Ktoru z tychto troch vysielaciek?
Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Re: Ktoru z tychto troch vysielaciek?
... přesně tak, já zareagoval pouze na požadavek maximální spolehlivost ...
což bylo tenkrát i moje kritérium, defakto se mi jednalo pouze o to, že na prvním místě
spolehlivost, druhém snadnost nastavení a třetím cena ....
u mne to vzniklo po tom, co sem měl na 2,4 totální výpadek modulu a poslal sem letadlo kolmo do země ...
tak sem hledal kam jít dál, a rozhodl jsem se takto ...
omlouvám se pokud sem se někoho dotkl svým názorem ...
dneska bych silně uvažoval o Graupneru, ale asi by stále ve mne vyhrál pocit větší jistoty velmi široce užívaného bezproblémového Fasstu a velmi dobrého poměru cena výkon právě u 8 ky
(sám sem jeden čas uvažoval nad koupí menšího graupnera na ozembouchy svah a lítání když sněží a hlavně na dovolenou,
kvůli možné ztrátě)
což bylo tenkrát i moje kritérium, defakto se mi jednalo pouze o to, že na prvním místě
spolehlivost, druhém snadnost nastavení a třetím cena ....
u mne to vzniklo po tom, co sem měl na 2,4 totální výpadek modulu a poslal sem letadlo kolmo do země ...
tak sem hledal kam jít dál, a rozhodl jsem se takto ...
omlouvám se pokud sem se někoho dotkl svým názorem ...
dneska bych silně uvažoval o Graupneru, ale asi by stále ve mne vyhrál pocit větší jistoty velmi široce užívaného bezproblémového Fasstu a velmi dobrého poměru cena výkon právě u 8 ky
(sám sem jeden čas uvažoval nad koupí menšího graupnera na ozembouchy svah a lítání když sněží a hlavně na dovolenou,
kvůli možné ztrátě)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
shake13 píše:Ale teraz k veci: Za mna Spektrum, v heli s nim lietaju aj spickovi piloti sveta a nemaju obavy.
Špičkoví piloti se Spektrem létají hlavně kvůli sponzoringu.
Jinak od dob přesunu na 2,4GHz padají heliny na rádio mnohem méně než kdy předtím. Nicméně ve všech případech, u kterých jsem byl, to bylo Spektrum.
shake13 píše:Ale teraz k veci: Za mna Spektrum, v heli s nim lietaju aj spickovi piloti sveta a nemaju obavy.
Spektrum? To jako opravdu? Tenhle chlapík na Spektrum zrušil 2 brusy během týdne. Přešel na FASST a od té doby má pokoj. Pokud jde hlavně o spolehlivost, není Spektrum dobrou volbou.
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
Také mám osobní zkušenost s výpadky Spektrum DX7 až po totálku větroně. Nakonec jsem v ní na zdejší radu vyměnil 3.3V regulátor napětí a od té doby je bez výpadku. Stejně jí ale už podvědomě moc nevěřím a létám raději T9X+FrSky with telemetry. JaHo
I květák je jen vycepované zelí
Milan Nes píše:tak napriklad ted je v akci Futaba 8 za 8500 ....
... a kde se dá pořídit?
jo tu sem dokonce myslel, ono to je dokonce jenom za 8000
SOVA is YouR CO-pilot
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
silcom píše:Aj tuto..
http://www.houska-modelar.cz/shop/catal ... ts_id=6686
Jenže. Toto je starší verze, a ještě k tomu s tím netelemetrickým neHV přijimačem. A pokud správně tuším s tou "lepší" baterkou
Tu tisícovku, dvě, vem čert v rozdílu pořízení. Jen pak to sere dokupovat.
Naposledy upravil(a) OPR dne čtv 13.09.2012 12:01, celkem upraveno 1 x.
Ano je to tak. Je to vec rozhodnutia 
Futabka je super, super dizajn funkce i spolehlivost.
Vklubu na Třinecku je asi 10 Auror , já mám s kolegou jednu z prvních kousků
a pracují spolehlivě . Dost často se kritizují různá rádia (je to taky o štěsti ) ,
ale koukněte se taky na stav elektriky v modelu . Vygajdané konektory
a mechanické spínače , binec v kabeláži , mordováni přijímačů zabudovaných v smrštivý bužírkách , linearní bec a spousta serv i digitálu...dokonce regulátory pro jistotu zabalené v molitanu atd...
Prostě je to hodně o elektronice .
a pracují spolehlivě . Dost často se kritizují různá rádia (je to taky o štěsti ) ,
ale koukněte se taky na stav elektriky v modelu . Vygajdané konektory
a mechanické spínače , binec v kabeláži , mordováni přijímačů zabudovaných v smrštivý bužírkách , linearní bec a spousta serv i digitálu...dokonce regulátory pro jistotu zabalené v molitanu atd...
Prostě je to hodně o elektronice .
zdzd píše:Špičkoví piloti se Spektrem létají hlavně kvůli sponzoringu.
Neviem, ci by si niekto dovolil lietat takymto stylom:
http://www.youtube.com/watch?v=VJO0bGRwK1Q
keby neveril v bezpecnost Spektra. Ja ani za peniaze.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
- MarthiR
a myslíš nebo víš že tam má modul Spektrum?
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Moje zkušenost se Spekrum není též dobrá. Psát o nepřeskakování DSM2 je zbytečné. Problémy s AR9000 , AR6250 atd mě stačily a stály mě minimálně 3 eroplány, takže vlastně 3 nové soupravy.
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
OK1VOX
shake13 píše: Ja ani za peniaze.
To máš jednoduchý, vezmi si k ruce Google a zadej si Spektrum RC Crash Thread a projdi si nalezené výsledky. Potom to samé zkus s FASSTem, nebo s jiným systémem. Toto není o pocitech, tohle je realita. Vliv na to samozřejmě může mít i to, že Spektrum je třeba v USA velmi rozšířené i mezi začátečníky ... ale když budeš číst pozorně tak vypozoruješ, že většina lidí, kteří spadli na Spektrum, přešli většinou na FASST a od té doby nemají problém. Takže pokud bych byl v situaci, kdy přemýšlím o pořízení nového rádia, Spektrum by automaticky vypadlo a FASST získal lehké plus.
Martin 'PiNa' Pilný