Easy Glider Electric PRO

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
kutil1

Re: Easy Glider Electric PRO

#826 Příspěvek od kutil1 »

Mám EGE teprve týden a pokud je bezvětří, létá krásně. Četl jsem tady, že dáváte M8 závitovku do výztuhy křídla - pro svahové létání.
Máte někdo zkušenost, zda má význam dávat tu závitovku pro létání na rovině vytaženo motorem ve větru do 3 - 5 m/s, resp. při bezvětří?
Mám tam kužel Pelikán a sklopnou vrtuli. Dá se vůbec ta sklopná vyvažovat? Zdá se mi, že se to chvěje.
Lark

#827 Příspěvek od Lark »

Ta závitovka funguje bezvadně. Vyztuží to křídlo a model pude líp proti větru. Počítej ale s tím, že model bude rychlejší a nebude mít takovou klouzavost. Pořiď si třeba dvě. Jednu nech celou (1m), druhou jen asi 60cm a vyzkoušej. U tý kratší je ale trochu nebezpečí, že by se mohla posunout ze středu a bočně rozvážit model.
Mti

#828 Příspěvek od Mti »

Lark píše:... U tý kratší je ale trochu nebezpečí, že by se mohla posunout ze středu a bočně rozvážit model.

K te kratke si kup drevenou 6mm kulatinu a naporcuj ji jako dorazy. Pak ta zavitovka nebude mit kam cestovat. Dulezite je, aby to nehrkalo. :-)
HynX
Kontaktovat uživatele:

#829 Příspěvek od HynX »

Caute egaci :) idem si kupit novy trup, bo stary uz je same lepidlo :) a tak ma napada, co tak ho vystuzit? skusal to uz niekto? popripade nejake navrhy ;)
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
matOrix

#830 Příspěvek od matOrix »

zbytocna vaha... co so vystuzoval ja osobne tak len vyskovku resp len stabilizator... ostatne sa mi zdalo byt zbytocne.. a predpokladam ak je to druhy trup - uz ta ten prvy nieco naucil ;-)
a ak nie stale sa da kupit treti ;-)
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
HynX
Kontaktovat uživatele:

#831 Příspěvek od HynX »

no to je pravda, ale mat opat polepeny predok z niekolkych casti :roll: uvazoval som aj o spevneni predku laminovanim...
Simpi

#832 Příspěvek od Simpi »

no než to laminovat mi příde jednodušší se naučit přistávat :)
Mti

#833 Příspěvek od Mti »

HynX píše:no to je pravda, ale mat opat polepeny predok z niekolkych casti :roll: uvazoval som aj o spevneni predku laminovanim...

Pokud nekterou cast vykrmis laminatem, urves to tesne za nim (tj. v miste, kde se to bude spravovat jeste hur). Novy trup nevyztuzovat. (urcite ne jako preventivni opatreni)
Pokud uz neco prelomis, zariznout tam napric tenke uhlikove pasky a dal to zase nejak neresit.

... kup si ty rezervni trupy 4. Pak mas jistotu, ze priste znicis kridlo a vyskovku. :-D
HynX
Kontaktovat uživatele:

#834 Příspěvek od HynX »

ok, mate pravdu, ziadne tuningy robit nebudem, uz len dufat, ze to tak skoro nerozmlatim :D
Luky-plane

Glider - nízká účinnost křidélek

#835 Příspěvek od Luky-plane »

Zdarec,
tak jsem dal dohromady svého EasyGlidera a musím říct, že jsem jím velice mile překvapen - létá úžasně. Jediná věc, která mě dostala, je mizivá účinnost křidélek při vysokých rychlostech. Hmotnost modelu je 1kg, výchylky mám nastavené dle návodu. Předpokládám, že nejsem sám, koho tento problém překvapil. Jak jste to řešili?

Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
matOrix

Re: Glider - nízká účinnost křidélek

#836 Příspěvek od matOrix »

Luky-plane píše:Zdarec,
tak jsem dal dohromady svého EasyGlidera a musím říct, že jsem jím velice mile překvapen - létá úžasně. Jediná věc, která mě dostala, je mizivá účinnost křidélek při vysokých rychlostech. Hmotnost modelu je 1kg, výchylky mám nastavené dle návodu. Předpokládám, že nejsem sám, koho tento problém překvapil. Jak jste to řešili?

Luky-plane

ake serva tam mas? ja som zistil, ze htx900 tie kridielka vo vecsich rychlostiach vobec nie su schopne vychylit - ja som to vyriesil silnejsimi servami...
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
Luky-plane

serva křidélek - Glider

#837 Příspěvek od Luky-plane »

Osadil jsem tato serva (dle doporučení výrobce).

http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=1758

Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
Mti

Re: serva křidélek - Glider

#838 Příspěvek od Mti »

HS-65 jsou dobre a funguji spolehlive. Co mam vyzkouseno, tak EGE funguje tak do 100km/h, pak zacina mit problemy. Flatruje kridlo. To pak kridelka moc nefunguji, ikdyz jsou pozlacene. U nenalozeneho letadla je reseni vypnout motor a zkusit to srovnat.... a priste si davat vic bacha. Vyskovka funguje vetsinou o neco del, takze srovnat mas cim. Po zpomaleni stroj funguje normalne.... pokud to teda stihnes. (ehm... :-/ )

EGE neni stihacka, ale pomalolet. Nauc se na nem a pak pouzij jine letadlo, ktere snese vic. (EGEho pouzivam uz 3 roky (a 3 znicene, jeden timto zpusobem) jako spolehlivy nosic fotaku a zalozni stroj, kdyz ruky ublizi tomu vetsimu...)
matOrix

Re: serva křidélek - Glider

#839 Příspěvek od matOrix »

Mti píše:HS-65 jsou dobre a funguji spolehlive. Co mam vyzkouseno, tak EGE funguje tak do 100km/h, pak zacina mit problemy. Flatruje kridlo. To pak kridelka moc nefunguji, ikdyz jsou pozlacene. U nenalozeneho letadla je reseni vypnout motor a zkusit to srovnat.... a priste si davat vic bacha. Vyskovka funguje vetsinou o neco del, takze srovnat mas cim. Po zpomaleni stroj funguje normalne.... pokud to teda stihnes. (ehm... :-/ )

EGE neni stihacka, ale pomalolet. Nauc se na nem a pak pouzij jine letadlo, ktere snese vic. (EGEho pouzivam uz 3 roky (a 3 znicene, jeden timto zpusobem) jako spolehlivy nosic fotaku a zalozni stroj, kdyz ruky ublizi tomu vetsimu...)

suhlasim a ako potvrdenie tejto teorie si ho roztlac do prieletu okolo seba a uvidis sam... kazdopadne prielety na rychlosti EG moc nevyhovuju...
Luky-plane

Rychlost letu s EasyGliderem

#840 Příspěvek od Luky-plane »

No jo, asi to tak bude. Už mám něco nalétáno a tenhle model jsem si koupil hlavně na svah. Termika mě nebaví, jsem spíš "akrobatický pilot" a když se snažím dostat z Glidera maximum, asi se mu to moc nelíbí. Je ale nádhera s ním létat klasickou "plachtařskou" akrobacii, kdy jsou obraty přes celou oblohu. Škoda jen té tuposti na křidélka, protože když ho člověk naloží "železem", je jeho letový projev impozantní.

Luky-plane
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“