Viking 2-E a další mé modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
Dzordzik

Re: Viking 2-E a další mé modýlky

#61 Příspěvek od Dzordzik »

Mno, být tebou, mírnil bych se. To že jste na modelu nenašli chybu nemá nic společného s tím jak bude létat v podmínkách soutěžního nasazení a o umístění v soutěži rozhoduje trošku něco jiného ... Ale chápu, líbí se ti. Třeba to fakt bude taková pecka, osobně si to ale nemyslím. zatím co jsem od Valenty viděl mělo provedení víceméně standardní či podprůměrné a většinou to bylo dost těžké. Třeba se fakt zlepšil, je to možné. I sharon 4200 co si ho koupil kolega v klubu mě nějaak moc nenadchl a když jsem viděl, jak mu udělali elektroinstalaci a osazení a za kolik peněz, chtělo se mi brečet.
kovaco

#62 Příspěvek od kovaco »

Myslím, že máš svoji pravdu a já svoji. Já viděl RAY X na vlastní oči, ty jsi viděl jiný éro, které bylo zrovna zmrvené. Ono Valenta nemůže stát u každýho a kontrolovat, jestli udělal elektroinstalaci tak, jak to dělá např. Dalibor. RAY X, kterýho budu mít si dělal sám Valenta a udělal to pěkně a s érem se již umístil na druhém místě v Plzni. A byly tam i zvučnější éra, že jo. :lol:
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
tomashr

#63 Příspěvek od tomashr »

Dlužno dodat, že Plzeň byla dost specifická, spíš takové létání "ve vlně", což nesedalo každému. Dost vypovídá to, že vyhrál omlácený těžký NYX, jehož pilot (Petr Dušek) ovšem zvládl zejména druhé finále jasně nejlépe ve smyslu využití místních podmínek...
Já jsem z toho byl pro změnu dost nešťastný a když se mi pak ještě "pro doražení" na chvíli "podařilo" v prvním finále ztratit model z očí zrovna v momentu, kdy jsem konečně našel slibný komin, a ve druhém mě pro změnu rozhodilo, když jsem po očku sledoval jak se synátor řítí s Cirrusem po ztrátě kontroly k zemi (nakonec se vše chytlo), tak jsem byl nakonec rád, že vše dopadlo bez škrábnutí. A podobných výpadků a komplikací tam bylo více i u dalších lidí.

Nic proti Ray-X, zaujal už na jaře v Hořicích v ještě syrovější verzi a celkem souhlasím, že to bude dobrá volba, ale psát na základě Plzně něco o tom, jak Valenta vyhraje každý závod, jsou s odpuštěním totální kydy. Kdybych chtěl za každou cenu argumentovat tímto závodem, tak bych mohl třeba tvrdit, že je Cirrus lepší, protože s ním 13ti letý kluk byl po základní části o pěkných pár bodů před Valentou s Ray-X, ovšem přišlo by mi to poměrně směšné... Pevně věřím, že si s ním (i s Petrem D.) v Hořicích srovnám účty :lol: :lol:

Mimochodem k tomu "štíhlení trupů" u Valenty bych podotkl, že trup je prakticky stejný, jako má už dávno Dragonfly Pro, jen je udělaný ze "závodnějších materiálů" (hlavně je to vidět na lehčí SOP). "Baculatý" trup má Dragonfly Strong a v podstatě to samé je pak použito i na další modely od Valenty, ale to neznamená, že nedělal štíhlejší už dříve. Volcano nemá cenu zmiňovat, u něj je velký "maketový" trup záměr.
Dzordzik

#64 Příspěvek od Dzordzik »

Bylo to myšlené tak jak píše Tomáš. Jedna vlaštovka jaro nedělá a i kdyby to byl opravdu dobrý a dobře udělaný model, i Valenta může překvapit, tak bych ho tak do nebes nevynášel.
graup15

#65 Příspěvek od graup15 »

kovaco píše:Myslím, že máš svoji pravdu a já svoji. Já viděl RAY X na vlastní oči, ty jsi viděl jiný éro, které bylo zrovna zmrvené. Ono Valenta nemůže stát u každýho a kontrolovat, jestli udělal elektroinstalaci tak, jak to dělá např. Dalibor. RAY X, kterýho budu mít si dělal sám Valenta a udělal to pěkně a s érem se již umístil na druhém místě v Plzni. A byly tam i zvučnější éra, že jo. :lol:

Nadšení bych sdílel až podle ceny jakou ti na model dá :-) :-) :-)
Závodění je podle mne hlavně o pilotovi!!! Model musí být dobrý, to jo, ale sám nikdy nerozhoduje na to nezapomeň!!!
tomashr

