Bratia Češi! Prídite k nám na panáka :)
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Bratia Češi! Prídite k nám na panáka :)
Lekce chemie: základ máme methan z toho se oddělí jeden vodík místo vodíku se tam naváže skupina oh(alkoholy) z kyslikatych derivátů máš ještě fenoly... a v organicke chemii konkrétně u derivátů máš 3 druhy zápisu původní prvek plus skupina oh - methanol. Nebo uhlovidikovy zbytek plus slovo alkohol- methyl alkohol, nebo triviální a ten. Pro methanol neznam ... ale z triviálního nepoznas nic př třeba teflon..
Naposledy upravil(a) Hunger dne ned 16.09.2012 21:57, celkem upraveno 1 x.
"Šmirgl to jistí!"
- Zwobot
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem vyštrachal sešit z chemie z 8. třídy (na základce jsem měl taky dobrou učitelku která od nás bohužel odešla a teď učí na Nerudově Gymplu v Praze) a tohle musím potvrdit.
CH4 - metan CH3 je metyl, metylalkohol jsem zapomněl a nemam to napsané.
Organiku jsem měl dávno, pokud se pletu tak mě prosím opravte.
CH4 - metan CH3 je metyl, metylalkohol jsem zapomněl a nemam to napsané.
Organiku jsem měl dávno, pokud se pletu tak mě prosím opravte.
Pánové dle mého názoru nemá smysl se tu dohadovat. Methyl se tu používá ve smyslu methylalkohol tak to tak berte.
Jo jo je to prostě zkratka. Pardon ze začátku mě to nedošlo... pardon Drondysi.
"Šmirgl to jistí!"
Hunger píše:Lekce chemie: základ máme methan z toho se oddělí jeden vodík místo vodíku se tam naváže skupina oh(alkoholy) z kyslikatych derivátů máš ještě fenoly... a v organicke chemii konkrétně u derivátů máš 3 druhy zápisu původní prvek plus skupina oh - methanol. Nebo uhlovidikovy zbytek plus slovo alkohol- methyl alkohol, nebo triviální a ten. Pro methanol neznam ... ale z triviálního nepoznas nic př třeba teflon..
Nezlob se na mě, ale učitele češtiny bys asi pozdravovat nechtěl, že? Ty tvoje věty se fakt nedají číst. Ostatním se omlouvám. Bylo to tu trošku OT, tak jsem ještě přitvrdil.
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Ste nepochopili názov vlákna
Prídite na nepančovaného panáka od Plzeň Boškov a kašlite na názvoslovie metylu.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
Cilku nedají... chtěl jsem jenom rychle ze sebe vyrchlit informace než jsem se šel koupat. Bohužel můj telefon není nejnovější a občas má tendence se sekat. Bylo peklo to napsat... Vez že to nebyly věty, ale spíše rychlé vysvětlení, u kterého mě intrterpunkce vůbec nezajímala.
Naposledy upravil(a) Hunger dne ned 16.09.2012 23:31, celkem upraveno 1 x.
"Šmirgl to jistí!"
googie píše:Ste nepochopili názov vláknaPrídite na nepančovaného panáka od Plzeň Boškov a kašlite na názvoslovie metylu.
Pochopili, neboj. Ale jestli je na etiketě té flašky, co nás na ni zveš, napsáno Boškov, tak si rovnou na cestu můžeme vzít asistenčního psa.
k metylu .... ten se spaluje zásadně v letadle
)))
Tak se teď místo pozdravu Ahoj zdravíme :" Rád tě vidím . "
Mirek
Mirek
Hrom do vrtule !!
Ta prohibice bude do tý doby, než si politici spočítají o kolik peněz tak přícházejí.
Někde bylo, že z trhu do skladu bylo umístěno asi 20 mil. flašek s alkoholem. To by mě zajímalo, co s tím pak budou dělat až prohibice skončí... vrátit to do oběhu přeci jentak nemůžou, co když v některé z nich je ten metyl. Takže by museli zkontrolovat všechny flašky... no bude to zajímavé.
No a čím dýl prohibice bude trvat, tím víc se rozšíří černý trh a domácí pálení - což může být taky nebezpečné.
Někde bylo, že z trhu do skladu bylo umístěno asi 20 mil. flašek s alkoholem. To by mě zajímalo, co s tím pak budou dělat až prohibice skončí... vrátit to do oběhu přeci jentak nemůžou, co když v některé z nich je ten metyl. Takže by museli zkontrolovat všechny flašky... no bude to zajímavé.
No a čím dýl prohibice bude trvat, tím víc se rozšíří černý trh a domácí pálení - což může být taky nebezpečné.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
zdekar píše:Ta prohibice bude do tý doby, než si politici spočítají o kolik peněz tak přicházejí...
Dle mého názoru vládní koalici prohibice vyhovuje. Teď totiž mají dokonalý argument na zvyšování DPH atd.. Kdoví jestli to pančování nakonec nebylo úmyslně zahájeno na jejich neoficiální popud, aby měli lepší argumenty ke zvyšování daní obecně.
zdekar píše:Někde bylo, že z trhu do skladu bylo umístěno asi 20 mil. flašek s alkoholem. To by mě zajímalo, co s tím pak budou dělat až prohibice skončí... vrátit to do oběhu přeci jen tak nemůžou, co když v některé z nich je ten metyl. Takže by museli zkontrolovat všechny flašky...
I když je prohibice tak probíhají stále namátkové testy po celé ČR, ale lahev po lahvi kontrolovat nebudou.
Dle mého názoru se po skončení prohibice lahve s etiketami, u nichž bude do doby před ukončením prohibice v nějakých várkách v rámci ČR nalezen methylalkohol nad normu v příslušných várkách s určitým datem výroby OD-DO prostě kompletně stáhnou a zlikvidují.
Ostatní lahve s jinými etiketami nebo v jiných várkách u nichž nebude do doby před ukončením prohibice vůbec nalezen methylalkohol tak ty se normálně vrátí do prodeje.
Dalším případům se 100% po ukončení prohibice tak jako tak zabránit nedá, protože různí černí producenti, kteří neskončí za katrem mají své tajné zásoby a ty teď nechají trochu uležet a časem se s nimi nejspíš zase vytasí.
prohibiciaby sa zisla aj u nas , too som natocil z okna 
http://www.youtube.com/watch?v=mhfkNxTZK2w&feature=youtube_gdata_player
http://www.youtube.com/watch?v=mhfkNxTZK2w&feature=youtube_gdata_player
graupner MZ-24