Blade 130 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
vylizplech

Re: Blade 130 X

#586 Příspěvek od vylizplech »

dudaj píše:Tak jsem právě zlikvidoval elektroniku.
Pájel jsem zpět lineáry, protože odešlo ozubení v servu a Astra ho samozřejmě zase nemá.
Asi se vzájemně dotklo plus a minus na servu nějakou větví kabelu .Není to pořádně vidět.
Každopádně chodí jenom motor, ale servo žádné.Nikdy mi neodešel přijímač a serva mohly bejt rozlámaný na maděru po havárii.
nemám vrtulník, kde bych měl tak málo letového času a proti tomu tolik stráveného času práce opravami. :x

Jinak taky mi dříve jedno servo odešlo v motorku - jeden kartáček ze dvou se utavil.

Ahoj,tak to je smůla s tou deskou,je mi jasné kolik času si s tím strávil a teť tohle,nevím jestli se oplatí koupit nová deska,nebo zrovna celý vrtulník a máš spoustu náhr.dílů a nepotřebné díly se pokusíš prodat,ale vůbec bych se ti nedivil,kdyby ses této mašinky radši zbavil navždy. :(
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
dudaj

#587 Příspěvek od dudaj »

No když to shrnu, tak to co na vrtulníku přežilo bez úhony do teď, tak nemusím kupovat. To co nepřežilo nemá smysl od E-Flite kupovat.
Šasí se rozpadá, ocasní stabilizátor už mám v uhlíku a přežil pěkný rány včetně uhlíkových listů.
Desku cykliky udělám v uhlíku. Gripy vrtulky už taky praskají u šroubů. Podvozek je opravovaný od druhého startu( bude v uhlíku :) lepší).
Takže koupím elektroniku, kostru a ostatní věci udělám v uhlíku, dám původní serva a rozjedu výrobu tunigových dílů.
Možná bude na trhu novej vrtulník DudaBlade 130XX :D :D :D

PS musím si koupit tester serv než je zase budu zapojovat :mrgreen:
Rici

#588 Příspěvek od Rici »

Tak mé prvotní kmitání ocasního serva vyřešilo vyčištění, ale poměrně brzy začalo opětovně kmitat, takže jsem jej včera znovu rozebral (ta vodivá dráha byla opětovně znečištěná) a pro jistotu ještě přetřel vodivým lakem - dráha je jako nová. Dal jsem 3 baterky a lítá to opět luxusně. Uvidíme jak dlouho to vydrží. S cyklikou jsem zatím neměl žádný problém, ale to ocasní servo je asi více namáhané, nebo mu nesvědčí vibrace na ocase, které tam neustále (i když jen malé) jsou. Takže kdo má problém s kmitáním, tak čistit, čistit a zase čistit. Není to pracné, ale otázkou je jak dlouho ještě vydrří ty titěrné šroubky desky elektroniky serva držet v plastu do kterého se šroubují.
michalll
Kontaktovat uživatele:

#589 Příspěvek od michalll »

Špatně hledám, nebo serva u nás ještě nikdo neprodává?
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
porschelo123456

#590 Příspěvek od porschelo123456 »

děkuji za pomoc :?
Blade 130 X
RadekCe

#591 Příspěvek od RadekCe »

Vyčištění vám pomůže jen na krátkou dobu a jestli vůbec. Na ocasním servu mi po 15 baterkách (když začlo vibrovat) nepomohlo ani vyčištění. Po nanesení 1 vrstvy Ag laku funguje bez závad už 50 baterek. Na mCPX totéž - nepoužitelné serva opět jako nové (min. 50 baterek) a na 130X jsem dal rovnou 2 vrstvy a chodí všechny úplně plynule :wink:.
Jsem přesvědčený o tom, že problém byl v té stříbrné ("neodporové") vrstvě, kterou jsem už dávno proměřoval multimetrem. Vodivost (resp. odpor) vodivé dráhy se má pohybovat v jednotkách ohmů a u odporové dráhy v jednotkách kohmů. A při "vydření" té neodporové se odpor pohyboval také v kohmech, takže změřený poměr vodivostí měl obrovské rozdíly a docházelo k neustálému dorovnávání a vibracím serva.
Přílohy
aplikace_Ag_laku.jpg
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
RadekCe

#592 Příspěvek od RadekCe »

michalll píše:Špatně hledám, nebo serva u nás ještě nikdo neprodává?

Tuším, že už byly skladem, ale zase nejsou. http://www.astramodel.cz/cz/katalog/bla ... a4210.html
Já už mám delší dobu zadní servo z Mirracle ... ale ještě jsem ho nemusel použít. PS: A není na prodej :D.
DX7s, Phoenix
Jiřík

#593 Příspěvek od Jiřík »

michalll píše:Špatně hledám, nebo serva u nás ještě nikdo neprodává?

