Sab goblin 700

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

Re: sab goblin 700

#586 Příspěvek od pkotatko »

No, ve zkratce. Tahla - ten cerv zespoda musi byt dobre utazeny a zalepeny. Ocko nasroubovane na doraz. Musi byt videt jen castecne "A". Druhou stranu, ten zavit nelepit. Tam to musi byt volne. Pak si dat pozor na spravny typ toho horniho sroubu. je jiny na 700 a 630. Hlava - Bert rika, ze DFC hlava je perfektni a presna. Jeji nevyhoda je v tom, ze nefunguje na nizkych otackach, protoze musi byt tvrda. Maji se pouzit vymezovaci podlozky a vybec se nebat. Tlumici gumy funguji a principu predepnuti. To se dela podlozkami. V kitu jsou tu podlozky navic, ale kdyz by i to bylo malo, klidne pridat dalsi. Kdyz se vezme za hlavu a listy, tak se nesmi v gumach pohybovat. Rika, ze takhle nastavena hlave funguje od nejakych 1750 otacek. Jeho Goblin ma extremne predepnutou hlavu a lita od 1850 otacek nahoru. Po montazi se ma nekolik (5-10) letu nechat a pak pripadne pridat podlozku, protoze si to sedne a gumy se vymacknou. Pokud se udela hlava mekka, tak se sice da litat na nizsi otacky, ale moc to nedoporucuje, protoze pak jsou moc namahane ty tahla k cyklice. Taky rika, ze pracuji na vyvoji normalni hlavy. Dotazeni listu tam demonstruje. Takhle to lita on. je to kvuli tomu, aby listy nemely moc moznost se predbihat a zpozdovat. a taky kvuli prerazeni ocasu. Rika, ze je to neprijemne pri roztaceni. Dlouho heli vibruje, nez se listy srovnaji. Remen, napnuti tak, aby byl ten zobak na napinaku v urovni ramu. Jen pro agerivni 3D klidne 3-4mm venku. Malo napnuty remen preskoci, ale je to pry diky ocasni trubce co zni jak trombon pekne slyset. Napnuti remenu motoru nechat na tech pruzinach, ale motor pri utahovani podrzet, aby se nepohnul. Pak taky zkontrolovat pastorek motoru, aby remen nabihal na prostredek kola. No, to je asi tak vsechno. Staci takhle ?
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#587 Příspěvek od pkotatko »

Opr vi vsechno, hned a nejlepe...... :mrgreen: Ze jsi jim clovece nesel poradit. :wink:
Doslovny preklad to neni, nechtelo se mi s tim psat. Nicmene, to dulezite tam napsano je.
Me se taky DFC hlava nelibi. Systemove a je jedno u jakeho vyrobce. Pravda ale je, ze na opravdu hard 3D, kde stejne tocis nesmysly, je to asi lepsi. A muj nazor je ten, ze Goblin byl od zacatku navrzen prave na tento styl letani. Takze komu to vyhovuje, ten bude a je spokojen. A ten zbytek se mi ze strojarskeho hlediska docela libi. U toho chlapci docela mysleli. Muj salek kavy to az tak neni, ale nevidim duvod tu heli kvuli tomu hanit.
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#588 Příspěvek od tomasvrx1 »

pkotatko píše:No, ve zkratce. Tahla - ten cerv zespoda musi byt dobre utazeny a zalepeny. Ocko nasroubovane na doraz. Musi byt videt jen castecne "A". Druhou stranu, ten zavit nelepit. Tam to musi byt volne. Pak si dat pozor na spravny typ toho horniho sroubu. je jiny na 700 a 630. Hlava - Bert rika, ze DFC hlava je perfektni a presna. Jeji nevyhoda je v tom, ze nefunguje na nizkych otackach, protoze musi byt tvrda. Maji se pouzit vymezovaci podlozky a vybec se nebat. Tlumici gumy funguji a principu predepnuti. To se dela podlozkami. V kitu jsou tu podlozky navic, ale kdyz by i to bylo malo, klidne pridat dalsi. Kdyz se vezme za hlavu a listy, tak se nesmi v gumach pohybovat. Rika, ze takhle nastavena hlave funguje od nejakych 1750 otacek. Jeho Goblin ma extremne predepnutou hlavu a lita od 1850 otacek nahoru. Po montazi se ma nekolik (5-10) letu nechat a pak pripadne pridat podlozku, protoze si to sedne a gumy se vymacknou. Pokud se udela hlava mekka, tak se sice da litat na nizsi otacky, ale moc to nedoporucuje, protoze pak jsou moc namahane ty tahla k cyklice. Taky rika, ze pracuji na vyvoji normalni hlavy. Dotazeni listu tam demonstruje. Takhle to lita on. je to kvuli tomu, aby listy nemely moc moznost se predbihat a zpozdovat. a taky kvuli prerazeni ocasu. Rika, ze je to neprijemne pri roztaceni. Dlouho heli vibruje, nez se listy srovnaji. Remen, napnuti tak, aby byl ten zobak na napinaku v urovni ramu. Jen pro agerivni 3D klidne 3-4mm venku. Malo napnuty remen preskoci, ale je to pry diky ocasni trubce co zni jak trombon pekne slyset. Napnuti remenu motoru nechat na tech pruzinach, ale motor pri utahovani podrzet, aby se nepohnul. Pak taky zkontrolovat pastorek motoru, aby remen nabihal na prostredek kola. No, to je asi tak vsechno. Staci takhle ?

