graup15 píše:No chlapci srandičky musí být..to jo, ale do Volcana rozhodně nejdu.
Teď je na řadě nový Viking speciál

.
No a pak mám v plánu dva projekty..jeden je na fotce dole.
Druhý neřeknu, ale bude to hodně velké..skoro 7 metrů a s příkonem přez 6kW

To je zajímavé, ten motor přímo na čumáku... Kudy vedou vodiče?
Já ve Vinoři nemožu výš než pár stovek, mám už OVĚŘENO že ve chvíli kdy jsem 300m vysoko, tak se nějaká Cessna nebo ULL z Letňan letí podívat zblízka, co to tam dělám. Takže po čumáku dolů a zas.. V podvečer se tam v podstatě nedá lítat výš než nějakých 200m (aby se to dalo rychle stihnout dolů, létají PODSTATNĚ níž...). To se stahují na letiště jak švábi na pivo, rychle rychle dokud je světlo.
Nedávno jsem tam létal tuším s Harmony, stál jsem hodně bokem a najednou periferně vidím, jak se přímo nad golfáčem naprosto neslyšně sune nějaký opravdu velký model, nízko, majestátně, model nějakého moderního výkonného větroně. Tak jsem měl radost že tam nejsem sám, sem tam jsem opatrně hodil okem kde stojí pilot a on tam nestál. Nebyl to to totiž model a já jsem byl minimálně ve dvojnásobné výšce s třímetrovým kompozitem... Táhl se jak smrad a protože jsem si chtěl natočit ten nouzák do pole, tak jsem vzal Harmony po čumáku dolů, sednul jsem a sledoval jsem "návštěvníka". No a ten "pacholek" to tam doklouzal (asi, poslední fázi letu je za stromy a baráky).
Za pár dní (nebo snad hned další den? Už nevím...) tam letěl zas a zas jak duch. Tak na to si teď dávám bacha. Motoráka slyším a zvládnu zareagovat (i když je to teda otrava hrozná...), ale tohle se mi prostě objevilo za zády a už jsem mohl jen čekat až to přeletí...
Jetsli jsou tu nějací kluci z letiště, tak možná budou vědět, co před časem bylo za nějaký moderní kluzák (tipuju že to byl jednosic, fakt to bylo na první pohled jak velký model) na návštěvě v Letňanech...
Takže shrnutí, i kdybych měl na ty vaše výšky nervy (jakože nemám

) stejně se to nedá létat všude.
Aspoň že se s těma pevnějšíma érama dá rychle "uniknout".