zdroj eq power 500W

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
erotel

Re: zdroj eq power 500W

#16 Příspěvek od erotel »

Mám C60 1000W a k tomu zdroj 12V 125A.Sadu 6s 3300mAH nabíjím 10A na každém kanálu.
LOGO 600 SE ,MPX Gemini,DX8,Phoenix 3.0,Protos 500 stretch FBL Beastx
no jo začínám
horpak

#17 Příspěvek od horpak »

Hmm tak dneska si vesele nabíjím, a pak zjistím že najednou nabíječka nejede, tak si říkam vyhozenej jistič. Jenže z tý samí zásuvky hraje rádio takže asi odešel zdroj :(
Takže bude muset jít na reklamaci...
kure87
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od kure87 »

No uvidíme já ho dneska tuto sestavu objednal od RCkinga tak se nechám překvapit. Snad tu do pátku bude ať můžu polítat.
kure87
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od kure87 »

Tak včera proběhl první ostrý test nové nabíjecí sestavu a rozhodně to byly dobře utracené peníze. Ještě trochu musím vychytat ovládání nabíječky a bude to bezvadné zatím se mi to plete a nevytáhl jsem víc jak 150W na kanál.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od frontier »

jak je to s hlučností EQ Power 500, ventilátor běží pořád nebo má regulaci od 0 otáček?
JMalik

#21 Příspěvek od JMalik »

jyrry píše:
Asi hoodne zjednodusene - chci 480W z 15V, musi tedy tect 32A. Protoze pomer sepnute a mrtve doby muze byt nejvic 1:1, musi tu polovicni dobu tect 64A. Pak hraje jste roli zvysovani napeti - ten impulzni proud se jeste zvysi tim vic, cim vyssi napeti na vystupu chci oproti vstupu, sepnuta doba se zkracuje, v "mrtve dobe" dodava impulzni civka energii do vystupu.

Jenže těch 64A tě nezajímá. Rozhodující je efektivní hodnota toho proudu. Tu bude zobrazovat i A-metr na zdroji, pokud tam je. (Teď jsem se na to byl podívat, nabíjím 6s lipol, zdroj je 15V, napětí se dá plynule nastavovat do těch 15V potenciometrem, má to měření proudu a napětí na zdroji, druhé měření napětí a proudu je na nabíječi)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jyrry »

JMalik píše:Jenže těch 64A tě nezajímá. Rozhodující je efektivní hodnota toho proudu. .....

:-)
nemluv za mne, mne ta spickova hodnota zajima, urcite zajima i muj zdroj... jestli to nezajima tebe, nebo kohokoli jineho, pak neni divu ze se pak mnozi stesky "ono to shorelo, ale vzdyt tam tolik neteklo.... " A neni to jen o spinanych zdrojich.... od doby kdy trochu smysluplne na tyhle veci pouzivam osciloskop, nedivim se skoro nicemu :-)
a kdepak jsi to vyhrabal, to u vas neni pocasi na litani, ze prohrabujes kostlivce? :-D
jyrry.webnode.cz
JMalik

#23 Příspěvek od JMalik »

jyrry píše:......mne ta spickova hodnota zajima, urcite zajima i muj zdroj... jestli to nezajima tebe, nebo kohokoli jineho, pak neni divu ze se pak mnozi stesky "ono to shorelo, ale vzdyt tam tolik neteklo.... " A neni to jen o spinanych zdrojich.... od doby kdy trochu smysluplne na tyhle veci pouzivam osciloskop, nedivim se skoro nicemu :-)
a kdepak jsi to vyhrabal, to u vas neni pocasi na litani, ze prohrabujes kostlivce? :-D