Děkuji Petře :D Myslím, že si mě i ostatním velmi pomohl svým překladem!! Tak svou 550 jsem už prodal. Takže jsem bez vrtulníku a jsem psychicky připraven pro příchod nového člena Goblina.
Rád bych se ještě zmínil o motoru. Proč všichni doporučují Scorpion motory a o X-era se toho moc nenamluví? Ani jeden motor jsem nikdy neměl, takže proto se ptám. Jaký by jste doporučili? X-era bude zřejmě o něco výkonější..... Vzhledem k udávaným parametrům, mám ale strach o baterky.. :twisted: Máte reference?
X-era 4530-500
či Scorpion 4525-520 LE
Co se týče DFC hlavy, také je nemám z hlediska konstrukce rád, ale vyvíjet se musí... pocit z letu na T-rex 600 DFC byl ale výborný, tak nevím no.. Jak říká Petr, Goblin je Ferrari ve vzduchu a byl na to konstruován. Ve Ferrari taky nečekejte konfortní měkkou jízdu...Co se týče toho pootáčení řízení, jestli to dobře chápu, tak proto dělají hlavu tak tvrdou, aby to pootáčení nebylo takové. Pak je jasné, že při nízkých otáčkách to moc nefunguje, je to moc tvrdé. Můj názor. Pokud vymyslí novou hlavu, tak to bude jen další vývoj, což bude dobře. Myslím, že nebude stát svět, pak naní přejít :-) Aspoň majitelé Goblina budou mít radost z další novinky pro svého mazlika :wink: Ale stejně si myslím, že Goblinovi ty hard otáčky prostě sluší...
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#589 Příspěvek od pkotatko »

Existuje Xera 4xxx (ted nevim to cislo) Goblin Edition. Takze primo do nej urcena. No a proc Scorpion ? Porovnej si ceny, dostupnost a bude ti to jasne. Bohuzel s timto motorem dost cenne energie protopis. Jinak to nejsou uplne spatne motory. Pavel ted snad bude zkouset moje Pyro 700-52, tak snad da nejake porovnani proti te Xere.

A pro Opr - Hele, Goblihu tu oslavuje Pavel, protoze z ni ma radost. Znas ho, vis jakej je. Kdyz ma z neceho radost, ma potrebu to vsude vytroubit. Mnohdy prestava byt racionalni.
Ale takovej je. Znam ho dobre a vim, ze u nej to neni reklamni masirka ( jak to kolikrat pripada), ale opravdu jen zapaleni pro vec.
A ze bych Goblihu nejak opevoval ja, tak to jsem si nevsiml. Lital jsem (dva skoky) s Pavlovou a muzu rict, ze momentalne do ni nepujdu. Ne ze by na ni bylo neco spatneho, ale Logo mi sedi daleko vic. Nic vic, nic min.
A mimochodem, jak jsi prisel na to pootaceni rizeni ? Nakresli si to a zamysli se. Pak zjistis, ze se tam deje spatne neco jineho. Rozhodne to neni pootaceni rizeni.
matrosek

#590 Příspěvek od matrosek »

Klucii.Vyprdnete se na nejake pootaceni..Ta heli lita dobre.Dokonce s ni ted litam vic nez s mym logem 600. A to uz je co rict....(Ale shhhhh..nikomu ani muk.)
A kazde heli se najde neco co nam nebude sedet.Presto ale nevidim duvod si tuhle heli nekoupit.Mam asi 50 letu a zatim bez jedineho problemu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jtDxlyqleNc[/youtube]
boZZda

#591 Příspěvek od boZZda »

Chlapci vy mě bavíte :roll: Kdo Goblina má, tak se musí opravdu bavit.

