Me BF109 kompozit
Re: Me BF109 kompozit
No nevyvazoval
doufal jsem ze je ok, ale asi blbost, co, pri tich tockach...
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
Pravda, pyloňáci je vyvažují všichni, párkrát jsem to zkoušel a výsledek byl vždycky žalostný 
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Staifus píše:Skorpion s pevnou 8x8 bere do 60A a začal nějak vibrovat.
Je možný že při přistání se Ti vrtule trochu uhnula na unašeči. Zkoukni při malejch točkách zda jdou oba listy v jedný stopě. Kdyžtak ji přeupni a zkoušej plyn dokud to nepoběží hladce. Statické vyvážení vrtule ber jako samozřejmost. Já nemam problém upínat pevnou vrtuli na unašeč třeba 10min. než je výsledek přijatelnej. Zrovna o víkendu sem upínal čínskou EMP 4,1/4,1 s čínským středícím kroužkem na čínskej unašeč - peklo!
No nebo to moje ruční převrtávání středové díry na pr. 8mm
.... ale středicí kroužek je origo...
Nový SETUP za Scorpiona (starý - nový, první Mega na 6S čmoudla)
MEGA 22/30/3 1260kv
regl 65A
4S Dualsky Xpower 45C 2650mAh
vrtule RF 9x6 - jen 42A
vrtule APC E 8x8 - jen 49A
Vše na 50mm kuželu.
S vrtulí 8x8 to lítá asi zatím nejrychlejš na 4S za celou dobu mých pokusů...
Dokáže mi někdo vysvětlit, proč Scorpion HK3026 - 1210kv bral vždy o cca 10-12A VÍC?
A další věc, to neuvěřitelný tichooooo, jen to ševelí, s tou 8x8 to je to NEUVĚŘITELNĚ tichý.....
MEGA 22/30/3 1260kv
regl 65A
4S Dualsky Xpower 45C 2650mAh
vrtule RF 9x6 - jen 42A
vrtule APC E 8x8 - jen 49A
Vše na 50mm kuželu.
S vrtulí 8x8 to lítá asi zatím nejrychlejš na 4S za celou dobu mých pokusů...
Dokáže mi někdo vysvětlit, proč Scorpion HK3026 - 1210kv bral vždy o cca 10-12A VÍC?
A další věc, to neuvěřitelný tichooooo, jen to ševelí, s tou 8x8 to je to NEUVĚŘITELNĚ tichý.....
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Nemůže být pocit rychlosti ovlivněn i třeba počasím kdy tolik nefouká?
Každopádně bych se býval vsadil že to s tou Megou lepší nebude.
Tipuju že ten HK má možná vyšší KV jak ta Mega a bude daleko "tvrdší" a proto u něj nedojde k takovému poklesu otáček při zátěži jako u Megy. Proto ten vyšší odběr. Díky tomu by ale musel HK točit víc a tim pádem lítat rychlejc. Vinu v eff bych asi nehledal. To by ten HK musel točit s eff kolem 60% a to je dost nepravděpodobný. Pokud bys chtěl ale zjistit pravdu, tak bys musel oba motory upnout na stand a změřit je.
Každopádně bych se býval vsadil že to s tou Megou lepší nebude.
Staifus píše:Dokáže mi někdo vysvětlit, proč Scorpion HK3026 - 1210kv bral vždy o cca 10-12A VÍC?
Tipuju že ten HK má možná vyšší KV jak ta Mega a bude daleko "tvrdší" a proto u něj nedojde k takovému poklesu otáček při zátěži jako u Megy. Proto ten vyšší odběr. Díky tomu by ale musel HK točit víc a tim pádem lítat rychlejc. Vinu v eff bych asi nehledal. To by ten HK musel točit s eff kolem 60% a to je dost nepravděpodobný. Pokud bys chtěl ale zjistit pravdu, tak bys musel oba motory upnout na stand a změřit je.
Ta Mega 22/30/3 baští nějak málo (až je mi to divný) a lítá jak z praku v absolutní tichosti a bez vibrací...
na 4S:
9x6 RF 38A
8x7 AE 42A
8x8 APCE 48A
9x7 AE jsem radši nezkoušel, přeci jen 3x rozlítlá vrtule AE - Petr by mě asi vykostil, kdyby opravoval čumák po 4tý...
