Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom

#76 Příspěvek od RCStudio »

Take mi sem tam napise imput error a po odepnuti a zapnuti je to OK, ted to ustalo jak sem to dal vse do kupy, mam ale problem se odlepit od zeme, respektive, odlepim se na 10 cm ale zacne ubihat budto dozadu a nebo kdyz zapnu self level tak dopredu, kalibraci ESC jsem provedl a senzory taky. Vrtule vyvazil.
Poradite prosim?
mam ram Talon V2 a KK2 smeruje sipkou mezi ramena a vybran profil QuadCopter X mode
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od MarkAurel »

Starty mam aj ja divoke,chce sa prevratit al ked ho odlepim tak uz je to ok. Trochu to tiez utekalo ale trosku som to dotrimoval. Input error som doriesil stiahnutim konektorov tou umelou stahovackou k sebe a teraz pevne drzia
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od RCStudio »

Mas pravdu jak to nadupnu na 50cm a vys tak pomerne drzi zatim jsem zkousel v obyvaku takze prostor 4x4 m nic moc
Jan Janekx Urbanek
Troll

#79 Příspěvek od Troll »

janekx píše:Take mi sem tam napise imput error a po odepnuti a zapnuti je to OK, ted to ustalo jak sem to dal vse do kupy, mam ale problem se odlepit od zeme, respektive, odlepim se na 10 cm ale zacne ubihat budto dozadu a nebo kdyz zapnu self level tak dopredu, kalibraci ESC jsem provedl a senzory taky. Vrtule vyvazil.
Poradite prosim?
mam ram Talon V2 a KK2 smeruje sipkou mezi ramena a vybran profil QuadCopter X mode

Inpur error jsem nikdy nezaznamenal, takže tady neporadím. A to divoké odpoutání by chtělo vidět. Třeba to ani není chyba. :!: Já jenom přidám plyn, nic nedělám , na nic nesahám a krásně se vznese přimo nahoru. Ony coptery jsou těsně u země nestabilní. Sedí na vzduchovém polštáři a to se jim nelíbí, chtějí z té bubliny stlačeného vzduchu někam sklouznout. :lol: . Stačí přidat plyn jaksi nepříliš váhavě aby se zvednul trošku výš mělo by to být OK. Pokud to tak není, je někde chyba. A na odhalení té chyby je třeba dodat víc informací.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od RCStudio »

Diky zitra to prubnu venku a popripade natocim.

Zkousel jsem pak jeste na chodbe a pani mama tam mela kos s cistym pradlem.
Koptr chytnyl zkluz a rozekal kos na salat tu pevnou cast s rukojeti.
Vrtule v poradku a kdyby jste videli ten vyraz pani mami no co vykladat.....
Jan Janekx Urbanek
jipav

#81 Příspěvek od jipav »

Zkousel jsem pak jeste na chodbe a pani mama tam mela kos s cistym pradlem.
Koptr chytnyl zkluz a rozekal kos na salat tu pevnou cast s rukojeti.
Vrtule v poradku a kdyby jste videli ten vyraz pani mami no co vykladat.....

Asi tam máš dobrý vrtule, ale já bych takto neriskoval. Až poteče krev, tak to bude horší.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od RCStudio »

Ja vim, snad dnes provedu prvni venkovni let, natocim a kdyz budou nejake problemy pozadal bych o posouzeni.
Nejak me stale pripada nedoresena kalibrace ESC. zapnu radio a dam plnej plyn. Zapojim baterii zmaknu 1a4 spinac objevi se calibrating ESC, pipne to ze ESC dostaly proud pak pipaji stahnu plyn na 0 necham popipat a pustim tlacitka, deska prejde do standby. Kdyz jsem to zkousel dele tak se me ESCcka resetovali na tovarni nastveni. Jediny rozdil mam v cutoff threshold misto 3.15 na 3.3V mam nastaveno. Jinak vse nechavam na default i timing 3.75stupnu misto 15 nebo 26 stupnu.
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od RCStudio »

Tak dnes jsem provedl par poskoku a priskoku venku, v podstate kdyz jej dostanu do vysky 2-4m je sice klidnejsi ale utika stale dopredu. Provedl jsem vyvazeni vodovahout a prekalibraci senzoru.
Zde je video jak se to chova, v podstate jak mile se odlepi hned utika dopredu a musim to korigovat, sam nahoru z 30 pokusu asi 2x jinak furt utika.

http://youtu.be/U9s7Um1LXuk

Zkousel jsem ruzne nastaveni self levelingu od tovarniho az prez podivne hodnoty ale nic. Prekontroloval jsem ze motory opravdu smeruji kolmo na zem.

