Turnigy 9x hardware, opensource TX (pokračování 2)
Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX (pokračování 2)
Napíšte si verzie tých Open9x, aby bolo vidno prípadný rozdiel - teoreticky môže byť aj tam že kope má nejakú staršiu. Alebo, nastavenie toho prepínača, to máte cez Safety switches? Malo by to byť jedno, keď je tam raz CH3 tak by to malo brať len stav CH3 (a samozrejme proporcionálne).
- kope
- Kontaktovat uživatele:
coro píše:Napíšte si verzie tých Open9x, aby bolo vidno prípadný rozdiel - teoreticky môže byť aj tam že kope má nejakú staršiu. ...
Jo, to mi taky napadlo - až večer dorazím domů, tak se na tu verzi mrknu.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
kope píše:mhotar píše:Tak jsem to vyzkoušel, a zdá se že to funguje jak má, nebo mám něco jinak než ty. Můžeš sem postnout tvoji EEPROM, rád se na to podívám.
Dík za nabídku, já jsem bohužel pouze "poučený" uživatel, nemám ani v rádiu natrvalo napájený kabel pro připojení k počítači, takže EEPROM asi stáhnout nepůjde![]()
Ale pokud říkáš, že to funguje, tak budu zkoušet dál-přece na to musím přijít!
Mirku, vždyť jsem ti tam ten kabel před pár týdny dával...
- Kontaktovat uživatele:
Počkej Ríšo, já myslel, že jak mi to blblo, tak že jsi nakonec říkal, že jsi ho vyndal, protože zkrácení nepomohlo - tak to jsem to blbě pochopil
a vše o chybějícím kabelu beru zpět
. Mimochodem, mohl bych se někdy stavit pro ty šroubky? 
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Teď mě zblbnuls, ale mám pocit že jsem ti tam dal nový... Šroubky jasnačka - domluvíme se přes SZ.
Zkusím to teda popsat jak to mám:
-vytvořím nový model
-nastavení/Stopky1 TH% 03:00
-nastavení/StopaPlyn CH3
-Mixer/CH3 Plyn 100
-Funkč.Spínače/ !THR BezpečCH3 -100 [zaškrtnuto]
Mám Open9x r1333 CZ, ale používám to takto celou svoji modelářskou kariéru, takže od letošního jara
a vždycky to fungovalo.
-vytvořím nový model
-nastavení/StopaPlyn CH3
-Mixer/CH3 Plyn 100
Mám Open9x r1333 CZ, ale používám to takto celou svoji modelářskou kariéru, takže od letošního jara
www.opentx.cz
- kope
- Kontaktovat uživatele:
mhotar píše:Zkusím to teda popsat jak to mám:
-vytvořím nový model
-nastavení/StopaPlyn CH3
-Mixer/CH3 Plyn 100
Mám Open9x r1333 CZ, ale používám to takto celou svoji modelářskou kariéru, takže od letošního jaraa vždycky to fungovalo.
Dík, až dorazím z práce, tak sem dám, jak to mám já, vč ver. FW
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Tak já to mám takhle (v podstatě stejně):
-nastavení/Stopky1 TH% 07:30
-nastavení/StopaPlyn CH3
-Mixer/CH3 Plyn 100
-Funkč.Spínače/ !THR BezpečCH3 -125 [zaškrtnuto]
Open9x r1143 CZ
EDIT: tak už jsem zjistil, kde je zádrhel - stačilo změnit
na
a funguje to.
Díky moc za pomoc a radu.
-nastavení/Stopky1 TH% 07:30
-nastavení/StopaPlyn CH3
-Mixer/CH3 Plyn 100
Open9x r1143 CZ
EDIT: tak už jsem zjistil, kde je zádrhel - stačilo změnit
na
a funguje to.
kope píše:EDIT: tak už jsem zjistil, kde je zádrhel - stačilo změnit
na
a funguje to.
Není zač, toto by ale bylo dobré opravit v open9x. Nahlásím to jako bug.
www.opentx.cz
- Eduard
- Kontaktovat uživatele:
Mám T9x + Open9x. Ve starší verzi r881 používám na plynulé roztočení motoru heli jednoduše mix spínače se zpomalením. V této verzi je možné zadat zpomalení až 15 vteřin. Stáhl jsem novou verzi a v ní je možné zpomalení jen 7,5 vteřiny, což je moc rychlý. Dá se stím něco dělat? Uvítal bych i delší čas - myslím, že je jedno jestli to je omezené na 15 nebo 30 vteřin.
Určitě toho rozběhu jde docílit i jinak, ale proč to dělat složité.
Předem dík.
Předem dík.
Eduard píše:Mám T9x + Open9x. Ve starší verzi r881 používám na plynulé roztočení motoru heli jednoduše mix spínače se zpomalením. V této verzi je možné zadat zpomalení až 15 vteřin. Stáhl jsem novou verzi a v ní je možné zpomalení jen 7,5 vteřiny, což je moc rychlý. Dá se stím něco dělat? Uvítal bych i delší čas - myslím, že je jedno jestli to je omezené na 15 nebo 30 vteřin.
Předem dík.