Asi prubnu 5S a 8x8
na 4S:
9x6 RF 38A
8x7 AE 42A
8x8 APCE 48A
9x7 AE jsem radši nezkoušel, přeci jen 3x rozlítlá vrtule AE - Petr by mě asi vykostil, kdyby opravoval čumák po 4tý...
Asi prubnu 5S a 8x8
Tak nějak u mě nečekaně přistál motor HET Typhoon 600-42 290g
a 1400kv určený pro dmychadla do 8S a 1500W....
..... začala mi cukat ruka dát ho tam na 4S a APCE 8x8 .....
Spíš ho dam rychle na bazar, ať neblbnu....
..... začala mi cukat ruka dát ho tam na 4S a APCE 8x8 .....
Spíš ho dam rychle na bazar, ať neblbnu....
Jo, rotor je na obou stranách "vyváženej" nějakou modelínou
to je normální? Tak to dělaj i u Megy????
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
I u megy, i u NEU, atd..
Tak to jo, nějak mě to zarazilo...
... řeknu ti, od té akce co jsem viděl pyloňáka - nejim, nespim ...
... řeknu ti, od té akce co jsem viděl pyloňáka - nejim, nespim ...
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Staifus píše:... řeknu ti, od té akce co jsem viděl pyloňáka - nejim, nespim ...
Jsem ti to říkal, je to nakažlivé.... Udělej si volno na 6.10. Hradčany u Mimoně. Tam budou pyloňáky všechny. Spalovací, elekriky, velké, malé.
OK, dík za info, dneska se doma nahlásim, že jsem 6.10. nezvěstnej 
Tento pokus byl čistě jen ze zvědavosti, když ten motor leží doma:
HET Typhoon 600-42 1400kv - 290g + APCE 8x8 + 4S = 68A cca 980W
Éro ztěžklo jako kráva, měl jsem strach to hodit, ale foukalo, tak jsem ho švihnul proti větru. Kupodivu start kupodivu v pohodě, vyškublo se to, zvuk dobrej, ale už to neševelí jako Mega 22/30/3 ale ani neřve, po rozjetí v průletu docela žihadlo
ale kolmo nahoru se tomu už tolik nechce, strácí to díky váze dost na rychlosti ....
Po přistání po 3 minutách regl vařicí, baterky horký, motor vařicí ... na přistání kluz jak blázen, nasazovat dost z dálky. V bezvětří by to byl asi problém jak se startem, tak s přistánim.
Veškeré tyhle pokusy jsou už mimo mísu, rychlost +- stejná zatímco vatáž a hmotnost leze brutál nahoru.
Suma sumárum, NEJ se jeví na 4S Scorpion HK3026-1210 ruku v ruce s MEGA 22/30/3 (která je zvukově 100% sympatičtější , žere to o pár A míň a nemá snahu bejt taková "gumová" - nerezonuje)
HET Typhoon 600-42 1400kv - 290g + APCE 8x8 + 4S = 68A cca 980W
Éro ztěžklo jako kráva, měl jsem strach to hodit, ale foukalo, tak jsem ho švihnul proti větru. Kupodivu start kupodivu v pohodě, vyškublo se to, zvuk dobrej, ale už to neševelí jako Mega 22/30/3 ale ani neřve, po rozjetí v průletu docela žihadlo
Po přistání po 3 minutách regl vařicí, baterky horký, motor vařicí ... na přistání kluz jak blázen, nasazovat dost z dálky. V bezvětří by to byl asi problém jak se startem, tak s přistánim.
Veškeré tyhle pokusy jsou už mimo mísu, rychlost +- stejná zatímco vatáž a hmotnost leze brutál nahoru.
Suma sumárum, NEJ se jeví na 4S Scorpion HK3026-1210 ruku v ruce s MEGA 22/30/3 (která je zvukově 100% sympatičtější , žere to o pár A míň a nemá snahu bejt taková "gumová" - nerezonuje)
Včera jsem zalítal s Megou 22/30/3 a je to fakt dobrý s 8x8 přes 5 min motoru na fofr. Na zemi jen 49A, zajímalo by mě na kolik se to odlehčí v letu. Akorát mam pocit že jí trvá dýl než se rozhuláká, to škorpík za to bral hned brutálnějš....