Malba v bytě - pomóóóc
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
Re: Malba v bytě - pomóóóc
Stále moc nerozumím ale to je jedno.V panelákových bytech bývá většinou jen tenká vrstva štuku na panelu.Pokud si ji tam nechal tak byla pravděpodobně někdy "něčím" natřena a polaru to vadí.Nejlepší by bylo oškrábat to na holý panel,nově naštukovat nebo natáhnout finiškou a pak by neměl být problém.Ale takhle na dálku když to člověk nevidí se těžko radí.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Jen na okraj ještě malá poznámka k tomu omývání /vlažnó vodó/s mýdlem.Dnešní mýdlo je něco dost jiného než tzv jádrové mýdlo takže je lepší sáhnout po saponátu ale pokud možno bez změkčovadel na hebké ruce. 
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
blembondo píše:Jen na okraj ještě malá poznámka k tomu omývání /vlažnó vodó/s mýdlem.Dnešní mýdlo je něco dost jiného než tzv jádrové mýdlo takže je lepší sáhnout po saponátu ale pokud možno bez změkčovadel na hebké ruce.
Jsem z Ústí nad Labem a Mýdlo s Jelenem ( popř. starý dobrý šeřík a pod. ) se vyráběl tady
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
A Setuza
jezdil jsem tam často nakládat .-) Ale k věci. Pokud jsi měl stejný technologický postup na všech stěnách a zlobí jen jedna,tak zde končí mé možnosti a hold musí poradit někdo jiný. Držím palce,ať se zadaří a dílo podaří
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Ahoj,jen mě napadlo jestli to před tebou někdo nenatřel latexem.
nebyl ten byt někdy vytopenej?pak to dělá přesně to,co popisuješ,ale jen lokálně,né,že se loupe celá stěna,možná by to zchroustala barva dulux,nebo zkusit bílou fasádní barvu a přez ní jednu vrstvu polaru--ale vše mimo nové omítky bude postup---pokus omyl
osobně,pokud bych nechtěl dělat novou omítku bych na tu stěnu nalepil pestruktu a přetřel polarem.
celá stěna se nám jednou loupala v uplně novém paneláku v jednom bytě,mnoho moudrých hlav a nikdo na nic nepřišel,jak se na to sáhlo v druhé vrstvě válečkem,okamžitě se předešlý nátěr začal nabalovat na váleček,nakonec to stříkli pistolí,já to pak ještě doopravoval při předávce klientovi,v žádném případě se nesmělo vrátit válečkem do vlhkého,vždy jen nový tah a velice řídká barva--nesměla lepit.
osobně,pokud bych nechtěl dělat novou omítku bych na tu stěnu nalepil pestruktu a přetřel polarem.
celá stěna se nám jednou loupala v uplně novém paneláku v jednom bytě,mnoho moudrých hlav a nikdo na nic nepřišel,jak se na to sáhlo v druhé vrstvě válečkem,okamžitě se předešlý nátěr začal nabalovat na váleček,nakonec to stříkli pistolí,já to pak ještě doopravoval při předávce klientovi,v žádném případě se nesmělo vrátit válečkem do vlhkého,vždy jen nový tah a velice řídká barva--nesměla lepit.
jumper píše:Ahoj,jen mě napadlo jestli to před tebou někdo nenatřel latexem.
Já se přidám k Vitoškovi, ale jiný problém. A co když to tím latexem vymalováno mám. Respektive koupil jsem před lety byt co byl v jedné místnosti dokonale vymalován RUDÝM latexem. Rudým jak rudá barva dokáže být. Normálně jsem to přejel Polarem a OK. Jenže když jsem maloval podruhé, tak to musí být opravdu rychlá akce. Jeden tah válečkem, nevracet se zpět, a dokud je to mokré, je to rudé. Když na stěnu "plivnu" tak vyleze pochopitelně ten latex, když "plivnu" víc, tak to po tom latexu sjede a zase mám rudou
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
mozna je to mimo tema, ale KDO SI DA DOMU RUDOU barvu na zed (a jeste v latexu) ?
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
sgames píše:mozna je to mimo tema, ale KDO SI DA DOMU RUDOU barvu na zed (a jeste v latexu) ?
No kupodivu to byl zcela normální chlápek, mladej kluk, jeho žena taky nebyla lehčích mravů, ale červená se jí prostě zamlouvala. Bylo to včetně topení, futer, rámů oken, prostě absolutně vše. Na podlaze lino, hádej jakou barvu mělo
v čom je výhoda tých latexových farieb ?
Kto z vás bol na vojne tak pozná mazlavé mydlo.
Treba ho rozpustiť vo vlažnéj vode a umyt stenu, je tam aj návod na použitie.
Treba ho rozpustiť vo vlažnéj vode a umyt stenu, je tam aj návod na použitie.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Skús na kúsku steny inú farbu, či to bude robiť to isté...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
robotmz píše:v čom je výhoda tých latexových farieb ?
Jsou omyvatelné. Kdysi to byl velký hit (70. léta) a malovalo se tím skoro všechno. Taky jsem si doma užil, když jsem seškraboval skoro půl bytu. Jde to hrozně blbě.
Já měl podobný problém ... naštěstí jen místně .... nakonec jsem vzal bílý autosprej, stříknul flek a na tom už malba držela.
Používám HET, primalex nemám rád spíš z historických důvodů.
Používám HET, primalex nemám rád spíš z historických důvodů.
kombat na kopci i s motory :-)
pad píše: .... nakonec jsem vzal bílý autosprej, .