#66 Příspěvek od tomashr »

On je u Valenty asi hlavní problém v tom, že je u něj určitý rozdíl mezi řekněme komerční produkcí a mezi výsledky, které vzniknou, když se s ním člověk dohodne... Když se objedná něco z katalogu jen tak, tak člověk dostane běžný průměr (možná dokonce lehký podprůměr). Ovšem to neznamená, že neumí i lepší, domluvit lze leccos a pak jsou výsledky často vysloveně super. Jsem popravdě docela zvědavý, jak se postaví k RAY-X jednak cenově, ale pak i z hlediska objednání - zda to bude opravdu dělané v soutěžním standardu anebo zda se bude muset více domlouvat.

Já popravdě o koupi RAY-X mírně uvažuji také, ani ne tak pro sebe jako pro syna, ale "standard nákupu" pro "zákazníka z ulice" musí ověřit někdo jiný, sám se s p. Valentou přirozeně dohodnu osobně...
Dzordzik

#67 Příspěvek od Dzordzik »

Možná mám "štěstí" jen na ty horší kousky, ale ten, co se dělal u Valeta model na zakázku, včetně osazení nebyl běžně objednaný, ale osobně konzultovaný přímo s p. Valentou. Samozřejmě, v hromadné výrobě se může kdykoli něco pokazit, ale takhle osazený model, to snad někdo nemohl myslet vážně. Táhla s vidličkami drhnoucími o hranu trupu, kabeláž od motoru přilepená tavným lepidlem halabala do trupu, mrdník v kabelech i konektorech ... Kamarád si Sharona objednal, protože s osazováním takto velkého modelu nemá zkušenosti. Výsledek je, že jej celý předělává a to není člověk, který by řešil korunu.

Možná mě někdo přesvědčí, že u Valenty umí i kvalitní práci, ale pro mě jako zákaazníka je podstatné ne to, co se dohodne mimo, jako spíš to, co je výsledkem běžné objednávky. Nebo se snad, abych dostal kvalitu, musím za výrobcem pokaždé osobně stavit a domluvit se?
graup15

#68 Příspěvek od graup15 »

Nějak je při našem létání na PMR pásmu těsno...:-) Tak jsem objednal tohle...a bude klid.
http://www.alfatactical.cz/detail/10358 ... r-set.html

manual...

http://www.alan.pl/radiokomunikacja/med ... 7tr_uk.pdf
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od JirkaA »

V cem ti to pomuze?
OK2WY
tomashr

#70 Příspěvek od tomashr »

Předpokládám, že graupovi jde o využití LPD kanálů...
Nutno dodat, že to je v ČR dost jednoznačně nelegální, u nás zde není hlasový provoz v tomto pásmu povolen (navíc nesený letadlem)...
Když už to chce někdo použít, tak doporučuji buď frekvence 433,1-433,350 anebo pak kanály s frekvencemi nad 434 MHz. U těch kanálů "mezi" je podstatně vyšší riziko rušení s radioamatéry, což jednak může "zrušit" vário, třeba provoz SkyAssistantu na 433,500 v době sobotního FM contestu by byl v řadě lokalit dost veselá taškařice :-) Navíc je ale při provozu na více užívaných frekvencích i vyšší riziko konfliktu až po zaslání podnětu na ČTÚ... Nelegální jsou pro toto použití u LPD všechny kanály, ale na některých je holt riziko setkání s jiným provozem menší.

K tomu příjmu - jsou i praktičtější možnosti než "komerční PMR", já tu teď jeden Sky Assist mám a pro testy jsem si naprogramoval Baofeng BF_U3 viz http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=105913 za celých 31 USD i s poštovným... Rozsah 400-470MHz, má to 16 kanálů, které se naprogramují na konkrétní frekvence z PC podle potřeby.
M1
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od M1 »

Dzordzik píše:Možná mám "štěstí" jen na ty horší kousky, ale ten, co se dělal u Valeta model na zakázku, včetně osazení nebyl běžně objednaný, ale osobně konzultovaný přímo s p. Valentou. Samozřejmě, v hromadné výrobě se může kdykoli něco pokazit, ale takhle osazený model, to snad někdo nemohl myslet vážně. Táhla s vidličkami drhnoucími o hranu trupu, kabeláž od motoru přilepená tavným lepidlem halabala do trupu, mrdník v kabelech i konektorech ... Kamarád si Sharona objednal, protože s osazováním takto velkého modelu nemá zkušenosti. Výsledek je, že jej celý předělává a to není člověk, který by řešil korunu.