Poradite prosim?
Jan Janekx Urbanek
jipav

#84 Příspěvek od jipav »

Já to teda kalibruju poněkud jinak. Prvně zmáčknu tlačítka 1 a 4 a potom připojím baterku, až regly pípnou, tak pustím tlačítka a odpojím baterku. Před letem zapnu vysílač, dám plný plyn, potom připojím baterii a po pípnutí stáhnu plyn na minimum. Jestli to dělám správně nevím, ale funguje to. Kalibraci senzorů dělám tak, že copter postavím na stůl, vyrovnám do vodováhy a potom kalibruju senzory. Vezmu ven, a letím a pokud to nesnáší vítr, tak docela kolmu vzhůru.
Ono ale taky docela záleží na nastavení v Pi Editoru a to je velmi rozdílné - od desky, od rozteče motorů, ESC apod.
Schválně napiš rozteč os motorů a nastavení hodnot v pi editoru, doufám, že máš vynulovaný hodnoty v Receiver Testu.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od RCStudio »

No PI mam standardni hodnoty a roztec osa osa motoru 55cm.
Reciever test dotrimovano na krasne nuly.
Pouzivam apartni tlumice narazu a pro kalibraci to pres vahu zkalibruju protoze kazdy sedi rekneme po svem.
Bylo bezvetri jak ukazuje majka s kreppapirama na protejsim plote.

Preci kdyz mam selflevel tak by se tomuto melo v tak velike mire predejit.
Jan Janekx Urbanek
jipav

#86 Příspěvek od jipav »

A co jsou to standardní PI hodnoty ???
Troll

#87 Příspěvek od Troll »

janekx píše:Tak dnes jsem provedl par poskoku a priskoku venku, v podstate kdyz jej dostanu do vysky 2-4m je sice klidnejsi ale utika stale dopredu. Provedl jsem vyvazeni vodovahout a prekalibraci senzoru.
Zde je video jak se to chova, v podstate jak mile se odlepi hned utika dopredu a musim to korigovat, sam nahoru z 30 pokusu asi 2x jinak furt utika.

http://youtu.be/U9s7Um1LXuk

Zkousel jsem ruzne nastaveni self levelingu od tovarniho az prez podivne hodnoty ale nic. Prekontroloval jsem ze motory opravdu smeruji kolmo na zem.

Poradite prosim?

Jedna takové kacířská myšlenka, umíš s tím lítat ? Pokud ne ( a bohužel to tak z videa vypadá) tak to dej do ruky někomu, kdo to umí. Pak bude hned jasněji co je technikou a co pilotem. Napadá mne špatná poloha těžiště, jenomže u tvého stroje udělat špatně těžiště dá docela práci a krome toho u mne je to ( přesně tahle deska) na polohu těžiště podivuhodně málo citlivé.A to nemám symetrický copter.Elektronika si s tím poradí. Špatná kalibrace motorů se projeví právě jenom při odpoutání, pak už to elektronika srovná. Takže pokud to někomu, kdo to umí ,někam utíká ze stabilního řízeného visu, je třeba hledat chybu v technice. Jinak je to o rukách. Self leveling není nic samospasitelného, zvláště u této desky je tento režim hodně pomalý a nic moc extra fungující. A i u systémů kde tohle funguje líp to neznamená, že se copter sám zastaví a bude hezky viset. On se jenom srovná do horizontu a různé ty zbytkové rychlosti které má při zapnutí samostabilizace mu zůstanou. Když jede dopředu tak i po uvedení do samostabilizace pojede dopředu, jenom ta rychlost bude pomalu klesat.
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od MarkAurel »

jjanekx nehadz to hned na zem snaz sa to trochu ukerovat a trimovat, tiez mam divne odputanie od zeme no potom je to uz slusne, alebo ked vies kam to uteka tak si rovno natukaj trim a skus snova, pripadne nech ti trim niekto pocas letu natuka
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od RCStudio »

No standardni tim myslim po resetu

Roll a pitch
50
100
25
20

Yaw
50
20
50
10

Letat s tim neumim a tak se ptam prekvaipla me jedna informace z displeje.
Kdyz jsem dal show layout tak to ukozivalo motor 1a2 cw a 3 ccw a4 cw coz je nesmysl mam to 1cw 2ccw 3ccw a 4 cw ale netusim jak se to tam vzalo kdyz davam profil quad x mode

Nevzdavam a odpoledne du litat.
Jan Janekx Urbanek
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od MarkAurel »

Firmware mas v1.0 ?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“