr 13,22A
APC 7x4 - odběr si moc nepamatuji ale byl okolo 17A
mozna bych zauvazoval o nejakem "sikmookem" stridaku ktery ma vysokou konstantu otacek na volt aby se dal pri dvojclanku osadit malou vrtuly jelikoz jses jejimi rozmery omezen.
Nameřene hodnoty:
GWS 6x3 - odběr 10,5A
APC 6x4 -odběr 13,22A
APC 7x4 - odběr si moc nepamatuji ale byl okolo 17A
mozna bych zauvazoval o nejakem "sikmookem" stridaku ktery ma vysokou konstantu otacek na volt aby se dal pri dvojclanku osadit malou vrtuly jelikoz jses jejimi rozmery omezen.