Všechno je to o velikosti EEPROM, pro tyto parametry jsou nyní 4 bity, tj 7,5s s krokem 0,5s. Pro 15s je krok 1s a to je pro obvyklé použití hodně. Pro delší časy můžeš použít více zpomalených kanálů se zpožděním a pak je sčítat. Už to sice není tak pěkné, ale jde to.
www.opentx.cz
- Eduard
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, děkuji za odpověď. K čemu se vlastně používá zpoždění po 0.5 vteřině?
Každopádně o toto jsme se s kolegou marně pokoušeli několik hodin. Zkopírovat kanál a sečíst, ale marně. Nechce nám to fungovat.
Když vám to jde, byla by možnost toto zpoždění vypsat sem do textu jak vše naprogramovat?
Jednalo by se o toto:
Třeba přepínačem RUD aktivovat rozběh třetího kanálu a to tak, že bude od -100%-0% rozběh 7.5vteřiny a dál bude pokračovat 0% - +100% dalších 7.5 vteřiny. A navíc, aby tato funkce byla podmíněna tím, že musím mít páku plynu, kterou ovládám zdvih cykliky v nule +-10% rozsah. Když bude páka plynu méně nebo více než 10%, tak se rozběh motoru neaktivuje. A pozor!!! Samozřejmě po rozběhu motoru, když dám páku plynu pod nebo nad 10%, nesmí se vypnout motor!!!
Pokud vám samozřejmě nepůjde podmínit rozběh motoru tím, že bude páka plynu v nule, můžete mi prosím aspoň poslat, jak naprogramovat ten rozběh 7.5s do nuly a 7.5s od nuly nahoru?
Šlo by toto naprogramovat?
Děkuji za odpověď.
Každopádně o toto jsme se s kolegou marně pokoušeli několik hodin. Zkopírovat kanál a sečíst, ale marně. Nechce nám to fungovat.
Když vám to jde, byla by možnost toto zpoždění vypsat sem do textu jak vše naprogramovat?
Jednalo by se o toto:
Třeba přepínačem RUD aktivovat rozběh třetího kanálu a to tak, že bude od -100%-0% rozběh 7.5vteřiny a dál bude pokračovat 0% - +100% dalších 7.5 vteřiny. A navíc, aby tato funkce byla podmíněna tím, že musím mít páku plynu, kterou ovládám zdvih cykliky v nule +-10% rozsah. Když bude páka plynu méně nebo více než 10%, tak se rozběh motoru neaktivuje. A pozor!!! Samozřejmě po rozběhu motoru, když dám páku plynu pod nebo nad 10%, nesmí se vypnout motor!!!
Pokud vám samozřejmě nepůjde podmínit rozběh motoru tím, že bude páka plynu v nule, můžete mi prosím aspoň poslat, jak naprogramovat ten rozběh 7.5s do nuly a 7.5s od nuly nahoru?
Děkuji za odpověď.
mhotar píše:..
Všechno je to o velikosti EEPROM, pro tyto parametry jsou nyní 4 bity, tj 7,5s s krokem 0,5s. Pro 15s je krok 1s a to je pro obvyklé použití hodně. Pro delší časy můžeš použít více zpomalených kanálů se zpožděním a pak je sčítat. Už to sice není tak pěkné, ale jde to.
Možno by stálo zato, urobiť rozdelenie a pod 4s krok 0,5s, potom zopár 1s alebo aj 2s krokov? - tak nejak aby to vyšlo na jednu podmienku, napríklad posledný bit (t.j. 3 bity = 7 krokov po 0,5s = 3,5s, a potom ak je nastavený štvrtý bit tak začať 5,7,9...19s ? Alebo od 4 po 18s.. Alebo ešte nejak inak s prvou časťou 0,25s?
Ja si to moc predstaviť v praxi neviem, ale keď to niekto chce, možno na podvozky alebo dokonca aj motor (prípadne to potom aj oneskorenie).
lietate tie 6 kanalove hobbyking prijimace? mam 2, tam kde som ich mal som padol tak, ze som nevedel preco.. dnes som dokoncil lietadlo a dal jeden po nevysvetlitelnej havarii donho, po havarii bol ok a teraz sa niekedy cukali serva okolo stredu, dal som tam 8 kanal a nic, vsetko ok. este mam jeden ktory zamrza len tak.
Eduard píše:Dobrý den, děkuji za odpověď. K čemu se vlastně používá zpoždění po 0.5 vteřině?
Jednalo by se o toto:
Děkuji za odpověď.
Takto to funguje podle zadání
Přidáním kanálů se to dá rozšířit o dalších 7,5s/kanál
Mixy
----------------------------------------
CH03
+50%CH5
+50%CH6
CH05
+100%CS5 Zpomalení(u7,5:d0)
CH06
+100%CS6 Zpomalení(u7,5:d0)
Vlastní spínače
----------------------------------------
CS1 |Plyn| < 10
CS2 RUD AND CS1
CS3 CH3 > -45 //do cca 25% rozběhu motoru musí být páka plynu v limitu 10% jinak se motor vypne
//s menším limitem nastane problém při zapnutí vysílačky se zapnutým RUD
//přepínačem. tj. motor se zapne i když není páka v limitu 10%, protože kanál CH5
//nebyl před tím ve výchozí hodnotě -100, ale v 0 po zapnutí vysílačky.
CS4 CS2 OR CS3
CS5 CS4 AND RUD
CS6 CH5 > 99
www.opentx.cz