Možná mě někdo přesvědčí, že u Valenty umí i kvalitní práci, ale pro mě jako zákaazníka je podstatné ne to, co se dohodne mimo, jako spíš to, co je výsledkem běžné objednávky. Nebo se snad, abych dostal kvalitu, musím za výrobcem pokaždé osobně stavit a domluvit se?

...no tak to je fakt síla, měl mu to hodit na palici nebo ho vzít raději do palice uhlíkovym nosníkem aby neškodil dál. Je to docela smutný vědět, že když chce člověk za svoje ne zrovna malý peníze pořádnej eroplán, tak musí mít pomalu nadstandardní vztahy s výrobcem jinak děj se vůle boží...
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
kovaco

#72 Příspěvek od kovaco »

Myslím, že tvůj výrok (dzordzik) je těžko komentovat. Pro mne to je ponaučení, že když budu kupovat další éro, nesmím to tady rozebírat. Co člověk, to jiná chuť. Stačí se podívat sem tam na pořad "PROSTŘENO", že jo. :lol: :lol: :lol:
tomashr

#73 Příspěvek od tomashr »

M1 píše:...no tak to je fakt síla, měl mu to hodit na palici nebo ho vzít raději do palice uhlíkovym nosníkem aby neškodil dál. Je to docela smutný vědět, že když chce člověk za svoje ne zrovna malý peníze pořádnej eroplán, tak musí mít pomalu nadstandardní vztahy s výrobcem jinak děj se vůle boží...

Já mám s těmito příspěvky trochu problém... Pokud někomu opravdu přišel "horor", tak je snad normální to odmítnout převzít či následně reklamovat a výrobci tím dát negativní odezvu. Pokud si to někdo nechá a jen pak nadává v diskusích, tak si kladu otázku, zda problém spíš pořádně nenadsazuje atd...

Jinak moje zkušenost s Valentou (jeden model máme pořízený ještě před osobním seznámením, další tři jsem viděl v reálu u známých) je taková, že běžně pořízené modely jsou celkem v pohodě, ovšem jde o "běžné provedení" pro rekreační létání. Třeba Dragonfly Pro i Strong pro rekreaci si klidně objednejte rovnou, na to žádné velké diskuse třeba nejsou. Trochu problém je teprve s komunikací, když chcete "něco více" - odlehčený soutěžní speciál nebo třeba něco extra vyztuženého pro mimořádné divočení atd. Pak je skutečně určité "navázání kontaktu" na místě...
Jsem docela zvědavý, jak to bude u Ray-X, který se tváří jako vysloveně soutěžní F5J - zda se u něj půjde spolehnout na standard anebo zda bude i zde nutná diskuse...
graup15

#74 Příspěvek od graup15 »

tomashr píše:Předpokládám, že graupovi jde o využití LPD kanálů...
Nutno dodat, že to je v ČR dost jednoznačně nelegální, u nás zde není hlasový provoz v tomto pásmu povolen (navíc nesený letadlem)...
Když už to chce někdo použít, tak doporučuji buď frekvence 433,1-433,350 anebo pak kanály s frekvencemi nad 434 MHz. U těch kanálů "mezi" je podstatně vyšší riziko rušení s radioamatéry, což jednak může "zrušit" vário, třeba provoz SkyAssistantu na 433,500 v době sobotního FM contestu by byl v řadě lokalit dost veselá taškařice :-) Navíc je ale při provozu na více užívaných frekvencích i vyšší riziko konfliktu až po zaslání podnětu na ČTÚ... Nelegální jsou pro toto použití u LPD všechny kanály, ale na některých je holt riziko setkání s jiným provozem menší.

K tomu příjmu - jsou i praktičtější možnosti než "komerční PMR", já tu teď jeden Sky Assist mám a pro testy jsem si naprogramoval Baofeng BF_U3 viz http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=105913 za celých 31 USD i s poštovným... Rozsah 400-470MHz, má to 16 kanálů, které se naprogramují na konkrétní frekvence z PC podle potřeby.

Já jsem o LPD nikde ani nepípl :-) :-)
kovaco

#75 Příspěvek od kovaco »

Souhlasím, jestli mi prodejce(výrobce) pošle šunt, tak mu ho vrátím. Taky nechápu to naříkání, že já chtěl SUPERB, i jsem ho zaplatil, ale dostal jsem FABII. No to by mě zabilo. Od Valenty mám Volcano a zatím s ním létám cokoli a naprosto spokojený. Co jsem očekával, to mi tento model po všech stránkách splňuje. Je jasné, že nemůžu s ním jít na soutěž F5J, že jo. :roll: :lol:
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“