Je to hardcore vrtulník a jako takový to prostě funguje a pro tento účel i DFC hlava funguje jak má. DFC hlava nechodí při nízkých otáčkách a tak to prostě je. Ale Goblina nikdo na 1300ot/min nikdo provozovat prostě podle mě nebude. To je jako jezdit s Ferrari po Německé dálnici 100km/h.
Až bude standardní halva na Goblina, tak si lítejte na 1300ot./min... Podle mě to ale nebyl záměr výrobce udělat další TDR.

Po několika stech letech vše chodí a žádný problém na Goblinovi nepozoruji. Žádné zvětšující se vůle, prostě nic.
Na vrtulníku se mi nelíbily jiné věci než je zrovna hlava, ale všechno bylo již podle mě upgradováno.

Na trhu máte mraky vrtulníků a kdo chce jiný styl, tak si koupí třeba TDR nebo něco jiného. Každý máme možnost volby :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
MS COMPOSIT
Kontaktovat uživatele:

#592 Příspěvek od MS COMPOSIT »

OPR píše:S goblinem nemám nalétáno ani sekundu. To jistě víš i Ty sám a mohl jsi to napsat.

Ale i tak vím, že to jakým způsobem udělali halvu s přímým "pitch link-arm" není šťastné řešení. Klade to vysoké nároky na serva, na materiály ze kterejch je to zhotovený. A dálší věc jsou otáčky nosného rotoru. Neříkám že to nelétá hezky, když vidím Pavla jak to vodí po obloze, létá to krásně. I je to docela hezká heli. :D Ale hlava dobře řešená není. :(

A myslíš,že je na trhu vrtulník s lépe řešenou DFC hlavou,respektive dodavatel lepší DFC hlavy ?
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
Trust

#593 Příspěvek od Trust »

No Ondra spíš zastává názor že řešení " DFC hlava " jako takové není žádná výhra a nezáleží na výrobci.
Já si třeba myslím to stejné.
boZZda

#594 Příspěvek od boZZda »

O víkendu jsem provedl mírnou odlehčovací kůru svého Goblina 700 a jsem na letové váze 4730g!
To mi už nepřijde tak špatné, co?

Kdybych byl úplný váhový maniak, tak bych mohl o cca 150g ještě níž.
Takovýh maniak zase nejsem, ale uvidíme co to udělá.
bavarianDemon 3X a 3SX
Allesak

#595 Příspěvek od Allesak »

boZZda píše:O víkendu jsem provedl mírnou odlehčovací kůru svého Goblina 700 a jsem na letové váze 4730g!
To mi už nepřijde tak špatné, co?

Kdybych byl úplný váhový maniak, tak bych mohl o cca 150g ještě níž.
Takovýh maniak zase nejsem, ale uvidíme co to udělá.

Co se dá odlehčit krom baterek?
boZZda

#596 Příspěvek od boZZda »

Tak třeba motor, regulátor + BEC, hliníkový držák regulátoru, odstranit stoleček na bezpádlo,... je toho překvapivě celkem hodně.

Teď otázka jestli to bude k něčemu, nebo ne.
bavarianDemon 3X a 3SX
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#597 Příspěvek od tomasvrx1 »

Nevíte kdy bude k mání kit, s klasickou hlavou ? Já už ten vrtulník chci.... :? Nějak se nemužu dočkat :-D Zase si říkám " trpělivost růže přináší" :lol:
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
avalanche8

#598 Příspěvek od avalanche8 »

Bozzdo tak co odlehcovani?Je u heliny tridy 700 znat 250-300g?!
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
matrosek

#599 Příspěvek od matrosek »

boZZda píše:Tak třeba motor, regulátor + BEC, hliníkový držák regulátoru, odstranit stoleček na bezpádlo,... je toho překvapivě celkem hodně.

Teď otázka jestli to bude k něčemu, nebo ne.

NE.
Motor?.- pokud chces dat do goblina Mabuchi 380 tak pak ano..
Regl +bec?..co tam mas ted?..Helijive?
Hlinikovy drzak reglu?...Stolecek?..
....Pavle neblbni....;)
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#600 Příspěvek od Fenius »

A pádlová hlava bude kedy? :D
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“