Ahoj, kdyby Ti to hořelo tak mám SPMSMH2040L jedno nové volné v ND. Můj Martin podle počasí možná půjde v pondělí na Dino tak Ti ho mǔže vzít. O vyrovnání by jste se domluvili osobně. Když tak mi dej vědět. J.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#594 Příspěvek od michalll »

Díky za nabídku, ale nejde jen o to servo a podvozek. Mám v háji i jeden unašeč listů (ten už byl opravovaný, tak jsem ho nezmínil). Je tam ulomená kulička.
Momentálně zvažuju, jestli s tím vrtulníkem ještě chci mít něco společného :roll:

- Přitom to byla ranka, že na mcpx by se maximálně povysunulo ozubené kolo...
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
Jiřík

#595 Příspěvek od Jiřík »

Prosba o radu,
s 130X pád do vysoké trávy bokem, kterých jsem s ním absolvoval bezpočet bez poškození. Po nálezu už bylo zajímavé, že nešla serva.(podle zvuku serv někdy model v trávě hledám) TH byl vypnutý ihned při pádu. Stav vrtulníku je nyní takový, že po připojení baterie proběhne inicializace včetně zvukových signálů jako v normálním stavu, ale serva ani nepípnou. Motor jede. Přední servo cykliky bylo po pádu v maximální horní poloze. Deska pípá O.K. i při vypojených servech. Zkusil jsem vlézt i do programovacího režimu, nastavovat hodnoty, případně všechny vynulovat. Má deska nějakou pojistku např proti zkratu nebo nějaký reset? Desku jsem dal mimo vrtulník, na můj vkus je dost teplá. Vizuálně není nijak poškozená. Díky za případnou radu.
Jirka

#596 Příspěvek od dudaj »

Jiřík píše:Prosba o radu,
s 130X pád do vysoké trávy bokem, kterých jsem s ním absolvoval bezpočet bez poškození. Po nálezu už bylo zajímavé, že nešla serva.(podle zvuku serv někdy model v trávě hledám) TH byl vypnutý ihned při pádu. Stav vrtulníku je nyní takový, že po připojení baterie proběhne inicializace včetně zvukových signálů jako v normálním stavu, ale serva ani nepípnou. Motor jede. Přední servo cykliky bylo po pádu v maximální horní poloze. Deska pípá O.K. i při vypojených servech. Zkusil jsem vlézt i do programovacího režimu, nastavovat hodnoty, případně všechny vynulovat. Má deska nějakou pojistku např proti zkratu nebo nějaký reset? Desku jsem dal mimo vrtulník, na můj vkus je dost teplá. Vizuálně není nijak poškozená. Díky za případnou radu.

Deska se chová naprosto stejně, jako moje, kterou jsem servem vyzkratoval, jak jsem psal dříve. Takže si myslím, že je to na novou desku.
Resetovat se dá pouze nastavení co já vím a to nepomohlo. :cry:, ale to jsi psal. kdyby se to dalo řešit jinak než koupí nové, byl bych vděčný za info.
Docela jsi mě znervóznil, že se dá deska odpálit i havárií do trávy. To už mám levnější havárii helinou 600. A alespoň na to vidím když ji opravuji. :)
RadekCe

#597 Příspěvek od RadekCe »

Já jsem se 130X spokojený, protože je ve skříni a teď lítám s MiniProtosem :mrgreen:.
DX7s, Phoenix
seltino

#598 Příspěvek od seltino »

Tak to vypadá, že jsem asi jeden z mála kdo je spokojený s touto hračkou....
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Jiřík

Blade 130 X

#599 Příspěvek od Jiřík »

Jiřík píše:Prosba o radu,

Na netu jsem k tomuto problému našel toto : http://www.helifreak.com/showthread.php?t=442732
Úspěch s reklamací je u HHobby 50/50. Jsou si vědomi dětských nemocí tohoto skvělého vrtulníčku. Zkusím to reklamovat u našeho prodejce.
Jirka

#600 Příspěvek od RadekCe »

seltino píše:Tak to vypadá, že jsem asi jeden z mála kdo je spokojený s touto hračkou....

Já jsem taky spokojený :!:. Mám ho po celkové opravě absolutně bez vibrací, vše chodí plynule, akorát jsem neměl ještě čas odladit ten znova vibrující ocas po upgradu RKH a přeložiskování. Kdybych to neudělal, tak to bylo úplně v pohodě. Ale to je otázka nějaké maličkosti (pravděpodobně těch přeložiskovaných gripů a poškození táhel při nesprávné výměně RKH smykátka), ale memám čas se k tomu dostat :wink:.
DX7s, Phoenix
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“