Počasí je dobré, včera jsem seděl ve velkém letadle 3 hodiny s dcerou. Zajímavý výlet kolem půl republiky.
Vyhrabal jsem to tak, že mě včera jeden chytrák zavolal ať se dostavím k zařízení na kterém vypadává zkratová ochrana na špičkový proud, že je u toho s osciloskopem a předváděl tam užaslým manažerům vyjeté grafy průběhů. Vůbec mu nevadilo, že ta ochrana registruje efektivní hodnotu účinku proudu, že on měří absolutní hovadiny.... Po hodině bádání stačilo sundat jeho bundu ze dveří rozvaděče vedle v rozvodně, kde mlátila do havarijního tlačítka, které nějaký blb osadil bez zpětné aretace.
Něco může vyhulit na hodnoty proudu, které jsou měřené v efektivních hodnotách. Ne na milisec. špičky, které demonstruješ na osciloskopu. Na různých ťanťanských audiozesilovačích, bednách.... je možné najít udávaný výkon v kW. Vede k tomu většinou přívodní šňůra jako tkanička do bot. Občas to někdo upřesní a udává peak výkon a podobné nesmyslné přívlastky. Pokud tyhle kilowatové věci zatížíš 100W sinusového výkonu, tak je bezpečně po tom.
Proto se vyjadřuji v tomto případě k těm špičkám a hlavně k té dvojnásobné hodnotě proudu.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od jyrry »

a to nejak souvisi? :-)
jyrry.webnode.cz
JMalik

#25 Příspěvek od JMalik »

No tak jak to píšu o tom síťovém zdroji s nabíječem. Když vynásobíš napětí a proud nabíječe, dostaneš výkon nabíječe. Když vynásobíš proud a napětí výstupu zdroje dostaneš příkon nabíječe. Je nepodstatný ten proud na zdroji kolik je otevřený a zavřený polovodič.
horpak

#26 Příspěvek od horpak »

frontier píše:jak je to s hlučností EQ Power 500, ventilátor běží pořád nebo má regulaci od 0 otáček?

reguluje podle potřeby...
petan64

#27 Příspěvek od petan64 »

Jyrry chtěl hlavně vysvětlit důvod proč nelze mít větší výkon při malém napětí. Výkonové omezení je dáno mino jiné maximálním proudem, na který jsou stavěné spínací obvody v měniči. Při vhodné konstrukci měniče může být aktivní délka pulsu i 90% (Jyrry psal příklad jen 50% - asi byl byl myšlen dvojčinný měnič), při tom ale nesmí být překročeny mezní proudové hodnoty tranzistorů. Obecně rozšířený omyl je tvrzení, že otevřeným spínačem protéká vždy plný proud, ale to není pravda. V okamžiku sepnutí narůstá proud od nuly téměř lineárně po celou dobu aktivního impulsu (spínáme indukční zátěž). Pokud je požadován malý výkon, stačí jen krátké impulsy a dosažené proudy jsou poměrně malé. Teprve při velkém výkonu se pulsy prodlouží a proud naroste na hodnotu, při které už musí být spínač rozpojen. Tento impulsní proud ale bude vyšší, než je střední hodnota DC proudu, kterou měnič odebírá ze zdroje. Zdrojem proudu s nízkou impedancí je v tom okamžiku vstupní kondenzátor, nikoli napájecí zdroj.

Z hlediska ceny a účinnosti není vhodné projektovat měnič na malé napětí a vysoký proud. S proudem klesá účinnost měniče, protože se zvyšují úbytky napětí na spínači, rostou tzv. spínací ztráty způsobené konečnou rychlostí přepnutí spínače a rostou i ztráty v transformátoru. Při malém vstupním napětí musí měnič prodloužit délku impulsu až na maximum, které mu dovolí proudové omezení. V tom případě ale ani maximální délka impulsu nestačí na přenesení vysokého výkonu. Aby tedy bylo možné při tomto stavu dosáhnout požadovaný výkon, musí být zvýšeno vstupní napětí měniče. Pro tento režim je spočítán výkonový obvod měniče a jen v takovém případě dovolí přenést maximální výkon. Často je při tom použitá i jiná spínací frekvence.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
Brode
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Brode »

utahne ten eq power 500
4x 3s 5000mah na 1c? by melo byt 4x(12,6x5) coz je kolem 250W
mam 1 nabijecku proto se ptam..
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“