Malba v bytě - pomóóóc

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
vitousek
Kontaktovat uživatele:

Re: Malba v bytě - pomóóóc

#31 Příspěvek od vitousek »

Přátelé - problém vyřešen :-)

Dostal jsem od jednoho dost starého pána radu: "natři to klihem". Klíh jsem nesehnal, ale jako alternativu mi poradil řídké lepidlo na tapety. Opravdu řídké, téměř jako voda. Natřeno lepidlem a po zaschnutí vymalováno. Po druhé malbě se prasklinky sice objevily, ale jen na několika místech a velmi malé :-)

Nicméně i tak díky Vám všem :-)
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
mior
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od mior »

vitousek píše: Po druhé malbě se prasklinky sice objevily, ale jen na několika místech a velmi malé :-)

Obávam sa, že časom (tak po roku) sa to začne lúpať...nie celé, ale v mieste pukliniek, tak ako v mojej spálni.

Ale rád by som sa mýlil!
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
nessiehunter

#33 Příspěvek od nessiehunter »

Chtěl bych přispět také svou troškou do mlýna ! S Polarem mám jen ty nejlepši dlouhodobé zkušenosti . Mě taky napadla v první řadě moc velká hustota nátěru. Ale ať je to už čímkoliv, zaručeně dobrého výsledku by se dosáhlo,kdyby se inkriminovaná zeď znovu přeštukovala ! Dnes bych na to použil ne klasický práškový štuk v papírovém pytli ,nýbrž tzv Keraštuk (vnitřní) se kterým se nejen výborně pracuje,ale zbytek, který nespotřebuješ se nechá skladovat v nádobě,ve které se normálně prodává.
pad
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od pad »

Papir píše:
pad píše: .... nakonec jsem vzal bílý autosprej, .

:D to konkrétně u mne nic neřeší, já bych latex dostal rád dolu, né tam přidával.

To moje byla spíš reakce na Vitouška .... já bych ten podklad orval co by to šlo a ideálně natáhnul perlinku s lepidlem a na to štuk a nebo se na perlinku vyprdnul a šel na to stěrkou ..... ale to už je zedničina co se nestihne za odpoledne :)
kombat na kopci i s motory :-)
Papir
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Papir »

pad píše:To moje byla spíš reakce na Vitouška .... já bych ten podklad orval co by to šlo a ideálně natáhnul perlinku s lepidlem a na to štuk a nebo se na perlinku vyprdnul a šel na to stěrkou ..... ale to už je zedničina co se nestihne za odpoledne :)

No měl jsem na mysli spíš něco jednodužšího. Už se vidím jak natahuju perlinku nebo stěrku na strop :roll:
Nepomhl by nějaký barvožrout?
sgames
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od sgames »

ja jsem oskrabal zdi, pak na to hodil devoskit (rozderil jsem ho ikdyz pisou ze se to nema) a nabarvil.
kupodivu se to lepilo i tak na hustou barvu (byla jako lepidlo)

druhou stenu jsem pote jeste natrel penetraci, a az potom barvil .. nelepila, ale po par mesicich slysim jak je udelana "bublina" ve slepene omitce :_/
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
johny107

#37 Příspěvek od johny107 »

Poradim Ti, ja zrovna mam byt po rekonstrukcii,sam som si vsetko stierkoval..To je v poriadku,ze si to umyl jarovou alebo mydlovou vodou..No tiez nemam dobre skusenosti nanasat farbu valcekom na penetrovanu stenu..Poradim ti iba to,ze by si mal na tu stenu naniest stierku..Neviem aka je velka,trva to sice dlhsie,kym ti zaschne.cca 24h,potom zlahka obrusit, naniest druhu vrstvu a zase obrusit..
Toho brusenia bude o to menej, aky si majster a jak to predcizne chces mat..Brusi sa oproti svetlu aby si dobre videl nerovnosti..A na tu strieku ked natres hoci co,tak to proste bude drzat..
Namiesto stierky mozes pouzit aj modelarsku sadru,nie tu rychloschnucu..
Akurat sa tazsie brusi,,je to na take rychle vytvrdnutie..Zato drzi ovela silnejsie na stene ako stierka..
A ked to uz takto spravit,nehrozi ziadne lupanie..
Jirka M

#38 Příspěvek od Jirka M »

Zdravíčko chlapcí, mám také jednoho "špeka", vlastně není můj (dále v textu):
Můj tatík vždy maloval kvartýr sám, malíře - profíka, jsem u nás doma nikdy neviděl, já už si z toho moc nepamatuji, ale vím, že fotřík lil do malby Planatol, to ještě nebyl Herkules a on si tenhle sajrajt nosil z práce.

Já bydlím (posledních 20 let v paneláku) a maluji také sám, používám Primalex Standard a vždy do něj leju trochu Herkulesu, možná jen pro ten pocit, nevím ale drží ta malba líp. Jen na Primalexu Polar, jsem těžce pohořel a to byl natažen nový štuk, né že by to praskalo, ale prostě nekryl, já to opakovaně natíral snad osmkrát :) Penetraci nepoužívám, možná to byla chyba.
SuPa

#39 Příspěvek od SuPa »

Na Standart zapomeň. Místo lití Herkulesu, kup alespoň Plus (nebo Bonus). Je otěruvzdorný, dobře kryje, a má slušnou bělost. Pokud ti Polar nekryl ani na osmou vrstvu je to o rukách. :) Na nový štuk max. na třetí vrstvu. Pudl je zakopanej v naředění barvy. Použití penetrace není nezbytně nutné i když ekonomicky výhodnější. Místo penetrace se používá tzv. nulová vrstva či nátěr naředěnou barvou. Naředění barvy +- souhlasí s návodem na pixle. Také záleží jaký nástroj k aplikaci použiješ. Štětka, válec s krátkým nebo dlouhým chlupem, tzv. kocour. Pro každý je třeba barvu naředit jinak.V zásadě platí, že povrch by neměl vytvářet moc hrubou strukturu. Někdy je to ovšem žádoucí kvůli přechodům mezi starším a novějším resp. hrubším a hladším povrchem.
Na takové jednorázové domácí malování nebo malování natonovaných odstínů lze použít, ten úplně obyčejný váleček za cca 25-30Kč. Pak to vyhodíš.
SuPa

#40 Příspěvek od SuPa »

sgames píše:ja jsem oskrabal zdi, pak na to hodil devoskit (rozderil jsem ho ikdyz pisou ze se to nema) a nabarvil.
kupodivu se to lepilo i tak na hustou barvu (byla jako lepidlo)

druhou stenu jsem pote jeste natrel penetraci, a az potom barvil .. nelepila, ale po par mesicich slysim jak je udelana "bublina" ve slepene omitce :_/
Devoskyt je výborný materiál. Doporučuju č.2 nebo 7. Jednorázově se dá nanést až 4mm vrtva.Jako finále č.1. 0.5-1mm. Neředit!!, aplikovat pomocí ocelového hladítka. Potom přebrousit mřížkou 80-120. Nebo také lze rozmýt houbou nebo molitanovým hladítkem.
sgames
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od sgames »

ja to rozdedil a slo to mnooohem lepe nez kdybych to neredil
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“