zdroj eq power 500W
zdroj eq power 500W
Ahoj
Potom, co jsem si přečetl o zdrojich x40 a od grapnera, tak hledám jinou alternativu k raytronicu c60 1000w. Nalezl jsem zdroj eq power 500W http://www.savage.cz/cz/zbozi/rc-nabije ... -500w.html
Máte s ním někdo zkušenosti?
Potom, co jsem si přečetl o zdrojich x40 a od grapnera, tak hledám jinou alternativu k raytronicu c60 1000w. Nalezl jsem zdroj eq power 500W http://www.savage.cz/cz/zbozi/rc-nabije ... -500w.html
Máte s ním někdo zkušenosti?
Re: zdroj eq power 500W
Ahoj, kupoval js nakonec tento zdroj? Taky jsem na něj narazil a rozhoduji se jestli ho nezkusit vzít místo X-40tky.
jj koupil jsem ho a zatím funguje dobře...
A jak velkým výkonem jsem schopný tím raytronicem nabíjet?
řekl bych že 500W ale zatím jsem to ani nevyužil... Nejvíc jsem z něj tahal nějakých 150W a zdroj se téměř nezahřál...
Jaky maximalni vstuni proud dovoluje nastaveni te nabijecky? Co o tom pisou v navodu? Vsude pisou ze pro 500W vykonu je nutne pouzit zdroj alespon 24V, tedy vstupni proud (kdyz zanedbam ucinnost) je max. 21A a to zase pri zdroji 15V umozni prikon jednoho kanalu nabijece 315W... To koresponduje s jinymi obdobnymi nabijeci, ktere pro plny vykon potrebuji na vstupu podstatne vic nez 15V...
Ja jen aby nedoslo pak k nejakemu zklamani, ze to vic neda.
Ja jen aby nedoslo pak k nejakemu zklamani, ze to vic neda.
jyrry.webnode.cz
Mám raytronic c60 1000W samozřejmě vím že na plný výkon je potřeba 24V ale na 500W výkonu si myslím že by mohlo stačit těch 15V ne? U staré verze byl max výkon něco kolem 500W a u ní samozřejmě bylo potřeba 24V zroj na plný výkon ale u tý výkonější verze bych řekl že na 500W stačí i 15V zdroj, bohužel ověřený to nemám, neboť návod mě dodali k ke staré verzi c60tky...
Jinak v nastavení lze nastavit proud od zdroje až na 55A...
Jinak v nastavení lze nastavit proud od zdroje až na 55A...
jj 500W jsem myslel výkon celkově, 250W na kanál popř. 450W/50W ....
Tak tech 450W nevim... To by chtelo u nekoho zkusit kolik to da pri 15V. Nebrat to jako soucet, testnout jeden kanal kolik da.
jyrry.webnode.cz
tam je nastavení poměru výkonu na kanál po kroku 10% takže pokud se jeden kanál nastaví 10% a druhý 90% tak nevidím důvod proč by to tak nemohlo být..
No zatím nemám jak, protože tak velký baterky nemám abych využil 500W výkonu, pokud časem budu potřebovat plný výkon nabíječe tak dokoupím pořádný zdroj ale v dohledné době mi bude 250W na kanál bude bohatě stačit. Ale ten důvod proč by to nešlo by mě zajímal... 
Spinany menic ma uzke vazby co se tyka proudu, pomeru vstupniho a vystupniho napeti - to ovlivnuji spinaci a mrtve doby na FETech, pri tom se stoupajicim pomerem klesa ucinnost menice. Proto pri pozadavku zvysovani napeti na vystupu (vice clanku v sade) je nutne zvysovat napeti na vstupu, aby se neumerne nezvysoval impulzni proud na tom spinacim prvku - je mnohem vyssi, nez by se zdalo z prikonu nabijece, protoze tece prave jen ve spinaci dobe.
Asi to lip a na vzoreckach vysvetli odbornik, ja se temi spinanymi zdroji zabyval jen ze zajmu.
Asi hoodne zjednodusene - chci 480W z 15V, musi tedy tect 32A. Protoze pomer sepnute a mrtve doby muze byt nejvic 1:1, musi tu polovicni dobu tect 64A. Pak hraje jste roli zvysovani napeti - ten impulzni proud se jeste zvysi tim vic, cim vyssi napeti na vystupu chci oproti vstupu, sepnuta doba se zkracuje, v "mrtve dobe" dodava impulzni civka energii do vystupu.
Asi to lip a na vzoreckach vysvetli odbornik, ja se temi spinanymi zdroji zabyval jen ze zajmu.
Asi hoodne zjednodusene - chci 480W z 15V, musi tedy tect 32A. Protoze pomer sepnute a mrtve doby muze byt nejvic 1:1, musi tu polovicni dobu tect 64A. Pak hraje jste roli zvysovani napeti - ten impulzni proud se jeste zvysi tim vic, cim vyssi napeti na vystupu chci oproti vstupu, sepnuta doba se zkracuje, v "mrtve dobe" dodava impulzni civka energii do vystupu.
jyrry.webnode.cz
aha, no tak v tom případě máš asi pravdu, ale i tak 250W na kanál mi zatím bohatě dostačuje a myslím že za 1500 to není až zas tak špatný. On totiž 1000W zdroj na 24V je mnohem dražší než nabíječka...