Super výkonné elektrovětroně - povídání

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
M1
Kontaktovat uživatele:

Re: Super výkonné elektrovětroně - povídání

#46 Příspěvek od M1 »

...díky Dalibore, taky jsem moooc zvědavej a už ted naplej jak luk :lol: , mělo by to bejt spíš takový "klidnější" a lehčí univerzální F3Béčko :wink: , žádná divočina, jako předupaná a děsivá Enigma s 6-ti kWatama a odběrem 400A :twisted: :mrgreen:
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
gray69

#47 Příspěvek od gray69 »

graup15 píše:
gray69 píše:to graup15: ... mám tak předělaný druhý trup k Speedfirovi-ocas do T a motor venku... :D velkej pyloňák...

Dáš mi sem data pohonu? Díky.

Pohon jsem pro začátek nehrotil-je tam Scorpion 4020/1350 ,Ice 100 a APC 9X10 na 6S BP 2650,proudy srandovní do 100A-kolem 2kW...v pulsech to je v pohodě a převinout na pětizávit to jde přece kdykoli :D
Dzordzik

#48 Příspěvek od Dzordzik »

ST píše:Co je na tom cool ? Motor má jepičí životnost a za pár chvil je povšem. Nevidím v tom nic co bych musel mít. To co mě bere je už jen nějaká pořádná ta F3B mašina. Ve středu jsem viděl kámoše jak trénuje úlohy F3B s Vojtíškovým ASCOTEM a jsem jednoznačně chycenej.

Taky na tom nic cool nevidím, mě to příjde jako šílená pakárna. Sem tam, sem tam na rychlosti. Na přistání se to hrne jak pytel sr ... To bude zábava tak na týden a pak šup z domu.
tomashr

#49 Příspěvek od tomashr »

Dzordzik píše:
ST píše:Co je na tom cool ? Motor má jepičí životnost a za pár chvil je povšem. Nevidím v tom nic co bych musel mít. To co mě bere je už jen nějaká pořádná ta F3B mašina. Ve středu jsem viděl kámoše jak trénuje úlohy F3B s Vojtíškovým ASCOTEM a jsem jednoznačně chycenej.

Taky na tom nic cool nevidím, mě to příjde jako šílená pakárna. Sem tam, sem tam na rychlosti. Na přistání se to hrne jak pytel sr ... To bude zábava tak na týden a pak šup z domu.

Trochu mi to připomíná problém s RC auty (vlastní zkušenost) - na pohled cool, ale v reálu je to zajímavé jen když se začne závodit ve více lidech, jinak za chvíli omrzí. Tohle bude podobné - soutěžní F5D či Q40 je jistě výzva, která stojí za pozornost, ale právě až v momentu závodění, létat s tím "jen tak" mě nijak neláká.
graup15

#50 Příspěvek od graup15 »

re..Kovaco
Ondro dnes jsi měl šanci...:-)
Vyrazil jsem v púl jedenácté...púl hodiny čekal v luftu až to přijde...a přišlo.
Stejně šílený stoupák jako při tom mojem výstupu do 1440m :-)
Na tom grafíku ten chaos mezi 1h a 1h21 minutami...to nosilo tak kravsky, že jsem odklapkoval Vikinga a jen tak si řádil po obloze na 150km/h rychlostech.
Tak hezky sleduj počasí a až zase pújde okraj nebo konec fronty..máš šanci :-) :-)
Přílohy
ScreenHunter_01 Sep. 04 13.32.gif
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od TomasC »

graup15 píše:Pohon jsem pro začátek nehrotil-je tam Scorpion 4020/1350 ,Ice 100 a APC 9X10 na 6S BP 2650,proudy srandovní do 100A-kolem 2kW...v pulsech to je v pohodě a převinout na pětizávit to jde přece kdykoli :D

To tam máš jako spalovací skleněnou vrtuli?? Pokud budeš chtít tak mám doma nějaké pylonářské uhlíkové, ale ty jsou tak 8x8. Nicméně pomocí 4kW jdou roztočit přes 30.000ot/min.

A létání kolem pylonů není ani tak o rychlosti modelu. Je spíš o přesnosti létání. Ale o přesnosti 5metrů při rychlosti 280km/h. Největším soupeřem je pilot sám sobě.

Mimochodem, kdo chce vidět závody kolem pylonů - 6.10. Hradčany u Mimoně.
martin z

#52 Příspěvek od martin z »

[quote="graup15"].to nosilo tak kravsky, že jsem odklapkoval Vikinga a jen tak si řádil po obloze na 150km/h rychlostech.

zeptal bych se, v jakém úhlu nebo o kolik mm dolů máš naklapkováno při běžných podmínkách kdy to nenosí? jenom klapky nebo vč. křidélek?
kovaco

#53 Příspěvek od kovaco »

:roll: Dalibore, když já negramota jsem se chtěl zrovna dnes přiučit programování mé futabky 12FG. :roll: Ale já to budu ovládat až to budu moct programovat přímo na obrazovce, což znamená minimálně 5x chytřejší rádio, jako je 18MZ. :lol:
Ale já těch 1600m zvládnu. Slibuji. :D
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
lipan

#54 Příspěvek od lipan »

Trocha fotek a videa
akce Plzen F5J
je tam možná moje nové letadlo :D
http://spinfly.rajce.idnes.cz/F5J_Plzen#
LV
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od LV »

kovaco píše:Ale já těch 1600m zvládnu. Slibuji. :D

Rád by som videl ako to dokážeš nad 100m ovládať.
Mám vetroňa s plochou takmer 2m2 a v 640m to bolo vidieť tak, tak aby sa to dalo rozumne ovládať...
Kamarát (petertn) má Volcano a to je v 500m výške iba čiarkou....
PS: na diaľku vidím veľmi dobre a dokážem prečítať text kde iní nevidia ani ten podklad :mrgreen:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
kovaco

#56 Příspěvek od kovaco »

Pre:LV

Chlapci, asi až sa už konečne uzdravím zoberiem moje VOLCANO za vami a ukážem vám to naživo v okolí TN. :D :D
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od TERAZKY »

Rovnako neverím, že to uvidíš v 1000m výške. Ale nie som žiaden etalón, lebo do diaľky vidím prd a max. mám vetroň len cca 2,8m.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
petertn
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od petertn »

kovaco píše:Pre:LV

Chlapci, asi až sa už konečne uzdravím zoberiem moje VOLCANO za vami a ukážem vám to naživo v okolí TN. :D :D

Daleko nad 1000m uz bol ... ale tesim sa Ondrej na tvoju navstevu ... LV nas hadam opat pozve do Rajca :-) tam polietas v nadhernej prirode so super partiou ludi ...
Ono to asi chce aj niekoho s dalekohladom, pre istotu.
S Easy starom som bol 890m ale proti mraciku, tak ho bolo krasne vidiet, ale sledovali sme to dvaja ...
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
kovaco

#59 Příspěvek od kovaco »

Jirko, od včerejšku nemůžu spát. Ten RAY X je nádhernýýýýýýýý. :roll: :D
kovaco

#60 Příspěvek od kovaco »

Chlapci, tak mi držte palce, aby mi už dali doktorský pokoj a po 24.9. dofrčím. :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“